Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość micek

EMPORIO ARMANI?

Rekomendowane odpowiedzi

troche nie chce mi sie wierzyc aby w zegasrku ktory w ue kosztuje prawie 400 gbp lub w aparcie 2300 pln.byl chinski werk to byloby przegiecie na maxa :lol::):)

Jesteś człowiekiem małej wiary. Zauważ, że żadne zegarki EA jakoś nie mają "Swiss Made" na tarczy. A nikt chyba nie rezygnowałby z tego oznaczenia, jeśli by nie musiał. Dużo tansza Adriatica ma, a EA już nie - to o czymś świadczy...

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to o czymś świadczy...
.... no tak bezpośrednio, to tylko o tym, że nie są to szwajcarskie zegarki :mrgreen: ale na pewno nie o tym, że w środku MUSI być chińszczyzna :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jesteś człowiekiem małej wiary. Zauważ, że żadne zegarki EA jakoś nie mają "Swiss Made" na tarczy. A nikt chyba nie rezygnowałby z tego oznaczenia, jeśli by nie musiał....

zapewniam cie jestem czlowiekiem wielkiej wiary :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zegarki EA nie moga miec "swiss made" poniewaz obecnie wszystkie robione sa w azji to pewne.zreszta odziez takze.dotyczy to rownniez RL,lacoste,puma itd.itd.powod jasny tania sila robocza.jedni sie do tego przyznaja inni mniej a jeszcze inni tworza mity...

Dużo tansza Adriatica ma, a EA już nie - to o czymś świadczy..

chodzilo mi tylko o to ,ze nie koniecznie mech.musza byc chinskie.sprawdzalem pochodzenie przywolanej powyzej przez agnieszkę /claro watch/ http://www.top500.de/details/930/claro_wat...switzerland.php jak widzisz rodowod ma szwajcarski :mrgreen: ...co oczywiscie nie musi byc,argumentem,iz werki(CW)nie sa skladane w azji rowniez...

...w ogole moim zdaniem duzym minusem np.ea jest mala przejrzystosc.w miedzynarodowej karcie gwarancyjnej,intstrukcji i certyfikacie oryginalnosci oznaczone jest pochodzenie-fabryka: ARMANI S.p.A Milano...

sumujac:

nie nalezy przesadzac z tymi chinami bo nawet omega ma z nimi dlugoletnie zwiazki czego nie ukrywa na swojej sronie www... :mrgreen:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
troche nie chce mi sie wierzyc aby w zegasrku ktory w ue kosztuje prawie 400 gbp lub w aparcie 2300 pln.byl chinski werk to byloby przegiecie na maxa :):):)

Jesteś człowiekiem małej wiary. Zauważ, że żadne zegarki EA jakoś nie mają "Swiss Made" na tarczy. A nikt chyba nie rezygnowałby z tego oznaczenia, jeśli by nie musiał. Dużo tansza Adriatica ma, a EA już nie - to o czymś świadczy...

a no świadczy. Oczywiscie o marżach. Znak firmowy Armani jest wiele wiecej wart niz Adriatica. Płaci sie więc za nazwę, nie za jakość.
i bardzo dobre skórzane paski (Diesel, Fossil) - tak dobrych pasków skórzanych trudno szukać w drogich zegarkach szwajacarskich.
Tu Cie chyba troszeczke poniosło :razz:

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kowal60
To nie tak działa. Faktycznie Armani nie ma pojęcia o zegarkach i nigdy nie miał (jedynie co mają wspólnego zegarki Armaniego.. z Armanim to tylko nazwa

Jest to prawie tak jak przedstawiasz.Wiadomo ,iz sa to zegarki przeznaczone dla zupełnie innej klienteli niz zapaleńcy-miłośnicy zegarków.Dlatego warto podkreslic ,ze Armani skupił cały swój "wysilek"na bardzo ciekawych kolekcjach ubran(zegarki to kwiatek do kożuszka).Osobiscie uwielbiam ubrania tej marki.Wracajac do zegarkow prawda jest taka ,iz od ostatnich kilku lat jakosc poszła w dół.Modele sprzed ok.5 lat były naprawde dobrze wykonane w porownaniu do dzisiejszych.Moje zdziwinie buzi fakt ,ze przy stosunkowo wysokich cenach zegarki te nie posiadaja w ogole szkiel szafirowych.Nie zgodze się takze ze stwierdzeniem galliano78 ,ze paski tych zegarków są dobrej jakosci..powiedzmy prawdę są poprostu kiepskie :grin:Jakbym kupil Armaniego pasek były pierwsza rzecza jaka bym zmienił.Moim zdaniem wiekszosc ludzi kupujacych te zegarki nie zwraca uwagi na takie kestie jak pasek,zapinka,szklo etc..Mechanizmy to tez zagadka.Moj kolega ma model z 2006 roku AR0264 i przy wymianie bateri okazalo się ,ze znajduje się tam oryginalna ETA(symbolu nie pamietam)Przywołane "Claro Watch" to dla mnie takze duzy ?.Jedno co jest pewne to porzadnie wykonane koperty ze stali szlachetnej oraz standard wodoszczelnosci(90%modeli) 5 ATM.

