Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość przembal

zegarek z usa ok 500usd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przembal

Witam,

wybieram sie w wakacje do USA i chcialbym przywiesc jakis zegareczek. Zastanawiam sie nad jakas amerykanska np bulova lub szwajcarska marka, chcialbym zeby byl sportowy, automat, na branzolecie i to chyba cale wymagania :D Osobiscie chcialbym longinesa conqesta ale kosztuje troszke za duzo :D( Mozecie cos polecic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ,ze masz kogos na miejscu w US :wink: .

proponuje zatem poszukiwania na :arrow: www.ebay.com oraz wysylke zegarka na amerykanski adres(pierwszy + to duzo tansza wysylka).wybor naprawde przeogromny.z pewnoscia cos trafisz nie tracac czasu na zwiedzanie sklepow stacjonarnych.co najwazniejsze :arrow: przy odrobinie checi odpadna spore koszty jakimi sa vat+clo.

poszukujac chwile znalazlem takiego za 599$ :arrow: hydro conquest

e00f97c6343b6d37.jpg

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość przembal

no wlasnie hydroconqest w wersji czarnej 41 mm to moje marzenie... dzieki za rade zastanawiam sie jeszcze nad sklepem bezclowym na lotnisku ale nie wiem jak tam bada ksztaltowac sie ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten na fotce - to kwarc w dodatku z niebieska tarczą! weż to pod uwagę .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość przembal

tak zauwazylem ale i tak jest tanio na ebay'u za kwarca trzeba dac ok 700 usd a za automat 800usd.

Mozecie polecic jakies amerykanskie marki, ktore maja dobre mechanizmy i dobrze sie sprawują w codziennym uzyciu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sope999
tak zauwazylem ale i tak jest tanio na ebay'u za kwarca trzeba dac ok 700 usd a za automat 800usd.

jak spokojnie poszukasz na eBay to trafisz taniej niz 599 $.Do wakacji trochę czasu jeszcze pozostało... :grin:

Mozecie polecic jakies amerykanskie marki, ktore maja dobre mechanizmy i dobrze sie sprawują w codziennym uzyciu ??

Nie rób błędu.Longines to świetna marka i nie postawisz nic z Amerykanskiej stajni :wink: .Szukaj wsrod szwajcarow,niemcow lub japonczykow np.seiko.

pozdrawiam,

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko powiedziec, czy to sa jeszcze amerykanskie marki, ale popularne w kazdym razie: Bulova, Hamilton, ze starych Elgin. To oznacza, zeby ich w Stanach NIE kupowac, bo sa wzglednie drogie (chociaz przy takim przeliczniku dolara do zlotowki, to wszystko tam jest tanie). Wybierz raczej cos co w USA nie jest popularne, bo wtedy cena powinna byc nizsza. Pierwsza firma, ktora przychodzi mi w tym kontekscie na mysl to:

Certina

W USA malo znana, jesli znajdziesz tam w ogole jakis fajny model to cena powinna byc rewelacyjna. Oczywiscie zakup Longinesa jest tez dobrym rozwiazaniem.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dokładnie co Cię interesuje ale na ebay można w cenie 599$ spatrzyć np Rado Original (automat) albo jakiegoś Orisa do 600$..pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym poradził coś z Hamiltona,może jakiś ORIS?

Ew. ten longines.

Lub 2-3 zegarki za tą sumę np. sportowy Samuraj + jakiś elegancji model "5ki"....plus coś jeśli chcesz np. na rower to G-Shocka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też bym poradził coś z Hamiltona,może jakiś ORIS?

Ew. ten longines.

z automatow spokojnie mozna cos trafic nawet z Orisa tymbardziej jak odpada clo i vat.hamilton jest jeszcze tanszy natomist z longinesem jest trudniej...trzeba miec min. $700 przeznaczone...chyba ze kolega skusi sie na kwarc wtedy longines jest w zasiegu.. :twisted:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zasieki1

hej!

oto moje zakupy:

- za 690 $ ten oris

- za 1080 $ ten hamilton dla szwagra

w pierwszym przypadku niestety doszedl vat, w drugim jeszcze nie wiemy, bo jest w drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hej!

oto moje zakupy:

- za 690 $ ten oris

w pierwszym przypadku niestety doszedl vat, w drugim jeszcze nie wiemy, bo jest w drodze.

