Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Sawyer

Gdzie kupię oryginał ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sawyer

Witam! Gdzie mogę kupić G - Shock'a w 100% oryginalnego? W jakich sklepach, lub u którego sprzedawcy na Allegro. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Witam! Gdzie mogę kupić G - Shock'a w 100% oryginalnego? W jakich sklepach, lub u którego sprzedawcy na Allegro. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

w sieci sklepów time trend (są to sklepy oficjalnego dystrybutora casio na polskę firmy zibi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo Eurotime, to siec blizniacza, ale z tanszymi markami.

Jest tez pare sklepow internetowych jak np.: Demus, zegarki.com.pl, casiomarket.pl i pare inncyh.

Na Allegro tez znajdziesz sprzedajacych zegarki z oficjalnego zrodla.

Generalnie patrz na to czy gwarancja od Zibi, bo Zibi jest jedynym oficjalnym dystrybutorem CASIO na Polske i przy okazji masz pewnosc ze serwis Zibi a nie u Pana Kazia zajmie sie jakby co Twoim zegarkiem. Czasem tez informuja ze zegarek z hologramem Zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklepy klasyczne, sklepy internetowe i Allegro. Jeśli ktoś jest Super Sprzedawcą, ma dobre komentarze itp. to można mu zaufać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z tym bym sie nie zgodzil. Jest kilku "super sprzedawcow" na allegro z pozytywami, a towar wlasnie nie ma nic wspolnego z oficjalna dystrybucja i nei jest kupowany od Casio albo Zibi, ale od hurtownikow w Indiach, Chinach, USA a nawet Turcji. Taki towar ma pseudo gwarancje, bo honorowane nie przez Zibi (ktore jako jedyne ma normalny dostep do czesci zamiennych) ale na ogol przez Pana Gienia z konca polski, ktory o zegarkach nic nie wie. Nie maja czesto polskich instrukcji i czesto so po dlugim lezakowaniu co wplywa szczegolnie na stan baterii.

Tak wiec Allegro tak, ale tylko z oficjalnego zrodla. Nie oficjalne zrodla daja taniej, ale nie bez powodu i oszczednosci wynikaja glownie z trybu ich pracy = "fire & forget"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kumpla szukałem Casio G-Shock Mudman po necie swego czasu. Nie pamiętam juz modelu, bo te zegarki to nie moja tematyka. Znalazłem, na Allegro za 250 zł. Taki sam w Zibi kosztował ponad 450 zł. Zegarek przyjechał po 2 tygodniach, nóweczka, w pudełku z logo i adresem jakiegoś dystrybutora w USA. Oryginał ma sie rozumiec oczywiście. Polskiej gwarancji nie było, a te amerykańskie kwity były nie wypełnione. Ale 50% róznicy w cenie między polskim salonem rekompensowało to. Czy gwarancja na G-Shocka to az tak wazna rzecz? Jego cięzko zepsuc przeciez. Koles nosi go juz 2 lata, na jednej baterii i chwali go sobie. A jego zegarek nie ma łatwego życia. W kapeli metalowej bębni na perkusji między innymi.

Przy tym typie zegarka zdecydowanie wybieram opcje ''taniej'' niz ''drożej, ale z polskim kwitem''

Ale to moje zdanie.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, wszystko rozbija się o pieniądze. Jakiś czas temu na Allegro pojawiły się te hybrydy G-Shocka i Proteka (nie pamiętam nazwy) w "niewiarygodnie niskiej cenie" - a po tygodniu za bodajże takie same pieniądze można je było kupić u Zibiego.

Jeśli ktoś chce zaoszczędzić dwieście czy choćby sto złotych to moim zdaniem może spokojnie kupować na Allegro. G-Shock to w końcu G-Shock. Nawet jeśli padnie bateria to i tak wymiana kosztuje raptem kilka złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudman byl na poczatku za 385 zl. od dluzszego czasu jest po 345 zl. A wiec w ekstremalnej sytuacji za oficjalne zrodlo, pelna gwarancje, instrukcje, obsluge posprzedazna i pare mneijszych dodatkowych rzeczy placisz max. 85 zl (bo z allegro jeszcze przesylka). Oficjalne modele na allegro kupisz za 10% taniej czyli 310 zl. a wiec roznica kurczy sie do 60 zl a nawet 50 zl bo czesto z te oficjalnie dystrybuowane sa bez kosztow przesylki.

Tak wiec bynajmniej nie jest to zasugerowana przez Ciebie polowa ceny. I teraz ocen czy warto z watpliwych zrodel brac ten zegarek (pomijam juz kwestie etyczne ktore wiem ze klientow koncowych nie obchodza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość punkrocker

powiedzcie mi jak to jest z tymi mudmanami g-9000 swego czasu było ich na allegro sporo za cenę mniej więcej 180zl (np tu http://allegro.pl/item447229097_casio_g_sh..._gwarancja.html

wiem że brak real fotek itd. ale może ktoś się orientuje odnośnie oryginalności tych zegarków w takiej kwocie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
powiedzcie mi jak to jest z tymi mudmanami g-9000 swego czasu było ich na allegro sporo za cenę mniej więcej 180zl (np tu http://allegro.pl/item455223208_casio_g_sh...gwarancja.html)

wiem że brak real fotek itd. ale może ktoś się orientuje odnośnie oryginalności tych zegarków w takiej kwocie?

raczej oryginalne, po prostu targane z za oceanu

gwarancja w takim przypadku pewnie albo podbita w usa, i raczej nic u nas nie warta, albo dawana przez sprzedającego, i warta jeszcze mniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mudman byl na poczatku za 385 zl. od dluzszego czasu jest po 345 zl. A wiec w ekstremalnej sytuacji za oficjalne zrodlo, pelna gwarancje, instrukcje, obsluge posprzedazna i pare mneijszych dodatkowych rzeczy placisz max. 85 zl (bo z allegro jeszcze przesylka). Oficjalne modele na allegro kupisz za 10% taniej czyli 310 zl. a wiec roznica kurczy sie do 60 zl a nawet 50 zl bo czesto z te oficjalnie dystrybuowane sa bez kosztow przesylki.

Tak wiec bynajmniej nie jest to zasugerowana przez Ciebie polowa ceny. I teraz ocen czy warto z watpliwych zrodel brac ten zegarek (pomijam juz kwestie etyczne ktore wiem ze klientow koncowych nie obchodza).

Ja na pewno nie kupię z oficjalnego źródła. Chyba że nie będę wiedział co z kasą robić :)Po co przepłacać???

P.S. A jeśli to się nie podoba oficjalnemu dystrybutorowi, to niech zlikwiduje salony sprzedaży i sprzedaje tylko przez internet. Wtedy będzie mógł obniżyć ceny.:P

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość punkrocker

wg mnie jesli ten za 180zl jest tak samo oryginalny jak ten za ponad 300zl i jedyna różnica to gwarancja to nie widzę sensu przepłacać.

Zresztą ,zazwyczaj jak mi uda się już uszkodzić zegarek, to zazwyczaj naprawy takich uszkodzeń gwarancja niestety nie obejmuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisalem to nie tylko kwestia zrodla. Prosto ocencie. Przeliczcie sobie 180 zl na dolar. Teraz to niecale 50 usd. I teraz odejmijcie okolo 10 usd na przesylke ze stanow (zakladajac ze to prawnei przemyt i nie bylo placone cla). I na koniec sprawdzcie czy za 40 usd kupicie mudmana gdziekolwiek, ktory jest oryginalny, nieuszkodzony, z pudelkiem, bateria dzialajaca, nieuzywany itd.

Wiec tak jak moge uwierzyc w 250 i normalny zegarek z nieoficjalnyego zrodla tak za 180 zl to co mi tu smierdzi.

p.s. moge byc nieobiektywny bo ja jestem tym naciagaczem z Zibi ktory okrada (takie posty tez juz byly) klientow, i tez wiem jak bardzo mylne sa to opinie stad biore takie slowa dosc personalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zazwyczaj jak mi uda się już uszkodzić zegarek, to zazwyczaj naprawy takich uszkodzeń gwarancja niestety nie obejmuje :)

Na tym forum była historia Mudmana z rdzewiejącym dekielkiem naprawionym w serwisie Zibiego za darmo. Różnie bywa. Jak ktoś ma w życiu pecha kupi w salonie, dopłaci za sześcioletnią gwarancję i zaraz go rozbije. A szczęściarz kliknie w Allegro, zapłaci 250 zł i będzie cieszył się nim przez długie lata.

Jeśli róznica w cenie nie jest duża to nie ma się co wahać, chociaż zależy też od chytrości klienta :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
p.s. moge byc nieobiektywny bo ja jestem tym naciagaczem z Zibi ktory okrada (takie posty tez juz byly) klientow, i tez wiem jak bardzo mylne sa to opinie stad biore takie slowa dosc personalnie.

no jeżli do mnie pijesz, to zauważ, że wyjaśniłem iż była to ironia w stronę tych którzy mają takie zdanie naprawdę, a i przeprosić nie zapomniałem zarówno publicznie jak i na pw pomimo, że nie zawiniłem więc nie wiem o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do Ciebie, czesto slysze takie opinie od roznych osob w roznych miejscach.

Zibi ma opinie naciagacza. Wynika to zapewne z tego ze Casio z powodow kosztow biznesu i skali sprzedazu daje inne ceny na Chiny i USA a inne na bogata Europe. Roznic w nich ktore tak zle wygladaja dla Was nie zbiera Zibi a nawet nie Casio Europe tylko pewnie Japonia i podatki roznychy krajow oraz bankowcy zarabiajacy na tym ze jen, dolarm euro i zlotowka to jednak rozne waluty o roznych przelicznikach. Niestety. Ale staram sie zebysmy mieli jedne z najdrozszycb MTPow na swiecie i jednoczesnie jednego z najtanszych Risemanow na swiecie. Mimo to cena sugerowana przez Casio jakos tam musi byc blisko polskich i to ich polityka cenowa nie nasza krajowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie do Ciebie, czesto slysze takie opinie od roznych osob w roznych miejscach.

Zibi ma opinie naciagacza. Wynika to zapewne z tego ze Casio z powodow kosztow biznesu i skali sprzedazu daje inne ceny na Chiny i USA a inne na bogata Europe. Roznic w nich ktore tak zle wygladaja dla Was nie zbiera Zibi a nawet nie Casio Europe tylko pewnie Japonia i podatki roznychy krajow oraz bankowcy zarabiajacy na tym ze jen, dolarm euro i zlotowka to jednak rozne waluty o roznych przelicznikach. Niestety. Ale staram sie zebysmy mieli jedne z najdrozszycb MTPow na swiecie i jednoczesnie jednego z najtanszych Risemanow na swiecie. Mimo to cena sugerowana przez Casio jakos tam musi byc blisko polskich i to ich polityka cenowa nie nasza krajowa.

Chcesz powiedzieć, że Europa jest bogatsza od USA??? Nie zgodzę się.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
Chcesz powiedzieć, że Europa jest bogatsza od USA??? Nie zgodzę się.

no ja raczej myśle, że w kwestii bogactwa europy NETRUNNER przytoczył zdanie panów od marketingu z casio, a nie swoje własne

zresztą polska to europejski trzeci świat, wiec nie bierzmy siebie za średnich europejczyków może :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tak. Japonczycy postrzegaja inaczej europe. W USA sprzedaja duzo i musza byc tani bo tak ich widza. W europie i casio i seiko i citizen z zalozenia sa drozsze z roznych powodow rowniez marketingowych. Mi sie to nie podoba, ale przecietny japonczyk jak byl poza japonia to w europie odwiedzil niemcy albo UK albo Francje i pojechal dalej i tak tez widzi cala europe. Niestety to staly problem ze dla nich nie istnieja roznice miedzy luxemburgiem a bylym PGRem pod Lomza.

Czego nie mozna powiedziec o Q&Q. Ci wyjatkowo wiedza, sa ugodowi i chca, choc towar miewiaja nienajlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
przecietny japonczyk jak byl poza japonia to w europie odwiedzil niemcy albo UK albo Francje i pojechal dalej i tak tez widzi cala europe.

dokładnie

a jak nawet był w polsce, to zobaczył wawel, barbakan, sanktuarium w łagiewnikach i łażących tam amerykańskich turystów- czyli i tak g___o widział :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawlos44

Sklepy Zibi badź Apart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apart nie sprzedaje zegarkow Casio. jakims cudem zaparli sie i nie chca. juz nawet kiedys kruk probowal, a apart nie.

sklepy zibi to time trend teraz albo tanszy ich odpowiednik (nie ceny tylko marki, ale casio jest w obu) czyli EuroTime

jest tez sporo niezaleznych dobrych partnerow z oryginalnymi casio.. znajdziesz ich np. na www.edifice.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Qmaster
dokładnie

a jak nawet był w polsce, to zobaczył wawel, barbakan, sanktuarium w łagiewnikach i łażących tam amerykańskich turystów- czyli i tak g___o widział ;)

Ej, oglądają też pomnik socjalistycznej Polski (PKiN) i inne niezbyt reprezentatywne miejsca. Ale fakt, i tu jak zawsze zdarzają się odstępstwa od normy, że Japończycy z Q&Q znają też trochę uboższą Polskę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.