Wujekkarlos 44 #1 Napisano 2 Stycznia Witam Pana/ Panią. A nóż kolegami zostaniemy? Powód ku temu mam zacny- zegarek Oris Atelier Cal 113. Skoro to czytasz, pewnie jesteś nim zainteresowany więc pogadamy, ponegocjujemy, powymądrzamy się i jak coś grubego nie walnie, zegarek mnie opuści a przywędruje do Ciebie. Ciekawość co ja tutaj mam, za ile i dlaczego (wg Ciebie) tak drogo, każe Ci czytać dalej ten dziwny tekst, powoli zbierając argumenty jak mnie tu przekonać żebym kilka stówek puścił. Bo Ty jestes już bardziej przekonany do zakupu niż ja do sprzedaży. Dlaczego miałbyś tak daleko zabrnąć w odklejony tekst gdyby nie głębokie przekonanie o zracjonalizowanej już konieczności posiadania kolejnego zegarka? Od strony specyfikacji zapewne dobrze wiesz na co patrzysz, bardziej szukasz powodu żeby wmówić sobie kolejny zakup. Po trosze szukasz w tym opisie usprawiedliwienia dla swojego utracjuszostwa pokładając nadzieję w dodatkowej sile moich argumentów. Ok, niech będą takie: Zegarek z kategorii „marka znana ale model to i sam jej szef nie wie, że kiedyś wyprodukowali”, da Tobie jako posiadaczowi, poczucie wyjątkowości, wyszukanego gustu oraz, a może przede wszystkim, satysfakcję, że zamiast iść w mainstream, wybrałeś awangardę. Bo to doprawdy jest istny biały kruk - konia z rzędem temu, kto kiedykolwiek go widział u kogoś na nadgarstku. Jego komplikacje, których już ze świeczką szukać u innych, upchane zostały w pakiet za wręcz śmieszne pieniądze. Roczny kalendarz w mechanicznym zegarku za tyle? Serio? Ciekawe ile coś takiego by w omedze, cartierze czy rolexie kosztowało? A nie, przepraszam, oni nawet takich mechanizmów nie robią. (Tutaj zagwozdka- ma chłop racje czy ściemnia?) Oszczędziłbym Ci researchu prostą podpowiedzią ale szkodę tym wyrządzę Twojej ciekawości i dociekliwości. Tymczasem spójrzmy na najważniejszy argument- cóż ten zegarek komunikuje? Sporo…dla tych, którzy potrafią odczytać. A jest ich garstka. Wyjątkowych. Oraz Ty. Jak pewnie zdążyłeś się zorientować, nie kupujesz tylko zegarka ale ideę. Symbol pewnych wartości. Nie statusu. Podoba się? Zapraszam do rozmowy:) Dla spragnionych cyferek i w zgodzie z forumowymi zasadami, poniżej techniczny opis: Stan: 9,5/10 - dla mojego oka jest 10/10 ale najmłodszy nie jestem, wzrok też nie ten co kiedyś a pewnie znajdzie się malkontent, który jakąś niedoskonałość wyciągnie Rocznik: 2017 Serwis: Nie Polerka: Tak Średnica: 43mm Grubość: 12,9mm - 13,5mm - pierwszy wymiar od dekla do lunety, drugi - od dekla do szczytu wypukłego szafirowego szkła Między uszami: 23mm Od ucha do ucha: 50mm Mechanizm: Manualny, In House, rezerwa chodu 240 godzin czyli 10 dni. Na prawidłowym chodzie. Funkcje: Wskaźnik dnia tygodnia, dnia miesiąca, bieżącego miesiąca, numer tygodnia, wskaźnik rezerwy chodu Bransoleta: zapięcie motylkowe, zwęża się z 23mm przy kopercie do 19mm przy zapięciu. Brak mikroregulacji W zestawie brakuje karty gwarancyjnej. Bez takowej go zakupiłem jednak skontaktowałem się bezpośrednio z help center Orisa w celu weryfikacji zegarka i został on później zarejestrowany w panelu MyOris. Cena jaka mnie interesuje to 16.000 zł. Preferuję odbiór osobisty w okolicach Częstochowy, Krakowa i Katowic. Wysyłka kurierem również możliwa, koszty po mojej stronie. Jak o czymś zapomniałem to proszę pytać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wujekkarlos 44 #2 Napisano 17 Stycznia Podbijam ⬆️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wujekkarlos 44 #3 Napisano Czwartek o 22:09 🆙⬆️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach