Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Dlatego właśnie wydaje mi sie ze nie ma co gdybać co do wyglądu, bo to co wrzuciles faktycznie wyglada ze nie jest obudowa typu unibody, a składa sie z trzech części. Dziwne. Co do ładowania indukcyjnego, przy V10 była wtopa, G5 nie wiem czy ma, bo jakoś nigdy mnie ten ficzer nie interesował. DACa musza dać, bo bez tego przestrzela sobie drugie kolano.

A wracając do Snapa 835. LG G6 bedzie mial premierę w lutym. W kwietniu w Korei zadebiutuje Galaxy S8 ze Snapem 835. Samsung z uwagi na to ze brał udział w tworzeniu 835 z firma Qualcomm ma pierwszeństwo. Zatem LG musiałoby przesunąć sporo premierę G6 żeby wrzucić nowego Snapa. Nie rozumiem dlaczego nie poczekają, powielając błąd V10.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chyba juz wszystko w temacie...

acb31a27f9be4556a269b12d4a74448c.jpg

7055f1d23378198f37a6166075c7275b.jpg

927c16dd704b4918618fd6a4e323d853.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się ktoś wypowiedzieć o jakości rozmów oraz na "głośnym mówieniu" w telefonach Xiaomi?

Jest dobrze, gorzej niż w "markowych" smartfonach czy bez różnicy?

Szczególnie interesuje mnie w Redmi 4, Redmi 4 Pro/Prime.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostro sie czaisz na Xiaomi, parę dobrych miesięcy będzie już :) Ja sie nie wypowiem, bo nie uzywalem tego na.swoich LG, czy też Samsungach, więc nie mam porównania. Wyraźnie rozumiem co mówi człowień z drugiej strony. A tak przy olazji, aktualizowaliście swoje Xiaomi ? OTA update piszczy mi, że jest nowsza wersja miui8.

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzbudzały moje zainteresowanie od jakiegoś czasu ale prawdę mówiąc jestem poważnie zainteresowany od kiedy Ty Kosma i Jash wypowiedzieliście się o nich na forum, bo pamiętam że wszyscy mieliśmy podobne obiekcje przed zakupem chińczyków :)

Zamiaruje zakup Xiaomi Redmi 4 Prime czy tez Pro w zależności jak nazywają sprzedawcy.

Zastanawia mnie jeszcze okres gwarancji. Zauważyłem, że gwarancja serwisowa czy tez sprzedawcy jest zazwyczaj 12 miesięczna a producenta - czyli rozumiem, że odsyłają do Chin - 24 miesięczna, ale dla mnie to nie interes być 2 miesiące bez telefonu jak poleci do Chin. Dlatego raczej zdecyduje się na zakup z 12 miesięczną i kapkę drożej ale od sprzedawcy w moim mieście a nawet w mojej dzielnicy :)  - zawsze zaoszczędzę na ewentualnych przesyłkach.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz od tego importera, 24 miesiące gwarancji relizowanej w kraju.559e0c930b7108fb54075326e02a5784.jpg6341057156527474a5097302ce0dbca0.jpg

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kosma. Niestety jeszcze nie importują Redmi 4 Prime. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wszystko zalezy gdzie kupisz. Serwis jest we Wrocławiu i nazywa sid MiCenter. Na forum sprawdzisz z kforych sklepów mozna brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, aktualnie powiedzmy że wybór rozbija się o gwarancję

- X-sklep.pl polski nieoficjalny dystrybutor współpracujący z ibuygou.com. daje 24 m-ce swojej gwarancji

- sprzedawca z allegro z mojej dzielni, bardzo dobry kontakt i opinie na forum Miui Polska, ale 12 m-cy swojej gwarancji.

Skłaniam się do drugiego wyboru zakładając że ew serwis pogwarancyjny nie jest kosztowny.

Co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzyk fizyk. Jak dotyk sie posypie np, to 5 stówek trzeba fiknąć z kieszeni.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupiłbym nigdy tak mało popularnego w kraju telefonu z roczną gwarancją "kolesia z dzielni' :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ryzyko, ja kupilem swoj o 150pln drożej niż u konkurencji, wlasnie ze wzgledu na 24m i PL dystrybucje.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie w 100% z przedmówcami :) lepiej dopłacić dla świętego spokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dobra, aktualnie powiedzmy że wybór rozbija się o gwarancję

- X-sklep.pl polski nieoficjalny dystrybutor współpracujący z ibuygou.com. daje 24 m-ce swojej gwarancji

- sprzedawca z allegro z mojej dzielni, bardzo dobry kontakt i opinie na forum Miui Polska, ale 12 m-cy swojej gwarancji.

Skłaniam się do drugiego wyboru zakładając że ew serwis pogwarancyjny nie jest kosztowny.

Co sądzicie?

Jeśli chodzi o x-sklep.pl polecam poczytać opinie w sieci. Jest cały wątek na na Miui Polska. Raczej omijałbym. Pamiętaj, że przy zakupie Xiaomi spoza oficjalnej dystrybucji musisz się liczyć z tym, że trzeba będzie odblokować bootloader, wgrać TWRP i wrzucić soft Xiaomi.eu albo chiński develeloperski. Większość Xiaomi na allegro jest ciągnięta z Chin i ma wgrany tak zwany syf miui. Pełen keylogerów i innego g*wna, które wysyła dane z telefonu na chińskie serwery. Chyba, że kupisz model który oficjalnie ma soft globala, wtedy ok, ale tam też nie wszystko jest przetłumaczone w przeciwieństwie do Xiaomi.eu

Nie kupiłbym nigdy tak mało popularnego w kraju telefonu z roczną gwarancją "kolesia z dzielni' :)

Wszystko można powiedzieć o Xiaomi, ale na pewno nie to, że to mało popularna marka. Nawet u nas w kraju.

Aha i pamiętaj - gwarancja to jedno. Nawet jak jest 12 miesięczna to masz 2 letnią odpowiedzialność sprzedawcy.

Ja kupiłem na allegro Xiaomi Redmi 4 Pro dla córki od sprzedawcy MyCasio.pl - gorąco polecam. Telefon przyszedł z chińskim softem, wysłałem do serwisu u mnie we Wrocku, bo nie miałem wtedy czasu na zabawy i sprzedawca oddał mi całą kwotę za wgranie Xiaomi.eu

Jedynie sam musiałem założyć konto Xiaomi i złożyć prośbę o zgodę na odblokowanie bootloadera.

A telefon, bajka, ale już Ci o tym pisałem. Za 799zł nie ma na naszym rynku konkurencji nawet wśród telefonów dwa razy droższych.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ten sprzedający ma siedzibę i sklep stacjonarny blisko mnie co uważam za dużą zaletę. A także sposób podejście do klienta, czego nie mogę powiedzieć po moich ostatnich doświadczeniach z sieciówkami i światowym producentem.

Jeśli chodzi o x-sklep.pl polecam poczytać opinie w sieci. Jest cały wątek na na Miui Polska. Raczej omijałbym. Pamiętaj, że przy zakupie Xiaomi spoza oficjalnej dystrybucji musisz się liczyć z tym, że trzeba będzie odblokować bootloader, wgrać TWRP i wrzucić soft Xiaomi.eu albo chiński develeloperski. Większość Xiaomi na allegro jest ciągnięta z Chin i ma wgrany tak zwany syf miui. Pełen keylogerów i innego g*wna, które wysyła dane z telefonu na chińskie serwery. Chyba, że kupisz model który oficjalnie ma soft globala, wtedy ok, ale tam też nie wszystko jest przetłumaczone w przeciwieństwie do Xiaomi.eu

Wszystko można powiedzieć o Xiaomi, ale na pewno nie to, że to mało popularna marka. Nawet u nas w kraju.

Aha i pamiętaj - gwarancja to jedno. Nawet jak jest 12 miesięczna to masz 2 letnią odpowiedzialność sprzedawcy.

Ja kupiłem na allegro Xiaomi Redmi 4 Pro dla córki od sprzedawcy MyCasio.pl - gorąco polecam. Telefon przyszedł z chińskim softem, wysłałem do serwisu u mnie we Wrocku, bo nie miałem wtedy czasu na zabawy i sprzedawca oddał mi całą kwotę za wgranie Xiaomi.eu

Jedynie sam musiałem założyć konto Xiaomi i złożyć prośbę o zgodę na odblokowanie bootloadera.

Wgrywają sami globala.

A gdzie Redmi 4 Pro można dostać z oficjalnej dystrybucji?

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, rzuciłem okiem na allegro na wystawione ilości aukcji i nie jest tak źle, ale opierałem to o swoje doświadczenia w sumie. Resztę podtrzymuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A gdzie Redmi 4 Pro można dostać z oficjalnej dystrybucji?

Nigdzie, bo to model na rynek chiński. Jak chcesz oficjalnie to poczekaj na nową wersją Xiaomi Redmi Note 4X. Ma być oficjalnie na EU, w tym na PL. Będzie niestety większy bo 5,5 cala ale będzie miał nie 3, a 4GB RAMu i jest podobny do Redmi 4 Pro.

Wgrywają sami globala.

Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę zrzutu ekranu z wersją softu. Te z Chin też mają niby globala, ale prawda jest taka, że global dla redmi 4 Pro jest od miesiąca dokładnie, wszystkie wcześniejsze mają tak zwanego pseudo globala, ugotowanego przez chińczyka z niewiadomo czego.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem o Xiaomi w necie, ale naparwdę nie rozumiem nad czym sie tu zachwycać :) fakt faktem, w ręku go nje miałem,może stąd moja opinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czytałem o Xiaomi w necie, ale naparwdę nie rozumiem nad czym sie tu zachwycać :) fakt faktem, w ręku go nje miałem,może stąd moja opinia

Nie trzeba mieć go w ręce, ale to przyznam dodatkowo pomaga zrozumieć dla czego tak.

Na przykładzie telefonu, który kupiłem córce napiszę dlaczego.

Zacznę od ceny...799zł. Co za to dostałem? 5 calowy smartfon wykonany w całości z aluminium, poza górną wstawką przy antenie. Jakość wykonania premium. I nie piszę tego, bo mam. Miałem wiele smartfonów, bardzo wiele. Ten telefon jest wykonany tak samo dobrze jak LG V10 którego mam i tak samo dobrze jak iP5s, którego miałem. Zarówno LG jak i Apple to sprzęty, które kosztowały po 3kpln. To prawie 4 razy więcej. Co dalej. Dostajesz smartfon z czytnikiem linii papilarnych, świetnym dodam. Bije na łeb ten co mam w LG. Do tego 3GB RAMu, 32GB pamięci wewnętrznej rozszerzalnej o kartę micro SD. Bardzo wydajmy Snapdragon 625 plus grafika Adreno 506. W benchmarkach wypada lepiej niż moje LG, w codziennym użyciu jest tak samo dobry, a ma 1GB ramu mniej niż V10. Do tego bardzo dobry ekran 5 cali full hd (441ppi) i bateria 4100mAh, która wystarczy na dwa dni pracy na lekkości. Aparat....miał być słaby, zwłaszcza w słabym świetle. Nie jest. To oczywiście nie jest poziom mojego LG, ale uważam, że aparat jest bardzo, bardzo dobry.

Sam bym już dawno kupił sobie ten model, ale niestety w kwestii dźwięku wypada bardzo blado przy moim LG. Mógłbym sprzedać mój telefon, kupić Redmi 4 Pro plus jakiegoś grajka, ale bardzo przyzwyczaiłem się do posiadania uniwersalnego urządzenia, a takim jest LG V10. Jak z kolei chcę dobrego dźwięku to Meizu, tylko tam znowu kuleje foto :D I to jest ta wada chińskich smartfonów, że zawsze czegoś im brakuje, ale jak patrzę na telefon córki pod względem ceny i tego, co za nią oferuje to używając slangu młodzieży miażdży konkurencję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash a jak rozróżnic oficjalny soft globala od tego ugotowanwgo przez chińczyka? Po numerach wersji czy jak? Pytam bo wybieram się do sklepu sprzedawcy i chciałbym wiedzieć na co patrzeć.

I czy aby go uzyskać potrzebne jest wykupienie licencji np przez sprzedawce ktory go wgrywa?

Myślę nad tą ofertą http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6627138569

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash a jak rozróżnic oficjalny soft globala od tego ugotowanwgo przez chińczyka? Po numerach wersji czy jak? Pytam bo wybieram się do sklepu sprzedawcy i chciałbym wiedzieć na co patrzeć.

I czy aby go uzyskać potrzebne jest wykupienie licencji np przez sprzedawce ktory go wgrywa?

Myślę nad tą ofertą http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6627138569

Odróżnić bardzo łatwo - chodzi o ilość cyferek w numerze kompilacji.

Tu masz przykład softu ugotowanego przez Chińczyka

Screenshot_2017-01-05-07-19-26-606_com.a

W polu wersja MIUI powinny być 3 lub 4 cyfry, a nie 5 jak na zrzucie. Dla przykładu oficjalny global dla Redmi 4 Pro ma numer 8.1.2.0

Tak czy siak będzie miał sporo "śmieci" od Google z których nie korzystamy, więc lepiej mieć Xiaomi.eu i doinstalować ze sklepu Play co potrzebujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Przecena Xiaomi w Carrefour, podobno rom global na pokładzie i obsługa pasma 800mhz.

Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-3GB-32GB-899-z%C

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Pierwsza aktualizacja poszla :)

50305b2051b73c3bba030f6f0325be45.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Specyfikacja G6 praktycznie potwierdzona. Jest dobrze, szkoda tylko snapa, chociaż 821 to przynajmniej sprawdzony procesor. Do szczęścia brakuje mi tylko ładowania indukcyjnego i baterii około 4000mah. 

Może kupię sobie tego lg, bo ceny iphone'ów podskoczą do około 5000pln za topowy model, co jest dla mnie chore :ph34r:

lg-g6-specyfikacja_667x603.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi