Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w mieście na full zasięgu LTE w T-Mobile jest 10mbs, a 'wolniejsze' tryby sieci, to szkoda nawet gadać. Mi bardzo zależało na B20.

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

U mnie HSPDA+ to maks 10-15mbs, LTE jakieś 30-45mbs, a LTE Plus zamyka budzik w aplikacji :D LTE ładuje zdjęcia np w Instagramie od razu, a na niższych HSPDA+ i niżej trzeba czekać na załadowanie.

Teoretycznie brak pasma B20 nie powinien być odczuwalny bo w dużych miastach go nie ma, albo być nie powinno, tym bardziej mnie zastanawia dlaczego córki Xiaomi nie łapie LTE?

A to chyba będzie mój kolejny zakup. Zarąbisty!

Screenshot_2017-01-04-20-49-11-1_zpsxw5q

Screenshot_2017-01-04-20-49-42-1_zpsgm65

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Jash a jak z jakością dźwięku w tym redmi 4 na zwykłych słuchawkach bez podłączania zewnętrznych wzmacniaczy etc. ?

Kosma co Ciebie tak "zszokowało" na plus w jakości wykonania redmi note 3? Przecież to jest właśnie chyba jedyna wada tego telefonu. Z tyłu dwie duże plastikowe wstawki i głośnik jak sitko, z przodu plastikowa ramka doklejona dookoła ekranu i wystająca nad nim. Do redmi 4 w tym aspekcie to nawet startu nie ma. O ile pewnie spasowane jest dobrze to czuć, że to tanim kosztem zrobione było.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plastik na antenach nie budzi mojego zdziwienia ani zniesmaczenia. Wszystko spasowane dobrze, nie trzeszczy a glosnik gra glosno. Po bokach jest 2-3 mm ramki. Amelinium po miesiącu nie złapało żadnej rysy. Chyba mylisz design z jakością wykonania ?

(0).(0)

Jak patrzysz na telefon, to nie widac tych plastikowych wstawek na górze i dole.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Plastik na antenach nie budzi mojego zdziwienia ani zniesmaczenia. Wszystko spasowane dobrze, nie trzeszczy a glosnik gra glosno. Po bokach jest 2-3 mm ramki. Amelinium po miesiącu nie złapało żadnej rysy. Chyba mylisz design z jakością wykonania ?

(0).(0)

Jak patrzysz na telefon, to nie widac tych plastikowych wstawek na górze i dole.

(0).(0)

Nie nie mylę designu z jakością wykonania. Szkło 2.5d na przodzie, fazowane krawędzie i jedna mała plastikowa wstawka w redmi4 robi kolosalną różnicę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jakosc, to uzyte materialy, spasowanie, trwalosc. Ty piszac o jakosci mowisz mi o wygladzie glosnika czy ramki. Widze ze wyedytowales nieco post. Wez tel do reki i potem oceniaj.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Dla mnie jakosc, to uzyte materialy, spasowanie, trwalosc. Ty piszac o jakosci mowisz mi o wygladzie glosnika czy ramki. Widze ze wyedytowales nieco post. Wez tel do reki i potem oceniaj.

(0).(0)

1.Miałem redmi note 3 oraz redmi note 4 w ręce i oceniłem. Dla mnie starszy model śmiga super, ale wykonany jest słabo. 

2. Mistrzu post edytowałem 10 minut przed Twoją odpowiedzią, żeby poprawić literówki. Forum o zegarkach a godziny odczytać nie umiesz  i się czepiasz. No chyba, że masz w domu wehikuł czasu ;)  i odpowiedziałeś na mój post zanim napisałem swój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

bart8 dźwięku nie sprawdzałem na tym Xiaomi bo na razie nie ma czasu. Chociaż to nie dla mnie to ciekawość zżera i na pewno coś obyczaje jutro lub pojutrze.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy można dyktować tekst przez google, to sobie głowy nie zawracam pisaniem dłuższych tekstów.

Pisanie dłuższych tekstów jest wygodne przy bocznym ustawieniu telefonu.

Ta klawiatura byłaby super gdyby wyjeżdżała spod wyświetlacza.

Fajna to była klawiatura w Passport, bo nietypowe, bo duża.

