Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jaden Kast

Przedłużenie gwarancji Casio o 3 lata - Przelew internet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jaden Kast

Witam,

Chce przedłużyc gwarancję mojego GW-9200, jednak chciałbym pieniądze przelać za pośrednictwem interntu ze swojego konta, a nie przez pocztę, pnieważ raz, że u siebie nic nie płacę, a dwa, że przelewy z Poczty 'idą' wieki.

Jednak mam problem, wszystkie dane moge wpisać bez problemu, ale nie wiem gdzie wpisać Nr Ref (na drukach z Zibi wpisywany na odwrocie). Wpisać w tytule przelewu Gw-9200, albo 'Opłata za 6 lat gwarancji ...' itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jaden Kast

Tzn. które 'Tak' wpisuje w tytule tylko 'GW-9200' czy całą 'formułkę' "Opłata za 6 lat gwarancji zegarek Casio o Nr. Ref. GW-9200' ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

poprostu zapłać na poczcie, i nie zdziwiaj :razz:

co z tego, że idzie wieki? ciebie interesuje tylko stempel z datą na potwierdzeniu wpłaty, a jak kupujesz zegarki po parę stów to 3,50 na przekaz też jakoś odżałujesz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu chodzi pewnie o czas wpisz referencje, wpłać, wydrukuj potwierdzenie dopnij do gwarancji i koniec.

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę przedłużyć gwarancję nowo zakupionego zegarka o kolejne 3 lata. Jako że wygodniej dla mnie jest wykonać wpłaty przez internet niż stanie na poczcie mam pytanie. Na druku, który był w zestawie jest miejsce do wpisania nazwy towaru (model) czy w tym przypadku chodzi tylko o nazwę zegarka, czyli w moim przypadku GW-M5610-1ER czy wpisuję też nadrukowany numer mojego egzemplarza widoczny z tyłu koperty zegarka? Wydrukowany przelew w tym przypadku stanowi jedyny i niepodważalny dowód przedłużenia gwarancji?

20120629_223439.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy model czyli GW-M5610-1ER, numeru modułu ( z tyłu na balszce) nie musisz wpisywać.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję. Nabyłem Riseman'a wraz z wszystkimi kwitami od ZIBI i zastanawia mnie jak przedłużyć gwarancję, aby ta na 100% była ważna. Czy dobrze rozumiem, że uzupełniam tylko 3 z 4 kwitów tj. jeden dla poczty/banku, drugi dla posiadacza rachunku tzn. który wędruje przez pocztę/bank do ZIBI i trzeci dla siebie? Z kolei napisane jest też "Podstawę roszczenia do wykonania usługi naprawy gwarancyjnej stanowi gwarancja trzyletnia wraz z potwierdzeniem przelewu na konto przedstawiciela Casio: Zibi Techno Sp. z o.o. ul. Chodakowska 10 96-500 Sochaczew, rachunek nr 80 1240 1053 1111 0010 1016 2362 PeKaO S.A. IV o. w Warszawie" czyli tak jak pisaliście wystarczy zrobić przelew za 20zł z tytułem modelu zegarka, wydrukować potwierdzenie przelewu i trzymać razem z kartą gwarancyjną, i rachunkiem. Ktoś kiedyś wypełniał/przelewał i był potem w serwisie? W ogóle ważne są jeszcze te dane do przelewu?

Jeszcze skontaktowałem się przez stronę www.zibi.pl/kontakt. Oprócz tego znam [email protected] i [email protected].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Ważne abyś przelał te cholerne 20 zł. i miał na to dowód i to wszystko  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne abyś przelał te cholerne 20 zł. i miał na to dowód i to wszystko  :)

Dokładnie !

Ja już dwa razy przedłużałem gwarancję dla moich Casio (za każdym razem przelew z konta).

I w obu przypadkach w tytule przelewu wpisywałem mniej więcej taki tekst:

"przedłużenie gwarancji +3 lata , Casio (model) , zakup (data) "

Wydrukowałem sobie zlecenie tego przelewu + posiadany dokument z zakupu (paragon lub FVAT - co tam masz) i uważam , że powinno styknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio myślicie, że warto przedłużać gwarancję? Ciekawy jestem czy komuś zdarzyło się reklamować zegarek po upływie standardowej gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem odpowiedź od ZIBI potwierdzającą ważność przelewu :-)

@Banalny 20zł to nie wiele, a G-Shock'i to nie pralki, aby rozwaliły się po roku. Czym większa bezawaryjność tym lepiej mieć na dłużej gwarancję. Po za tym nie pokoją mnie te opowieści o parowaniu mimo, że według innych to normalne, a innych jako cecha mówiąca o niezgodności towaru z opisem. Także wolę te 20zł dopłacić i nie martwić się zbytnio czy zegarek przetrwa skok do wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrezygnowałem z przedłużenia gwarancji... Kwota może niewielka (u mnie akurat 40 pln) ale uznałem, że po 3 latach to na pewno sobie kupię coś nowego. Nie wiem zresztą czy tyle wytrzymam, bo już kuszą mnie inne modele hehe. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za przydatne informacje ;) Właśnie przedłużyłem gwarancję o kolejne 3 lata dla mojego nowiutkiego casio ;) Kwota niewielka a spać można spokojnie dłużej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.