Konczac moj post uwazam ,iz ceny salonowe to szalenstwo ale siec otwiera całkowicie inną perspektywę.Zegarki te sprzedają się od wielu lat bardzo dobrze-nawet w polskich salonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość galliano78
Modele sprzed ok.5 lat były naprawde dobrze wykonane w porownaniu do dzisiejszych.Moje zdziwinie buzi fakt ,ze przy stosunkowo wysokich cenach zegarki te nie posiadaja w ogole szkiel szafirowych.

Niestety nie posiadają,, natomiast zwróć uwagę, że wiele - jak nie większość - marek z segmentu modowego, nie posiada szkiełek szafirowych (wyjątek np: CK-nowe modele). Jest to często podyktowane tym, że w markach fasion mamy jak wiadomo wiele oryginalnych, nietypowych rodzajów kopert, o dziwnych kształtach. Dlatego bardzo trudno było by zastosować, uformować zakrzywione szkiełko szafirowe. O wiele łatwiej i taniej zastosować szafir do klasycznego zegarkach o klasycznym kształcie - proste szkiełko.

Nie zgodze się takze ze stwierdzeniem galliano78 ,ze paski tych zegarków są dobrej jakosci..powiedzmy prawdę są poprostu kiepskie :grin:Jakbym kupil Armaniego pasek były pierwsza rzecza jaka bym zmienił.Moim zdaniem wiekszosc ludzi kupujacych te zegarki nie zwraca uwagi na takie kestie jak pasek,zapinka,szklo etc..

Zauważ, że napisałem: paski dobrej jakości ( w nawiasie) : Diesel, Fossil, Armaniego nie wymieniłem:)

Mechanizmy to tez zagadka.Moj kolega ma model z 2006 roku AR0264 i przy wymianie bateri okazalo się ,ze znajduje się tam oryginalna ETA(symbolu nie pamietam)

...Przywołane "Claro Watch" to dla mnie takze duzy ?.Jedno co jest pewne to porzadnie wykonane koperty ze stali szlachetnej oraz standard wodoszczelnosci(90%modeli) 5 ATM.

Z mechanizmami jest wszystko jasne. Napisze, aby raz na zawsze to wyjaśnić:)...już ktoś o tym kilka postów wcześniej pisał, ale usystematyzuję informację.

Zatem może zacytuję oficjalną informację od przedstawiciela Armaniego:

"W zegarkach kwarcowych Emporio Armaniego są mechanizmy Miyota Citizena oraz szwajcarska Ronda.

W kolekcji MECCANICO mechanizmy są projektowane i produkowane przez szwajcarską firmę Claro Watch Corporation. Jest to firma która od trzech pokoleń projektuje mechanizmy natomiast produkuje je na Dalekim Wschodzie. Wszystkie mechanizmy są kalibrowane i sprawdzane na szwajcarkich urządzeniach zgodnie z wytycznymi FOSSIL QUALITY CONTROL.

Pierwsze cztery zegarki mechaniczne z naciągiem automatycznym (AR0509, AR0510, AR0650, AR0651) miały w środku mechanizmy ETA "

Problem w tym, że wiele istnieje podrób marek modowych, między innymi Armani i w tych podróbach często są właśnie chińskie mechanizmy. Na pierwszy rzut oka te oryginalne modele z podróbami są bardzo podobne i klient przy zakupie (cena kilka razy niższa) będzie przeświadczony, że kupił oryginał, potem zamieści zdjęcia na forum:), a tu zaraz ktoś napisze:): "Armani tandeta przecież widać, że na zdjęciach te zegarki mają mechanizmy chińskie".

W tym cały problem:) Armani nigdy nie miał chińskich mechanizmów.

Konczac moj post uwazam ,iz ceny salonowe to szalenstwo ale siec otwiera całkowicie inną perspektywę.Zegarki te sprzedają się od wielu lat bardzo dobrze-nawet w polskich salonach.

Zgadzam się w 100%:) Dla mnie to też za drogo, może jakbym więcej zarabiał... o jedno zero wiecej hehehe. Jednak myślę, że na allegro ceny są o 40%/ 45% niższe i przy zweryfikowaniu, że zegarek jest oryginalny:) to wtedy już wygląda to całkiem inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość galliano78
Znak firmowy Armani jest wiele wiecej wart niz Adriatica. Płaci sie więc za nazwę, nie za jakość.

Trochę mam odmienne zdanie;) Napisałbym tak: "Płaci się więc przede wszystkim za nazwę i również za jakość. :)

P.S.

...ale gdzie nie płacimy za nazwę?:)...zawsze płacimy za nazwę prawie w każdym produkcie od skarpetek bo boeing'a :) - w mniejszym lub większym stopniu - ....ale tego tematu nie warto ciągnąć, bo to było już na forum wiele razy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.