Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Edward Siudowski

szkiełko z lupą na datowniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Edward Siudowski

Swego czasu widziałem zegarek Poliot z tzw. lupą na szkiełku przez co odczyt daty jest znacznie wygodniejszy. Mój, który niedawno mi się trafił niestety takiego wynalazku nie ma. Czy takie szkiełka sa jeszcze do dostania? :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy takie szkiełka sa jeszcze do dostania?

też kiedyś poszukiwałem takich szkiełek i jedynie z odzysku można je nabyć i wypolerować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

Normalnie na rynku są nie do dostania. Możesz szukać u zegarmistrzów, mogą mieć w starych zapasach, ale szanse na to są mizerne. Można też popróbować wypolerować stare szkiełko ale trzeba uważać, żeby nie wyszło zbyt wypolerowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Edward Siudowski

Faktycznie obszedłem wszystkich zegarmistrzów i nikt takiego nie ma.

Swoją drogą zastanawiam się - to ciekawe jak to było wykonane że w zwykłym pleksi wmontowano taką soczewkę. Znakomicie ułatwiało to odczyt daty bez szukania okularów. Widzę to dopiero teraz gdy jest wstawione zwykłe szkiełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.