Tutaj nie zawracałbym sobie głowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ponieważ jeżdżę komunikacją miejską nie wyobrażam sobie gadania do telefonu wśród ludzi. Wolę pisać. Jako że uwielbiam klawiaturę BB zawracam sobie głowę tym modelem, zdecydowaniem. Poza tym zwyczajnie mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Ponieważ jeżdżę komunikacją miejską nie wyobrażam sobie gadania do telefonu wśród ludzi. Wolę pisać. Jako że uwielbiam klawiaturę BB zawracam sobie głowę tym modelem, zdecydowaniem. Poza tym zwyczajnie mi się podoba.

Szlak mnie trafia jak pisze cokolwiek w ifonach, nie ma to jak BB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Poza tym zwyczajnie mi się podoba.

Jak to mówią: Każda potwora znajdzie swego amatora  ;)

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Redmi 4 Pro to model na rynek chiński więc nie ma B20 i jak się okazuje ten global soft to też fejk i trzeba wgrać Miui Polska po odblokowaniu bootloadera.

A poniżej zdjęcie z budżetowego chińczyka, tragedii nie ma...

IMG_20170104_112514_HDR_zpsbn7henov.jpg

Co jest nie tak z tym softem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa jaka będzie jego cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co jest nie tak z tym softem??

Xiaomi Redmi 4 i 4 Pro to modele tylko na rynek chiński, więc jedynym oryginalnym softem w pełni działającym jest ten chiński. Nie ma na ten model Globala z językiem polskim. Nie zagłębiałem się w szczegóły, ale to jakaś wersja sprzedawców zasyfiona, nie do końca spolszczona i jak się okazuje nie pozwalająca działać w pełni. U mnie na przykład nie działa LTE kompletnie. Zasięg przeskakuje co sekundę z 3G na H+. Data na zegarze jest po angielsku ale na ekranie blokady już po polsku. Są tam na bank jakieś śmieci, bo niemożliwym jest aby w telefonie z 3GB ramu, na którym nic nie zainstalowałem po wyczyszczeniu ramu zostawało go wolnego 1GB, czyli zajęte jest 2GB. Tyle to nawet nie mam zajętego w LG V10 jak odpalę wszystkie aplikacje z których korzystam. Czekam na zgodę na odblokowanie bootloadera i trzeba wgrać soft MIUI Polska.

Ciekawa jaka będzie jego cena.

Strzelam, że w granicach 3999zł lub więcej. Chociaż z uwagi na to że teraz producentem jest chiński TCL ten co robi Alcatele to może jednak będzie taniej.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzelam, że w granicach 3999zł lub więcej. Chociaż z uwagi na to że teraz producentem jest chiński TCL ten co robi Alcatele to może jednak będzie taniej.

Pomijając sprawy techniczne, to chyba tylko wysoka cena może uwalić jego sukces. Fajnie, gdyby nie miał zbyt małego wyświetlacza. Tutaj filmik dot. tego telefonu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Filmy widziałem, ale w każdym nie podają nic ze specyfikacji, więc cholera go wie :)

EDYTA:

Coś tam znalazłem, ale nie wiem na ile prawdziwe:

Snap 821, 3GB ramu, 32GB pam. wew., ekran 4,5 cala niestety QHD (nie wiem po co) i bateria 3400. Cena nada nie znana.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Specyfikacja jednak zdecydowanie inna niż ta którą znalazłem, średnia raczej a nie flagowa i gorsza zdecydowanie niż DTEK60. Przy tej z GSManiaka to 2000-2200zł absolutny maks w dniu premiery i po  3 miesiącach biorę za 1300zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet 2000 pln to będzie trochę sporo . Starych fanów BB już coraz mniej .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To już nie jest telefon dla starych fanów BB, niestety. To po prostu kolejna marka z androidem, posiadająca zaimplementowane rozwiązania BB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nie jest telefon dla starych fanów BB, niestety. To po prostu kolejna marka z androidem, posiadająca zaimplementowane rozwiązania BB.

To jaki w Twojej ocenie powinien być BB aby mógł odnieść sukces?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysiadł mi przycisk wyciszenia w ip6 nie chce zaskoczyć. Wie może coś ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi