Gość tomekk #26 Napisano 3 Października 2008 btw ile G posiadasz 11 chciałem dac pewną wzmianke iż nie jest to jedyne dzieło casio które spełnia te kryteria :razz: to akurat raczej wszyscy tutaj wiedzą :razz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #27 Napisano 3 Października 2008 btw ile G posiadasz 11 chciałem dac pewną wzmianke iż nie jest to jedyne dzieło casio które spełnia te kryteria :razz: to akurat raczej wszyscy tutaj wiedzą :razz: Boże, ja ma tylko 4 :sad: :sad: :sad: Lece kupić jeszcze 9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #28 Napisano 3 Października 2008 Boże, ja ma tylko 4 :sad: :sad: :sad:Lece kupić jeszcze 9 fakju szydero :evil: _______ :wink: :wink: :razz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1121 #29 Napisano 3 Października 2008 A ja się zastanawiam, po co mi 3 zegarek Casio (w tym pierwszy G-Shock) Do 11 sztuk daleko mi jeszcze, przekonuje mnie to do słuszności decyzji o nabyciu GW-9200 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maderos #30 Napisano 28 Listopada 2008 Witam. Zeby nie tworzyc nowych watkow, zadam pytanie tutaj . CHcialbym prawidlowo ( tzn wedlug faktycznego wskazania ) skonfigurowac czujnik cisnienia w swoim Risemanie. Skad takie dane uzyskac? O co mi chodzi, slysze np w radio jaka jest pogoda w moim rejonie i cisnienie sie rozni i to sporo od tego co mi pokazuje zegarek. Dzieki z gory za pomoc mad No to odpowiem sobie sam ( a moze komus sie tez przyda ). Sciagnalem programik Pogoda w wersji 1.61, ustawilem na stacje meteo w swoim miescie i juz wiem co i jak ...teraz wiem, ze zegarka nie musze kalibrowac, wskazuje to samo cisnienie ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #31 Napisano 28 Listopada 2008 Witam. Zeby nie tworzyc nowych watkow, zadam pytanie tutaj . CHcialbym prawidlowo ( tzn wedlug faktycznego wskazania ) skonfigurowac czujnik cisnienia w swoim Risemanie. Skad takie dane uzyskac? O co mi chodzi, slysze np w radio jaka jest pogoda w moim rejonie i cisnienie sie rozni i to sporo od tego co mi pokazuje zegarek. Dzieki z gory za pomoc mad skalibruj z jakimś profesjonalnym barometremmoże w pobliskiej stacji meteo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 4 #32 Napisano 1 Grudnia 2008 Mama pytanie donośnie Risemana. Otóż mam lekki problem z synchronizacją czasu z nadajnikiem. Zwykle odbywa się to pomiędzy 2.00-5.00 nad ranem, ale...Właśnie, nie każdego dnia. Bywa, że zegarek "odmawia" współpracy i nie aktualizuje czasu np. dwa dni z rzędu. Może bym nie zwrócił na to uwagi, ale zauważyłem inną przypadłość. Otóż, jeżeli mam zegarek na ręce podcza snu - synchronizuje się. Natomiast kiedy leży sobie grzecznie na parapecie okna, zaczyna się problem. Czyżby miał na to wpływ system oszczędzania energii? Tzn. jak śpię - poruszam co jakiś czas ręką i zegarke nie ma szans przejść w stan czuwania. A jak leży na parapecie - nie niepokojony wygasza wyświetlacz i funkcje życiowe po zmroku, a przez to nie aktualizuje czasu? Zaznaczam, że automatyczny system synchronizacji mam włączony non stop. Może ktoś coś poradzi. 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomekk #33 Napisano 1 Grudnia 2008 oszczedzanie energii niema wpływu- zegarek jest zaprogramowany na aktualizację w nocy, wtedy kiedy oszczędzanie energii właśnie działa, bo wiekszość ludzi śpi, i jest ciemno, wiec nie ładuje połóż zegarek w pobliżu łóżka np. na stoliku nocnym czy coś takiego- prawie na pewno zaktualizuje ci się- mi też gw-9000 lepiej łapie w środku pokoju niż na oknie problemy z aktualizacją mogą być wywołane również czynnikami atmosferycznymi- podczas ulewy, śnieżycy, mgły itd może nie działać(mgła, czy ulewa nie musi być obok ciebie- czasem wystarczy na drodze miedzy zegarkiem a nadajnikiem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RadG 4 #34 Napisano 1 Grudnia 2008 Hm, dzięki za radę, spróbuję tę opcję z zostawieniem zegarka koło łóżka. Może faktycznie to tylko zbieżność miejsca jest kluczem w sprawie. Chociaż z drugiej strony niezależnie od miejsca w mieszkaniu - wszędzie mam poziom sygnału L1, ale rozumiem, że to nie wyznacznik absolutny. Jak z kolei próbowałem ręcznie łapać sygnał (w domu i na zewnątrz) to w 9/10 sytuacjach miałem error. Raz, na zewnątrz miałem L3 i poszło uaktualnienie.I jeszcze jeden nieistotny w sumie szczegół, wręcz pierdoła bez wpływu na użytkowanie. Posiadam w komputerze program Atomic clock. Po operacji "ping now" programu i porównaniu z czasem aktualizowanego Risemana wyszło mi pomiędzy nimi coś poniżej sekundy przesunięcia. I kto tu jest bardziej atomowy? Komputer czy zegarek? A może zegarek od tej 2.00 do 11.00 zdążył tę cząstkę sekundy zgubić? To jako ciekawostka jedynie. 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #35 Napisano 2 Grudnia 2008 Posiadam w komputerze program Atomic clock. Po operacji "ping now" programu i porównaniu z czasem aktualizowanego Risemana wyszło mi pomiędzy nimi coś poniżej sekundy przesunięcia. I kto tu jest bardziej atomowy? Komputer czy zegarek? A może zegarek od tej 2.00 do 11.00 zdążył tę cząstkę sekundy zgubić? To jako ciekawostka jedynie. Zegarek jest bardziej atomowy, sprawdź sam http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=262 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maderos #36 Napisano 2 Grudnia 2008 Sprawdzilem "chodzi" co do sekundy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach