Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Luke102

mechanizm ETA 2834

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając forum nie mogłem znaleźć konkretów do mechanizmu ETA 2834 (może coś przeoczyłem - za co z góry przepraszam)

Mam prośbę co można powiedzieć o tym mechanizmie - czy dokładność +1s/1h to zbyt duży poślizg czy w normie ?

Mechanizm jest zainstalowany w zegarku EDOX 83005 TIN NIN :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z dokładnością chodu czy +1s/1h to dużo/mało czy może w normie jak na ten mechanizm ? (tego nie mogłem nigdzie znaleźć)

Jeszcze jedno pytanie na stronie EDOXa jest napisane że to mechanizm ETA 2834, a nie powinno być ETA 2834-2, poza tym na jednej z stron pisze że zapas chodu jest 40h a w EDOXie pisze 42h :-) niby bzdura ale nieścisłości :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odchyłkę mierz raczej w odstępach dobowych. Odchyłka na godzine to trochę bez sensu.

Sprawdź w dłuższym przedziale, a później zapytaj. -10 - +20 s na dobe to w normie. Zazwyczej mieści sie w granicach +10 do 15 sekund. Wszystko blizej 0 to juz dobrze i bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi, poddam go testowi (dłuższemu) i zobaczymy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.