Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Z_bych

LOBINNI ENGRAVERS Sapphire

Rekomendowane odpowiedzi

1. Zegarek męski kwarcowy LOBINNI ENGRAVERS Sapphire Classic

Stan 8/10 - patrz opis i zdjęcia (moje, nieretuszowane)

Cena 350 zł + koszt wysyłki

LOBINNI ENGRAVERS Sapphire Classic to męski elegancji zegarek z precyzyjnym kwarcowym mechanizmem, zapewniającym dokładność wskazań czasu przez lata bez konieczności nakręcania czy codziennego noszenia. Zegarek odłożony na półkę nawet po kilku miesiącach wskaże dokładną godzinę. To rozwiązanie dla osób ceniących sobie wygodę albo okazjonalnie noszących zegarek. Ale ten model doskonale sprawdzi się jako codzienny, dość elegancki dodatek do strojów mniej i bardziej eleganckich.

Specyfikacja:

• Marka: Lobbini Engravers
  • Model: Sapphire 3602
  • Średnica koperty: 42 mm
  • Grubość koperty: 10 mm
  • Mechanizm: kwarcowy (na baterię)
  • Wodoszczelność: 30 m
  • Materiał koperty: stal nierdzewna
  • Szkło: szafirowe
  • Kolor tarczy: biały, matowy
  • Indeksy: niebieskie, lakierowane
  • Wskazania: godzina, minuta, sekunda, data, czas 24h
  • Pasek: skórzany, czarny, 20 mm
  • Klamerka: stalowa, logowana
  • Dekiel: stal nierdzewna, polerowany, zakręcany
  • Stan mechaniczny: idealny
  • Stan wizualny: zegarek używany, nieznaczne, minimalne ślady na polerowanych częściach koperty, szkło w stanie idealnym, pasek nowy, nienoszony
  • Gwarancja: 12 miesięcy

2. Męski zegarek automatyczny Duxot DX-2015-33 Ascensus brązowy 44 mm używany gwarancja

Stan 8/10 - patrz opis i zdjęcia (moje, nieretuszowane)

Cena 650 zł + koszt wysyłki

Duxot DX-2015-33 Ascensus to solidny, wyjątkowo uniwersalny zegarek na raczej trochę większy nadgarstek lub dla tych, którzy zwyczajnie lubią zegarki większe, takie, które czuć na ręku. Koperta o średnicy 44 mm i bransoleta o szerokości 22 mm, z pełnych ogniw zostały wykonane ze stali nierdzewnej. Pod szafirowym, lekko wypukłym szkłem, znajduje się dwupoziomowa, czekoladowo-brązowa tarcza  z okienkiem daty i mocno lumowane wskazówki i indeksy. Warto popatrzeć na fakturę tarczy. Za pracę wskazówek odpowiada niezawodny, japoński mechanizm automatyczny Seiko NH. Pracę mechanizmu można oglądać przez przeszklony dekiel. Przydatny może być takę wewnętrzny, obrotowy dwustronnie pierścień (obsługiwany drugą koronką).

Zegarek jest sprzedawany jako używany, ale w bardzo ładnym stanie, praktycznie nie nosi śladów używania. W komplecie są pudełka, karta gwarancyjna i dodatkowe ogniwa. Obecnie zegarek jest na nadgarstek 18,5 cm. Z kompletem ogniw zegarek można nosić na nadgarstku o obwodzie max. 21,5 cm.

Specyfikacja:

• Marka: DUXOT
  • Model: DX-2015-33
  • Średnica koperty: 44 mm
  • Materiał koperty: stal nierdzewna
  • Szkło: górne szafirowe, dolne mineralne
  • Mechanizm: automatyczny Seiko NH
  • Wskazania: godzina, minuta, sekunda, dzień miesiąca
  • Indeksy i wskazówki: lunowane
  • Bransoletka: szer. 22 mm, ze stali nierdzewnej, zapięcie na klamrę motylkową, logowana
  • Gwarancja: 12 m-cy

12.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Edytowane przez Z_bych

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Z_bych
      1. ZEGAREK MĘSKI DAMSKI UNISEX automatyczny MILITADO projekt FUJI hand made modyfikowany ręcznie 
      Stan 8/10
      Cena 900 zł
      Na bazie ciekawej, rzadko spotykanej, kwadratowej koperty z koronką umieszczoną w prawym, górnym rogu i niezawodnym, automatycznym mechanizmie powstał jeden, niepowtarzalny zegarek. Główna modyfikacja objęła tarczę, która została ozdobiona japońskim motywem. Srebrne wskazówki zostały wymienione na niebieskie, lakierowane. Dzięki temu zabiegowi zegarek nie stracił czytelności. 
      Ustawienie koronki w tak nietypowym miejscu spowodowało przesunięcie indeksów godzinowych na taczy. Dzięki temu odczyt godziny nie wymaga ruchu ręki czy głowy.  Wystarczy rzucić okiem bez odrywania się od pracy. 
      Koperta ma szerokość 36 mm w niemal równym układzie kwadratu taki wymiar daje całkiem duży zegarek. Ta wielkość pasuje zarówno na damski jak i męski nadgarstek. Piękna, ręcznie malowana tarcza została przykryta szafirowym, lekko wypukłym szkłem. 
      Zegarek jest sprzedawany na idealnie pasującym, wiśniowym pasku z naturalnej skóry. Pasek jest zapinany na stalową, klasyczną klamerkę.
      Specyfikacja:
      Szerokość: 36 mm Wysokość (L2L): 42 mm Grubość całkowita: 10,5 mm Materiał koperty: stal nierdzewna Dekiel: stal nierdzewna, zakręcany, pełny Szerokość paska: 20 mm Mechanizm: automatyczny Szkło: szafirowe Wodoszczelność: 5 Atm Stan: zegarek jest używany, na polerowanych płaszczyznach koperty są bardzo drobne "mankietowe" ryski, na dekielku kilka większych, ale płytkich zarysowań od odkładania zegarka. Mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym.  Gwarancja: 12 miesięcy  
      2. Zegarek męski kwarcowy LOBINNI ENGRAVERS Sapphire Classic
      Stan 8/10
      Cena 450
      LOBINNI ENGRAVERS Sapphire Classic to męski elegancji zegarek z precyzyjnym kwarcowym mechanizmem, zapewniającym dokładność wskazań czasu przez lata bez konieczności nakręcania czy codziennego noszenia. Zegarek odłożony na półkę nawet po kilku miesiącach wskaże dokładną godzinę. To rozwiązanie dla osób ceniących sobie wygodę albo okazjonalnie noszących zegarek. Ale ten model doskonale sprawdzi się jako codzienny, dość elegancki dodatek do strojów mniej i bardziej eleganckich.
      Specyfikacja:
      Marka: Lobbini Engravers Model: Sapphire 3602 Średnica koperty: 42 mm Grubość koperty: 10 mm Mechanizm: kwarcowy (na baterię) Wodoszczelność: 30 m Materiał koperty: stal nierdzewna Szkło: szafirowe Kolor tarczy: biały, matowy Indeksy: niebieskie, lakierowane Wskazania: godzina, minuta, sekunda, data, czas 24h Pasek: skórzany, czarny, 20 mm Klamerka: stalowa, logowana Dekiel: stal nierdzewna, polerowany, zakręcany Stan mechaniczny: idealny Stan wizualny: zegarek używany, nieznaczne, minimalne ślady na polerowanych częściach koperty, szkło w stanie idealnym, pasek nowy, nienoszony Gwarancja: 12 miesięcy  

• Przez Pilniczek
      Witam, 

Parę dni temu wpadł mi niesamowicie w oko taki oto zegarek: https://sugesswatch.com/products/su2108sz

Zdjęcie na zachętę:

No i teraz mam zagwozdkę. Ma wszystko, czego bym chciał od eleganckiego zegarka, klasyczny wygląd, teksturowaną tarczę, jakąś komplikację, wszystko wypolerowane, zaniebieszczone wskazówki, szafirowe szkiełko, no jest klasa. A jeszcze ta luma ❤️ W środku ponoć siedzi Seagull ST2108, o którym nie mogę znaleźć żadnych informacji, znajduję ST1908, ale to co innego. Producent nie dał ładnych zdjęć mechanizmu, niby coś tam widać przez tył, ale żadnych szczegółów. Poza tym to chińczyk, więc nie dość, że może się uszkodzić w transporcie, to jeszcze nie wiadomo co tam wsadzą, a potem raczej nie ma co się łudzić, że uwzględnią gwarancję czy coś wymienią. Koszt na ten moment to nieco ponad 1000zł, więc dla niektórych pewnie niedużo, ale jednak tracić głupio, bo pewnie tego nigdzie nie spylę jeśli okaże się niewypałem.

Ogólnie pytam czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym konkretnym modelem, lub może z całą marką i mógłby mi doradzić lub odradzić nabytek. Z góry dzięki, pozdrawiam z uśmiechem
    • Przez rekrut88
      Witam
      Dużo tematów jest na temat chińskich automatów a bardzo mało na temat chińskich kwarcowych 
      Tak wiem Casio Edifice dobre tanie kwarcówki ale mam też Parnisa GMT tego którego wszyscy znają podróbka rolexa submarinera 
      Zawsze jak biorę do ręki jakiś zegarek z serii Edifice i Parnisa to Parnis sprawia wrażenie lepiej wykonanego i ma szafirowe szkiełko, Które nie zbiera rys tak jak zegarki z mineralnym szkiełkiem 
      Chętnie bym kupił taki chiński zegarek ale kwarcowy myślę że to mniejsze ryzyko niż automaty Ale jakości Parnisa czyli szafirowe szkiełko mocna bransoleta z pełnych ogniw i co najważniejsze stalowa koperta a nie jakiś stop jak w perfekcie z bazarów 
      Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe propozycje proszę o wrzucanie zdjęć linków z aliexpress 
      Będę bardzo wdzięczny za pomoc i być może innym użytkownikom też temat będzie pomocny 
    • Przez maciekges
      Taki o to zegarek znalazłem przypadkiem podczas przeglądania strony dość znanego sklepu z elektroniką. 
      http://www.conrad.com/ce/en/product/671359/Sea-Gull-Automatic-Watch-Sport-Chrono

Jak widać już raczej go nie produkują, ale zaintrygowała mnie cena za którą był sprzedawany... 50 euro?   Trochę śmierdzi. Szukajka nic o tym cacku nie wie. Wyrzuca jedynie tematy o innym "made by SeaGull" z Conrada, który swoją drogą wyglądał paskudnie. 
      Ktoś miał okazję posiadać, używać albo chociaż widzieć go na żywo?  

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.