Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

bober5264

Użytkownik
  • Content Count

    707
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

130 Entuzjasta zegarmistrzostwa

Kontakt

  • Strona WWW
    http://ma-foto.pl

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna

Recent Profile Visitors

427 profile views
  1. bober5264

    Perfumy

    Mam tą Marine, dla mnie to zapach typowego lata, oceanu, ciepłych krajów, uwielbiam Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  2. Xd Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  3. Zostanę 'w temacie' [emoji16] Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  4. bober5264

    Tatuaże

    A to mój nowy Chronos Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  5. Ja wiem, że mamy sezon grillowy, ale ostatnio eksperymentuje z pizzą z normalnego piekarnika i w końcu 'mam to', więc chętnie się z Wami podzielę, róbcie wszystko krok po kroku a będzie idealna Składniki na 3 sztuki 1. 560g mąki 00 (basia na pizze jest całkiem ok, ale znalazłem w sklepie obok Divella farina pizza i jest idealna) 2. 330ml Wody w temp pokojowej 3. 16g soli 4. 1g świeżych drożdzy Przygotowanie: Wlewamy wodę do miski i wsypujemy do niej sól, dokładnie mieszamy aż się rozpuści, po czym dodajemy drożdze i dokładnie rozpuszczamy. Do naszej mętnej wody po drożdzach wsypujemy 100g mąki i mieszamy do uzyskania idealnie gładkiego płynu po vzym wsypujemy resztę mąki Ciasto będzie się z początku wydawało za rzadkie, ale nie przejmujcie się i sukcesywnie zagniatajcie, po 15 minutach będzie idealne. Ja wszystko robię w jednej duzej misce od początku do końca - mniej zmywania. Po wyrobieniu uformujcie z ciasta jedną wielką kulę, przykryjcie ściereczką i zostawcie na godzinkę w temp pokojowej pod przykryciem. Następnie wyjmujemy coasto (nie urośnie za bardzo, chodzi o to aby odpoczęło) dzielimy na 3 kule i dokładnie je formujemy, najłatwiej gakjakby naciągać ciasto i zawijać na spód (ciężko opisać na yt są poradniki). Ostatni etap to obsypujemy jakąś tacę mąką, kładziemy kule w odstępach najlepiej minimum 10cm, owijamy całość folią spożywczą i na 24h do lodówki, gdzie powoli na zimno kule będą sobie wyrastać. Gotowe Ja piekę na metalowym screenie do pizzy na najniższej półce poekarnika w 250 stopniach góra dół z termoobiegiem ok 6min Jeśli chcecie taką neapolitane smarujcie grubiej dość żadkim sosem (np do pomidorów w puszce wrzućcie bazylie, sól i zblendujcie ale nie na gładko), na 4 min do pieca, po 4 min dodajcie na góre grube plastry mozarelli w kulce i spowrotem na 2 minuty Jeśli chcecie 'taką normalną' ze wszystkimi składnikami od razu to sos musi być gęstszy i w thm przypadku polecam mozarelle w kawałkach taką ala tartą, nie z kulki Jak 'się dorobię' kamienia to dam znać czy będzie lepiej, aczkolwiek teraz jest na tyle blisko ideału że nie wiem czy jest sens kupować kamień Ps. A najlepsze bułki do burgerów są w piekarni grzybki - ideał ,) Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  6. bober5264

    Tatuaże

    Na mnie wskoczył jelon, nie takie żebra straszne ale miło też nie było Robi się już projekt na ramie Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  7. U mnie coś się Lacek zakotwiczył, nie chce zejść [emoji16] Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  8. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  9. Prosze i foto dekielka, ja się bardzo cieszę że to automat Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  10. coś się wykrzaczyło, na telefonie tego nie widziałem, poprawione, powinno się łatwiej czytać
  11. Naszło mnie na pilota, pomyślałem - Laco, w me gusta trafia tylko typ A, a Laco ma ten model w wersji 39mm - to musiało się skończyć zakupem :), Jako że jest u mnie już prawie miesiąc, myślę, że mogę podzielić się opinią o w/w zegarku. 1. Koperta Mamy tu matową, szczotkowaną kopertę o średnicy 39mm, grubości 11,8mm, l2l 46mm, a między uszami miejsce na stosunkowo wąski pasek - 18mm, ale to dzięki niemu koperta sprawia wrażenie większej niż jest w rzeczywistości. Koperta ma bardzo klasyczny, masywny kształt i wygodnie układa się na nadgarstku. Nie zauważyłem żadnych niedoróbek. Kopertę uzupełnia o dziwo, dość mała koronka. Od drugiej strony znajdziemy przeszklony dekielek, przez który możemy podglądać co tam cyka. WR to 50m, więc w codziennym użytkowaniu nie ma co się bać. 2. Tarcza - klasyczny pilot typ A. Mimo niby małej średnicy koperty wydaje się dosyć duża, ponieważ luneta/bezel zajmuje tu bardzo mało miejsca. Ładna, prosta, czytelna z równo namalowanymi indeksami o lekko zielonkawym kolorze oczywiście w całości pokrytymi lumą, która potrafi dać czadu. 3. Nad tarczą czuwa lekko wypukłe szafirowe szkiełko, chyba bez antyrefleksu, a szkoda. 4. Mechanizm to automatyczny 'Laco 21', bazujący na Miyocie 821A z możliwością dokręcania koronką. Nie jestem świrem dokładności, dlatego jej nie sprawdzam, ale nosząc ze 2 tyg dzień w dzień nie zauważyłem konieczności korekcji czasu. 5. Oryginalny pasek ma bardzo ładny design i pasuje do całości, ale piękno zegarka jeszcze bardziej odkryłem na czarnym 'customowym pasku'. Oryginalny jest dosyć twardy i niestety nie ma quick pinów. Pasek zakończony jest sygnowaną klamerką, która niestety nie za bardzo pasuje do koperty, bo wygląda jakby była spiaskowana, odbiega kolorem i fakturą od koperty, akcesoryjna matowa klamerka pasuje dużo lepiej. Podsumowując te kilka zdań, w całkiem przystępnej cenie otrzymujemy fajnego klasycznego pilota, który cieszy oko za każdym zerknięciem na nadgarstek, cieszę się, że zagościł w moim pudełeczku, mam nadzieję, że będzie to dłuższy romans. W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji.
  12. bober5264

    NÓŻ

    Taka sytuacja Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  13. Cisza w wątku Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  14. Lipek Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  15. Kolego, napisz parę słów więcej o Lip'ie, bo jak widać , rozbudziłeś nie tylko moją ciekawość.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.