Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Krygo

Użytkownik
  • Content Count

    5,225
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Krygo last won the day on November 29 2019

Krygo had the most liked content!

Community Reputation

13,940 Guru zegarmistrzostwa

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Gdańsk

Recent Profile Visitors

6,119 profile views
  1. Nie widziałem pierwszej jedenastki, ale druga wykonana była fatalnie... Nie zmienia to faktu, że jest to spory wyczyn. Sama Nicea też w formie Przy okazji dziwi mnie fakt, że nikt tu nie cieszył się ze zwycięstwa Legii jakby nie patrzeć zdecydowanie nie z ogórkami, a bardzo solidną drużyną nawet patrząc przez pryzmat Premier League. Do lamentu nt. reprezentacji była kolejka
  2. Ja ich nie używam, ale na pewno można. Z tym, że drożdży suchych daje się bodaj 3x mniej niż świeżych, więc to będzie wyglądało groteskowo w tej sytuacji Jedno co poznaję to blitwa z ziemniakami
  3. Właśnie z takimi ograniczeniami ta pizza została zrobiona Więccc, co potrzeba? -500g mąki -350 ml wody -1g drożdży świeżych -15g soli Cukier i oliwa są kompletnie zbędne odnosząc się do niektórych pomysłów w necie. Mąka silna o dużym W/ zawartości protein. Aktualnie używam Caputo Manitoba. Jak nie ona to polecam Caputo Nuvola. To przy hydracji ciasta 70% jakie proponuję, jeżeli zmniejszysz ilość wody do powiedzmy 60% to każda mąka 00 powinna dać radę, ale upieralbym się przy Caputo. Woda w temp pokojowej/ zimna, ale nie ciepła. 1g drożdży to nie pomyłka Sól wsypujemy do mąki i mieszamy, a drożdże rozpuszczamy w wodzie. Całość mieszamy do połączenia, żadnego wielkiego wyrabiania. Nie przejmuj się jak ciasto będzie się kleić. Przy tej ilości wody to normalne. Ja robię to w dużej metalowej misce. Wstępnie łączę wszestko szpatułką, po chwili ręką, jak łapa klei się za bardzo myję ją i po tym ciasto już można połączyć do końca bez problemu. Ciasto zostawiamy na blacie szczelnie zawinięte pod folią spożywczą na 20 min. Po tym czasie najtrudniejsze do wyjaśnienia bo tak jakby składamy to ciasto kilka razy na pół, buduje się gluten i z lepkiej kuli ciasta magicznie robi się nam zupełnie coś innego Robimy kulkę i na 2h pod folie znowu. Potem dzielimy to na mniejsze kulki (2-3 w zależności jak duża ma być pizza i na jak grubym cieście) i do misek/ pojemników, szczelnie ofoliowac i do lodówki na 1-3 doby, raz nawet robiłem 4 dnia. Po wyjęciu ciasta z lodówki trzeba je doprowadzić do temperatury pokojowej to nie będzie się zachowywać jak guma tylko będzie miękkie i plastyczne jak trzeba. Absolutnie nie może być zimne. Uff... Trochę się rozpisałem, ale z grubsza wypisałem swoją wiedzę na ten temat zbieraną trochę czasu próbując różnych rad
  4. Najpierw upieczony spod z sosem, potem na to burrata, prosciutto i pistacje oraz oliwa. Zajebistosc...
  5. Trochę dzisiaj nim przyspamowałem, ale gdzie wkleić jak nie tu? 35 mm mint green. Nie mogli tak od razu?...
  6. Na biednego widać nie trafiło Potwierdzam to co napisał @kornel91, że zawsze sypną jakimś rabatem w Zielonej Górze, a można pójść i dalej jak ja ostatnio z PRX i w zegarowni jeszcze ich przebiją lekko Nie zmienia to faktu, że zegarek piękny.
  7. Próba oszustwa też może być całkiem zabawna
  8. I kupiłeś taki bez ramki datownika? Przecież nie lubisz
  9. Były stronę wcześniej. Może nie napiszę, że koszmarki, ale niezbyt wyględne
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.