Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość bark

Oryginalny czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bark

Witam.

Od jakiegoś czasu posiadam zegarek omega który gdzieś tam, skądś tam, kiedyś tam znalazł się w domu, przypadkowo na niego wpadłem i teraz sobie nosze. Wątpliwości pojawiły się wczoraj gdy patrząc na tarczę zobaczyłem napis: Constellalion. Tak dobrze napisałem nie constellation bo takie chyba są serie tych zegarków a constellalion. Ewidentnie brakuje poziomej kreski nad l tak żeby było t. Nie wiem czy to właśnie świadczy o jego nie oryginalności czy to po prostu niedbałość wykonania podczas robienia napisu choć i w to nie wierzę. Niestety nie mam możliwości zrobienia fotek. Pod tym napisem const.. a nad datą jest 1 złota gwiazdka, tarcza jest biała i posiada napis swiss made na samym dole. Z tyłu zegarka na tej kopule odkręcanej jest w rombie wybite: Logo omega z napisem, Stainless steel back i taki nr: AOS805-4062 i napis swiss. Dostałem się również do wnętrza i tam na blaszce pod naklejką water coś tam jest wybite: 1 NO JEWELS S. EPSON CORP. VX32E, JAPAN

Na bransolecie również jest logo i napis omega.

Poza tą właśnie literą l zamiast t to wygląda raczej solidnie i byłem pewien że jest oryginalny.

Wygląda trochę podobnie do tego: http://www.chronoagentur-sklep.pl/omega-co...9230-p-420.html

Z tym że datę ma na dole, logo omega jest złote nie srebrne (samo logo nie napis) i gwiazdka na dole też jest złota z tym że nie jest taka jakby trójwymiarowa jak ten który podałem a płaska. I wszędzie tam gdzie są 5 rzymskie czyli V to u mnie są to raczej trójkąty.

Wiem że zdjęcie oddaje więcej niż milion słów ale zwyczajnie nie mam możliwości a w necie nigdzie nie znalazłem takiego samego.

Czy jesteście w stanie coś powiedzieć na temat jego oryginalności opierając się na informacjach które podałem.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój zegarek to ordynarna podróba

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Już samo to, że jest błąd w napisie, powinno Ci powiedzieć wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to : EPSON CORP. VX32E, JAPAN rozwiać wszelkie wątpliwości

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bark

Śpecem od zegarków nie jestem więc wolałem zapytać i się upewnić ;] Poza tym zawsze jednak myślałem że jest tam napisane constellation aż do wczoraj, a pomyłki przeca się zdarzają. No to JAPAN to faktycznie powinno rozwiać wątpliwości ale skąd ja szary użytkownik miałbym mieć pojęcie co tam w środku ma być. Na szczęście nic mnie nie kosztował i chyba nawet nikogo z mojej rodziny.

Dzięki za rozwianie wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.