Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuanChang

Koperty naręczne do mechanizmów kieszonkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Może ktoś z kolegów wie gdzie można kupic duże koperty naręczne do mechanizmów kieszonkowych.

Tak się składa, że mam kilka ciekawych mechanizmów szwajcarskich np. IWC, JEGER LE CULTRE, ROLEX, LONGINES itp

Są to bardzo piękne mechanizmy o różnych średnicach a co najważniejsze na chodzie! I tu pojawia się pokusa żeby te cudeńka włożyć do kopert. Mam namiar na polską firmę która robi koperty na zamówienie ale kasują okrutnie :)

Za Pomoc, podpowiedź czy tez poradę z góry dziękuje.

Pozdrawiam Jarek

PS. Jutro postaram się wrzuci parę fotek na formu tych mechanizmów..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Kasuja bo nie maja konkurencji.Jedyne co mozna to polowac na koperty z przedwojennych pasowek,badz w akcie desperacji nabyc kilka kieszonkowych i je przerobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości spytam: co znaczy owo "kasują okrutnie", jakiego rzędu są to kwoty ?

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 900zł do 1200zł stalowa

Na giełdzie w Gdańsku w rozmowach ze sprzedającymi zegarki a raczej mechanizmy kieszonkowe w kopertach dorabianych padały kwoty 250zł 300zł za Chińskie koperty. Nie wiem czy to plotki, szukam źródła gdzie takie koperty można kupić. Szkoda tych mechanizmów! były w złotych kopert które to koperty poszły na złom.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No są to dość znaczące kwoty ale już od jakiegoś czasu też mnie kusi: zakupić sobie starego kieszonkowego IWC i wpasować w naręczną kopertę ...

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

900-1200 za stalucha to chyba jakas kpina.Widzialem jakies 2 dni temu na alle... gosc wystawil kieszonkowe mechanizmy ale w kopertach do narecznych chyba od zeta i nie bylo zainteresowania.Wielkosci od 41 do 43mm.Pogadam jeszcze ze znajomym co pasowal kieszonkowce w koperty do narecznych moze ma jeszce jakies na zbyciu za normalna cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena zrobienia koperty np ze złota ok 2000 za mała koperte wzwyz + złoto

ze srebra rowniez sie czesto robi ale ze stali rzadko chyba (mało opłacalne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... gosc wystawil kieszonkowe mechanizmy ale w kopertach do narecznych chyba od zeta i nie bylo zainteresowania.Wielkosci od 41 do 43mm.Pogadam jeszcze ze znajomym co pasowal kieszonkowce w koperty do narecznych moze ma jeszce jakies na zbyciu za normalna cene.

problem w tym, że duże koperty do pasówek to najczęściej wyroby z aluminium. średnio to wygląda, delikatnie mówiąc. sam bym chętnie kupił przyzwoitą kopertę na werk omegi 40 mm, ale nie aluminiową

tak przy okazji, mam w szufladzie kilka nieużywanych kopert stalowych, z kominkiem na wałek wyprowadzonym na godzinie 4, ze szkłem i zakręcanym deklem. średnica wewn. 31 mm. gdyby ktoś potrzebował, niedrogo odstąpię albo wymienię na większą

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.