Hamilton super ! :twisted: /moj ulubiony/

akurat ten Oris nie w moim typie ! :twisted:

btw.jak kupiles hamiltona tam gdzie mysle to niestety vat cie tez nie ominie...

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moja rada, nie po raz pierwszy http://www.debaufre.com/content/view/318/212

(Zaraz pewnie ktoś powie że ta firma mi płaci za reklame :mrgreen: )

pewno nikt Ci tak nie powie, ale kazdy Ci przypomni że wklejanie linków komercyjnych jest niezgodne z regulaminem. ja osobiście w USA rozejżałbym się za Ballem.
hej!

oto moje zakupy:

- za 690 $ ten oris

Zgadzam się z Rossim. Oris IMHO okropny. Hamilton w porządku. Ja bym podmienił szwagrowi :mrgreen: Tak czy inaczej gratuluję.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zasieki1

no widzicie, mnie oris zauroczyl od pierwszego wejzenia. balem sie tylko jak bedzie wygladal na reku i... bardzo milo sie zaskoczylem. wszystko kwestia gustu. oris byl z amazon.com a hamilton z ebay.com (ale paczka bedzie opisana jako gift).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no widzicie, mnie oris zauroczyl od pierwszego wejzenia. balem sie tylko jak bedzie wygladal na reku i... bardzo milo sie zaskoczylem. wszystko kwestia gustu. oris byl z amazon.com a hamilton z ebay.com (ale paczka bedzie opisana jako gift).

Witam Krajana!

Oris mam nadzieję na żywo lepiej niż na fotce wygląda i zweryfikujemy to na spotkanku:)

niemniej dla mnie to TYLKO ten Hamilton:

http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/...p;y=75&p=80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zasieki1

a propos zakupu hamiltona - zegarek przylecial ze stanow, musialem sie udac do wawy na wizyte w urzedzie pocztowo-celnym i... naliczyli mi clo od zdeklarowanej wartosci - 70 pln. milo sie zaskoczylem, a w zasadzie nie ja, tylko szwagier :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak spokojnie poszukasz na eBay to trafisz taniej niz 599 $.Do wakacji trochę czasu jeszcze pozostało... :grin:

Nie rób błędu.Longines to świetna marka i nie postawisz nic z Amerykanskiej stajni :wink: .Szukaj wsrod szwajcarow,niemcow lub japonczykow np.seiko.

pozdrawiam,

Piotr.

A Ball? Przecież to świetna marka. IMHO wiele lepsza od seiko

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A Ball? Przecież to świetna marka. IMHO wiele lepsza od seiko

Ball oczywiście moim zdaniem rownież znacznie lepszy od Seiko - ktorego bym nie kupil - ale ciezko trafic Balla ktorykolwiek z nowych modeli w cenie do 500 $ nawet uzywanego .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomasz.la

Ciezko powiedziec, czy to sa jeszcze amerykanskie marki, ale popularne w kazdym razie: Bulova, Hamilton, ze starych Elgin. To oznacza, zeby ich w Stanach NIE kupowac, bo sa wzglednie drogie (chociaz przy takim przeliczniku dolara do zlotowki, to wszystko tam jest tanie). Wybierz raczej cos co w USA nie jest popularne, bo wtedy cena powinna byc nizsza. Pierwsza firma, ktora przychodzi mi w tym kontekscie na mysl to:

Certina

W USA malo znana, jesli znajdziesz tam w ogole jakis fajny model to cena powinna byc rewelacyjna. Oczywiscie zakup Longinesa jest tez dobrym rozwiazaniem.

Czy macie jakąś dobrą stronę sklepu intern w USA z CERTINA

nie mogę zneleźć !Q! HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.