Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość VoodooPL

Seiko vs Yves Camani - wady zalety, co kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość VoodooPL

Witam

chce kupic dla siebie zegarek, kompletnie sie na tym nie znam, na mechanizmach itp.

Bardzo mi sie spodobaly modele 2 firm SEIKO i YVES CAMANI, zerknijcie prosze i powiedzcie mi co o nich myslicie:

1. SEIKO

MOD: NIE DAJEMY LINKÓW KOMERCYJNYCH. WKLEJ ZDJĘCIE.

2. YVES CAMANI capital złoty

3. YVES CAMANI bicolor

Teraz tak, wszystkie 3 mi sie podobaja, pytanie tylko ktory wybrac jakie wasze sugestie?

- pierwsze co SEIKO znana firma zaleta to ze mechanika w srodku, yves raczej to kwarc aczkolwiek nie jestem pewien.

- ogolnie nie znalazlem za wiele informacji na temat marki YVES wiec moze to nic pewnego, ale ta sztabka i caly zegarek prezentuja sie slicznie ?

- rozmawialem z sprzedawca SEIKO mowi ze mechanizm jest Japonski a zegarek skladany w Singapurze. Yves ma mechanizm szwajcarski ETA, a składany pewnie szwjacaria albo niemcy.

No i pytanie co wziac, czy SEIKO skladnaego w singapurze czy nieznanego Yves ale szwajcaria/niemcy.

Prosze o pomoc. I z gory dzieki za wszystkie wypowiedzi !!!

pozdrawiam

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość VoodooPL

aha przypomniałem sobie ze SEIKO jest pozłacany metoda PVD, nie wiem co to znaczy wiec moze to bedzie mialo wplyw na Wasza ocene. Yves jest pozłacany 3 mikronami złota + płytka pod tarcza oryginalna.

Seiko kosztuje 820zł

Yves Camani capital - 500zł

Yves Camani bicolor - 650 zł

Czekam na odpowiedz, zapraszam do dyskusji

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z tego co wiem to Yves Camani robi zegarki kwarcowe, więc wątpię w ta ETĘ w środku, poza tym wygląda mi to na jakąś wirtualną markę, więc bym sobie odpuścił. Seiko to Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten yves capital kosztuje 820 a seikacz 600.

Tego yvescośtam to sobie odpuść i kup seiko.

Musi być takie oczoje*ne złotko?

Jeśli tak to brałbym tego seikacza

bo ma szkiełko z szafiru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech seiko.Co do modelu to gusta iście cygańskie:)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość VoodooPL

hehe akism w sumie masz racje, tzn mnie sie bardzo ten złoty podoba, ale jak sobie przemyslalem Twoje zdanie to moze faktycznie masz racje ze to takie cyganskie, rzucajace sie w oczy, teoretycznie taki zegarek jest elegancki pod koszule do gajerka.

Chciałbym go nosic na codzien, ale wtedy taki zegar z tshirtem raczej bedzie wygladal zbyt snobistycznie ? a moze sie myle ?

W kazdym badz razie zerknijcie jeszcze tu tez SEIKO, sportowy z bajerami:

Nie wiem o co chodzi zbytnio z tym tachometrem i tytanium, jakkolwiek zastanawiam sie miedzy wspomnianym tutaj SEIKO za 850zł a tym z poczatku tematu złotym SEIKO za 550zł (tyle zdazylem utargowac ze sprzedawca)

Ktory wybrac doradzcie prosze dzieki bardzo :lol:

pozdro

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
hehe akism w sumie masz racje, tzn mnie sie bardzo ten złoty podoba, ale jak sobie przemyslalem Twoje zdanie to moze faktycznie masz racje ze to takie cyganskie, rzucajace sie w oczy, teoretycznie taki zegarek jest elegancki pod koszule do gajerka.

Chciałbym go nosic na codzien, ale wtedy taki zegar z tshirtem raczej bedzie wygladal zbyt snobistycznie ? a moze sie myle ?

W kazdym badz razie zerknijcie jeszcze tu tez SEIKO, sportowy z bajerami:

http://allegro.pl/item430567247_seiko_full...h_sna245p1.html

Nie wiem o co chodzi zbytnio z tym tachometrem i tytanium, jakkolwiek zastanawiam sie miedzy wspomnianym tutaj SEIKO za 850zł a tym z poczatku tematu złotym SEIKO za 550zł (tyle zdazylem utargowac ze sprzedawca)

Ktory wybrac doradzcie prosze dzieki bardzo :lol:

pozdro

Robert

A może to:

z przesyłką do Polski 5850Kc czyli ok 812zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość VoodooPL

kurcze no i mam dylemat teraz bo rzucil mi sie w oczy jeszcze CASIO.

Zatem 3 modele obecnie chodza mi po glowie

CASIO - 719zł

433108069

SEIKO - 850zł

mSNA245P1-a.jpg

SEIKO - 550zł

SNZB34K1%20cal.jpg?osCsid=1877398c0cbd9220c4f7c8d60717df4a

Seiko za 550zł złoty ładny ale chyba zbytnio szpanerski, ale mechanizm mechaniczny, pozostałe to kwarce, ale swoja droga CASIO jest multifunkcjonalny i sportowo ladnie wyglada, ale do gajerka czy koszuli srednio pasuje.

Jak sie ma Casio do Seiko w koncu to obydwa japonce ? Seiko cechuje elegancja, Casio bardziej sport. W Seiko podoba mi sie przezroczysty spod ukazujacy dzialanie mechanizmu, slicznie to wyglada.

Juz was nie zameczam tylko napiszcie co myslicie o CASIO w porowaniu do zlotego SEIKO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.