Ulan 4 #51 Napisano 6 Września 2010 Te dwa przypadki zapewne laczy jakas daleka prawidlowosc.Mysle ze to byla moda, skrzynie filipowskie sie opatrzyly i wymieniano je na inne aby sprzedac zegar.Wtedy pewnie nie mialo znaczenia ze jest to skladak, wazne byly cechy uzytkowe no i moda, nowy wyglad.Ale pozostaje temat otwarty - skrzynie musialy pochodzic z jakiegos innego kompletu - dlaczego wiec je zmieniano.Moze to byl kiepski mechanizm i sie psul..? A moze to przypadek i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #52 Napisano 6 Października 2012 Cytat."Teraz polowanie na Germanie z poczatku produkcji - target numer 5cio cyfrowy.Zapraszam innych wlascicieli Germanii do zalanczania zdjec w tym topicu. "Co prawda nie udalo mi sie trafic pieciocyfrowej ale cztero cyfrowa tez chyba tutaj sie zmiesci.W trakcie transportu ulegla uszkodzeniu szyba ale to drobiazg.Numer jak widac niski powtorzoby z tylu soczewki wahadla , na mechanizmie oraz na skrzyni i wewnatrz od srodka n a tarczy.Co o nim sadzicie ,chyba wyglada na oryginal no taka mam przynajmniej nadzieje. Ciag dalszy zdjec : I jeszcze fotki sygnatury zblizone Regulatorfabrik Germania. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #53 Napisano 6 Października 2012 Przenioslem do odpowiedniego dzialu swój niedawny nabytek 6-cyfrowa Germanie.:Sam werk ale juz przynajmniej wiem jakiej skrzynie szukac. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #54 Napisano 26 Stycznia 2017 .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #55 Napisano 26 Stycznia 2017 Nie, to ja przeniosłem post do nowszego tematu. Tutaj straszą tylko pozostałości po zdjęciach z zewnętrznego hostingu. Nie róbcie tego. Jak widać, po czasie gówno widać 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #56 Napisano 26 Stycznia 2017 OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach