Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość KaszeL

Atlantic Worldmaster 61660, gdzie naprawić - Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KaszeL

Witam wszystkich serdecznie.

Szukam dobrego zegarmistrza z Poznania, który przyjżał by się mojemu Atlanticowi, model Worldmaster 61660 - wersja ze starym logo.

Uderzyłem nim w biurko, pękła szybka, a wskazówka sekundnika zacina się teraz o wskazówkę minut : Generalnie do wymiany jest na pewno pasek i owa nieszczesna szybka. O ile nie było by to zbyt drogie, to wymienił bym również koperte, która okres swojej świetności ma już za sobą. Zegarek jest w rodzinie od nowości, już jakieś naście lat, a ponieważ dostałem go od Taty mam do niego spory sentyment.

Pytanie zasadnicze, gdzie odnieść go do zegarmistrza w Poznaniu? Proszę o jakieś sugestie. Niechciał bym trafić na kogoś niedoświadczonego, kto mógłby mu przez przypadek bardziej zaszkodzić. Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam trzech zegarmistrzów:

1) zegarek Marek Piszczek na Gwarnej - pasjonat starej dobrej roboty;

2) zegarmistrz na Sw. Marcinie na na odcinku między Ratajczaka a Al. Marcinkowskiego, około 30 metrów od narożnika z Ratajczaka, po tej samej stronie co fotograf Kołecki.

3) zegarmistrz na Wildzie, mniej więcej vis-a-vis Rynku Wildeckiego w kierunku od centrum do Dębca, Skąpski się chyba nazywa

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KaszeL

Dziękuje bardzo za sugestie.

Ponieważ mieszkan na Wildzie, to naturalnym wyborem staje się zakład w okolicach rynku wildeckiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Von Slavek

Ja mam podobny problem tez mam Atlantivca Worldmaster 61660, zegarek ma około 10 lat ale używany był od niecałego pół roku więc był w świetnym stanie i ostatnio w łazience spadł mi on i pękła w nim szybka :lol: , może zna ktoś dobrego zegarmistrza w Tarnowie lub ewentualnie w Krakowie który podja by się naprawy tego zegarka a i mam jeszcze jedno pytanie ile gdzieś może kosztować taka naprawa. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sławek
Ja mam podobny problem tez mam Atlantivca Worldmaster 61660, zegarek ma około 10 lat ale używany był od niecałego pół roku więc był w świetnym stanie i ostatnio w łazience spadł mi on i pękła w nim szybka :lol: , może zna ktoś dobrego zegarmistrza w Tarnowie lub ewentualnie w Krakowie który podja by się naprawy tego zegarka a i mam jeszcze jedno pytanie ile gdzieś może kosztować taka naprawa. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.

Zapytaj u Strojnego na Sławkowskiej 2 w Krakowie albo u Płonki na Szewskiej. Ale najpierw na Sławkowskiej skoro jesteś Von Slavek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Von Slavek

Dzięki Sławku :lol: , a może wiesz ile takie szkiełko kosztuje wraz z wymianą prosiłbym tylko o orientacyjną cenę i czy nadal po takiej naprawie zegarek będzie wodoszczelny ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sławek
Dzięki Sławku :) , a może wiesz ile takie szkiełko kosztuje wraz z wymianą prosiłbym tylko o orientacyjną cenę i czy nadal po takiej naprawie zegarek będzie wodoszczelny ???

Niestety ceny za tą usługę nie znam, ale z tego co mi wiadomo jeśli chodzi o ceny to obecnie każdy zegarmistrz ma swoje. Czasy kiedy cennik wisiał na ścianie we wszystkich punktach i był jednakowy to już przeszłość. Jeśli Wymienisz szkło u Strojnego to po wymianie można tam sprawdzić wodoszczelność, gdyż mają odpowiedni przyrząd ( za opłatą oczywiście ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Krakowie jest jeszcze p. Wojnar w Rynku, koło Baranów - robił mojego Atlantica i jestem zadowolony. Koszt - 40, maks. 50 zł.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Von Slavek

Ostatecznie poszedłem do p. Wojnara, wymiana szkiełka przebiegła szybko i sprawnie zapłaciłem za tę usługę 25 złotych i jestem zadowolony :lol: ,

dziękuje wszystkim za pomoc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję na Sienkiewicza zajrzeć dobry zegarmistrz Janusz zakład mieści się w oficynie bliżej ul Kraszewskiego .Jeśli chodzi o zegarmistrza na Wildzie to robiłem (odnawiałem) moje dwa zegary naprawdę niezła robota :lol: podaję jego strone www.renowacjatarcz.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.