Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Anonim85

Zegarek Tissot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się nad zakupem tego zegarka .

https://www.zegarek.net/zegarki-tissot/zegarek-t114.417.17.057.00

Aktualnie posiadam Garmin Forerunner 55 do biegania i ten Lorus z linku powyżej 

https://www.zegarek.net/zegarki-lorus/zegarek-rm363jx9

Sytuacja wygląda tak że jeśli bym kupił tego TISSOT to Lorusa zwracam do sklepu. 

Zaznaczam że ma to być aktualnie jeden w miarę uniwersalny casualowy zegarek. 

Proszę o pomoc 

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Anonim85 napisał(-a):

Ładny model, ale warto było poczekać, bo kwarc od Seiko można kupić za sporo niższą cenę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ładny model, ale warto było poczekać, bo kwarc od Seiko można kupić za sporo niższą cenę. 

Też mi się podoba 🙂.Dostałem zniżkę na  990zl i dożywotnią wymianę baterii gratis🙂

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Anonim85 napisał(-a):

Też mi się podoba 🙂.Dostałem zniżkę na  990zl i dożywotnią wymianę baterii gratis🙂

Oby firma działała wiecznie! ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Dziękuję.   Co proponujesz mi na przyszłość do uzupełnienia mojej malutkiej kolekcji?

Lorus idzie do zwrotu.

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Anonim85 napisał(-a):

Dziękuję.   Co proponujesz mi na przyszłość do uzupełnienia mojej malutkiej kolekcji?

Lorus idzie do zwrotu.

To zależy od tego, ile zamierzasz wydać, ale zwykle powinno się teraz dodać: nurka i garniturowca. Kwota może określić wybór marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

To zależy od tego, ile zamierzasz wydać, ale zwykle powinno się teraz dodać: nurka i garniturowca. Kwota może określić wybór marek.

Myślę że do 1 tyś za jeden. Z garniturowcem jest tak że będę go używał maksymalnie raz w roku 😋 ale rozważę każdą propozycję. 

Jeśli potrzeba to można trochę rozciągnąć cenę 😉

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Anonim85 napisał(-a):

Myślę że do 1 tyś za jeden. Z garniturowcem jest tak że będę go używał maksymalnie raz w roku 😋 ale rozważę każdą propozycję. 

Jeśli potrzeba to można trochę rozciągnąć cenę 😉

Za taką kwotę możesz kupić coś z Citizena, Seiko albo sporo chińczyków, które część forumowiczów uznaje, a część zdecydowanie nie. Zaletą tych ostatnich jest najlepszy stosunek jakości do ceny, ale wadą, zwykle wtórność wzorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Za taką kwotę możesz kupić coś z Citizena, Seiko albo sporo chińczyków, które część forumowiczów uznaje, a część zdecydowanie nie. Zaletą tych ostatnich jest najlepszy stosunek jakości do ceny, ale wadą, zwykle wtórność wzorów.

Garniturowiec to coś w tym stylu?

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-tradition-t063-610-16-037-00.html?hash=6e4c02681a5efbb1fdb8440074fc18e4&gad_source=1&gad_campaignid=19804256088&gbraid=0AAAAAoaEo3-sFx9pttEFSY3OQEY4vFG8-&gclid=CjwKCAiAssfLBhBDEiwAcLpwfo4-gylYGjtENhbax0HathNx9zKRJIJspZxweIulXSm4eMnSNet8bxoC9U0QAvD_BwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Tak, to jest klasyczny garniturowiec. 

Podoba mi się.  Pasek brązowy czy bardziej czarny Pasuje do garniturowca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Anonim85 napisał(-a):

Czarny kolor paska i biała tarcza są najbardziej uniwersalne. Jeżeli nie planujesz używania garnituru w najbliższej przyszłości, to pomyśl najpierw może o nurku (z obrotowym bezelem)? Nurek to najpopularniejszy typ zegarkowców. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Czarny kolor paska i biała tarcza są najbardziej uniwersalne. Jeżeli nie planujesz używania garnituru w najbliższej przyszłości, to pomyśl najpierw może o nurku (z obrotowym bezelem)? Nurek to najpopularniejszy typ zegarkowców. :) 

Tutaj to musiałbyś mnie już nakierować bo totalnie nie wiem od czego zacząć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Anonim85 napisał(-a):

Tutaj to musiałbyś mnie już nakierować bo totalnie nie wiem od czego zacząć 

Jest bardzo wiele możliwości, ale dobrym, ekonomicznym pomysłem jest Casio Duro. Zobacz sobie w necie albo i na Forum, bo dziś go pokazałem, choć słabo mi wyszły fotki. Podpowiem, że warto kupić wersję tylko z marlinem na tarczy, poszukaj na Amazonie US, bo w Europie są tylko wersje bez ryby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Jest bardzo wiele możliwości, ale dobrym, ekonomicznym pomysłem jest Casio Duro. Zobacz sobie w necie albo i na Forum, bo dziś go pokazałem, choć słabo mi wyszły fotki. Podpowiem, że warto kupić wersję tylko z marlinem na tarczy, poszukaj na Amazonie US, bo w Europie są tylko wersje bez ryby. 

Czy to ten?

https://www.casio.com/us/watches/casio/product.MDV-106G-1AV/

Te nurki do jakich ubiorów pasują?

Ten mi się bardzo podoba. 

Pytanie czy sklep jest legitny?

https://www.torebki-skorzane.pl/product-pol-303703-ZEGAREK-MESKI-SEIKO-SRPD65K3-BOX.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&hsa_cam=20720519436&hsa_grp=&hsa_kw=&gad_source=1&gad_campaignid=20730383407&gbraid=0AAAAAC0qlZsL0dcmSYaiAxh4VcoeaQIOw&gclid=CjwKCAiAssfLBhBDEiwAcLpwfpQ_deoTBv_-KsRzNup1edzPX4dN6KnsNxTFosLanaoqXpCuQE844hoCnngQAvD_BwE

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Anonim85 napisał(-a):

Wg ortodoksow kolor paska w zegarku powinien byc dopasowany do koloru butow i paska do spodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Wg ortodoksow kolor paska w zegarku powinien byc dopasowany do koloru butow i paska do spodni.

Czyli dla mnie czarny pasek 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Sklepu nie znam. Nurka możesz nosić właściwie do wszystkiego, poza garniturem, chociaż James Bond mógł. ;) 

Więc nie będę ryzykował z tym sklepem.  Czyli w miarę uniwersalny, fajna sprawa dla mnie .

Jak wytrzymałość Casio Duro?

Edytowane przez Anonim85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Anonim85 napisał(-a):

Więc nie będę ryzykował z tym sklepem.  Czyli w miarę uniwersalny, fajna sprawa dla mnie .

Jak wytrzymałość Casio Duro?

Nie ma szkiełka szafirowego i jest dosyć duży, weź to pod uwagę, ale to klasyk za śmieszną kasę. Warto zainwestować w dobrą bransoletkę, to może podnieść cenę o 100%, bo oryginalna guma jest nie za dobra. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie ma szkiełka szafirowego i jest dosyć duży, weź to pod uwagę, ale to klasyk za śmieszną kasę. Warto zainwestować w dobrą bransoletkę, to może podnieść cenę o 100%, bo oryginalna guma jest nie za dobra. 

Gdzie teraz najlepiej takiego kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarka szukaj na Amazonie USA, a bransolety to już nie podpowiem, bo nie sprawdzałem. Sam dokupiłem na Aliexpressie, ale nie jest na tyle dobra, bym mógł Ci ją polecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi