Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lestaf

pytanie o GW-9200 Riseman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomekk
btw ile G posiadasz

11

chciałem dac pewną wzmianke iż nie jest to jedyne dzieło casio które spełnia te kryteria :razz:

to akurat raczej wszyscy tutaj wiedzą :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
btw ile G posiadasz

11

chciałem dac pewną wzmianke iż nie jest to jedyne dzieło casio które spełnia te kryteria :razz:

to akurat raczej wszyscy tutaj wiedzą :razz:

Boże, ja ma tylko 4 :sad: :sad: :sad:

Lece kupić jeszcze 9 ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Boże, ja ma tylko 4 :sad: :sad: :sad:

Lece kupić jeszcze 9 ;):)

fakju szydero :evil: _______ :wink: :wink: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zastanawiam, po co mi 3 zegarek Casio (w tym pierwszy G-Shock) ;)

Do 11 sztuk daleko mi jeszcze, przekonuje mnie to do słuszności decyzji o nabyciu GW-9200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maderos

Witam. Zeby nie tworzyc nowych watkow, zadam pytanie tutaj :D. CHcialbym prawidlowo ( tzn wedlug faktycznego wskazania ) skonfigurowac czujnik cisnienia w swoim Risemanie. Skad takie dane uzyskac? O co mi chodzi, slysze np w radio jaka jest pogoda w moim rejonie i cisnienie sie rozni i to sporo od tego co mi pokazuje zegarek. Dzieki z gory za pomoc

mad

No to odpowiem sobie sam ( a moze komus sie tez przyda :P ). Sciagnalem programik Pogoda w wersji 1.61, ustawilem na stacje meteo w swoim miescie i juz wiem co i jak :)...teraz wiem, ze zegarka nie musze kalibrowac, wskazuje to samo cisnienie ;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Witam. Zeby nie tworzyc nowych watkow, zadam pytanie tutaj ;). CHcialbym prawidlowo ( tzn wedlug faktycznego wskazania ) skonfigurowac czujnik cisnienia w swoim Risemanie. Skad takie dane uzyskac? O co mi chodzi, slysze np w radio jaka jest pogoda w moim rejonie i cisnienie sie rozni i to sporo od tego co mi pokazuje zegarek. Dzieki z gory za pomoc

mad

skalibruj z jakimś profesjonalnym barometrem

może w pobliskiej stacji meteo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mama pytanie donośnie Risemana. Otóż mam lekki problem z synchronizacją czasu z nadajnikiem. Zwykle odbywa się to pomiędzy 2.00-5.00 nad ranem, ale...Właśnie, nie każdego dnia. Bywa, że zegarek "odmawia" współpracy i nie aktualizuje czasu np. dwa dni z rzędu. Może bym nie zwrócił na to uwagi, ale zauważyłem inną przypadłość. Otóż, jeżeli mam zegarek na ręce podcza snu - synchronizuje się. Natomiast kiedy leży sobie grzecznie na parapecie okna, zaczyna się problem. Czyżby miał na to wpływ system oszczędzania energii? Tzn. jak śpię - poruszam co jakiś czas ręką i zegarke nie ma szans przejść w stan czuwania. A jak leży na parapecie - nie niepokojony wygasza wyświetlacz i funkcje życiowe po zmroku, a przez to nie aktualizuje czasu? Zaznaczam, że automatyczny system synchronizacji mam włączony non stop. Może ktoś coś poradzi.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

oszczedzanie energii niema wpływu- zegarek jest zaprogramowany na aktualizację w nocy, wtedy kiedy oszczędzanie energii właśnie działa, bo wiekszość ludzi śpi, i jest ciemno, wiec nie ładuje

połóż zegarek w pobliżu łóżka np. na stoliku nocnym czy coś takiego- prawie na pewno zaktualizuje ci się- mi też gw-9000 lepiej łapie w środku pokoju niż na oknie

problemy z aktualizacją mogą być wywołane również czynnikami atmosferycznymi- podczas ulewy, śnieżycy, mgły itd może nie działać

(mgła, czy ulewa nie musi być obok ciebie- czasem wystarczy na drodze miedzy zegarkiem a nadajnikiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, dzięki za radę, spróbuję tę opcję z zostawieniem zegarka koło łóżka. Może faktycznie to tylko zbieżność miejsca jest kluczem w sprawie. Chociaż z drugiej strony niezależnie od miejsca w mieszkaniu - wszędzie mam poziom sygnału L1, ale rozumiem, że to nie wyznacznik absolutny. Jak z kolei próbowałem ręcznie łapać sygnał (w domu i na zewnątrz) to w 9/10 sytuacjach miałem error. Raz, na zewnątrz miałem L3 i poszło uaktualnienie.

I jeszcze jeden nieistotny w sumie szczegół, wręcz pierdoła bez wpływu na użytkowanie. Posiadam w komputerze program Atomic clock. Po operacji "ping now" programu i porównaniu z czasem aktualizowanego Risemana wyszło mi pomiędzy nimi coś poniżej sekundy przesunięcia. I kto tu jest bardziej atomowy? Komputer czy zegarek? A może zegarek od tej 2.00 do 11.00 zdążył tę cząstkę sekundy zgubić? To jako ciekawostka jedynie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiadam w komputerze program Atomic clock. Po operacji "ping now" programu i porównaniu z czasem aktualizowanego Risemana wyszło mi pomiędzy nimi coś poniżej sekundy przesunięcia. I kto tu jest bardziej atomowy? Komputer czy zegarek? A może zegarek od tej 2.00 do 11.00 zdążył tę cząstkę sekundy zgubić? To jako ciekawostka jedynie.

Zegarek jest bardziej atomowy, sprawdź sam :lol:http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=262

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maderos

Sprawdzilem :lol: "chodzi" co do sekundy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.