Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość huberto

powitać!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość huberto

witam serdecznie. przypadkiem dostałem sie na to wspaniałe forum. czytam i czytam i chyba ludzie piszący tu to nieprzypadkowe jednostki, ale towarzystwo znające zagadnienie, więc pytam fachowców: wasz typ bezwzględny na zegarek kwarcowy (nie pytajcie dlaczego- chcę i już) cena do 3000 zł- raczej pasek niż bransoleta, koniecznie chrono!! pozdrawiam i serdecznie dziekuję :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy na Forum.

Powolutku, poczytaj najpierw,przemyśl, no a później

zadecydujesz naprawdę za 3000 zł.............................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarcowy, do 3000 zł, pasek, chrono.

post-38022-0-62367200-1330479270.jpg

2420 zł.

A dlaczego ta firma? Dlatego:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2677

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2495

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=2695

Osobiście za te pieniądze kupiłbym takiego mechanika:

pt6048_ss001_130.jpg

lub

pt6058_ss001_31e_big.jpg

Tu trochę było o drogich kwarcach:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....asc&start=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

dziękuje za ciepłe przyjęcie!!

przeglądam i przeglądam posty z forum i mam wrażenie że z przymrużeniem oka troszeczke patrzą starzy wyjadacze na kwarce. ale dlaczego? praca moja wyklucza wielogodzinne noszenie zegarka na ręku i dlatego patrze na kwarce (minimum czynności obsługowych itp.) przychylnie. ale może sie myle. czytałem posty o wyzszości maszyn z naciągiem nad tymi na baterie- to cudowne cykanie, ruch wskazówki, ta wspaniała czynność ustawiania czasu i nakręcania czasomierza- te czynności są rytuałem. kiedyś napewno kupie taki czasomierz z duszą ale teraz.... kurcze sam nie wiem. ratunku powoli w to wsiąkam... :D:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
praca moja wyklucza wielogodzinne noszenie zegarka na ręku

To sobie dokręcisz. Żaden problem. 8)

ale może sie myle

Mylisz się. Tylko mechanik! :mrgreen:

kurcze sam nie wiem. ratunku powoli w to wsiąkam...

Już wpadłeś. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

dodam tylko że zakup czasomierza możliwy również za granicą np. w USA, czytałem że bardzo czasem to sie opłaca.

-lukasS- te ML (pontos) bardzo ładne ale chcę coś chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

wątek było o kwarcach. więc może chociaż parę przykladów. Naprawde nie warto sobie głowy zawracać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

...jeśli już się uparłeś na kwarca, to ten zaproponowany przez Lukassa Maurice Lacroixa, jest chyba idealnym rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Jeśli koniecznie kwarc to ja nie widzę nic co mogłoby dorównać pierwszemu ML.

A w linku powyżej masz przykłady FC, Tissota, Certiny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

no dobra. mechaniki górą. niech będzie. ale jaki?

musicie panowie pomóc bo nic do głowy nie przychodzi. nie chce nic rosyjskieo - nie pytajcie dlaczego. hamilton robi tu karierę ale zegarek made in usa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
no dobra. mechaniki górą. niech będzie. ale jaki?

musicie panowie pomóc bo nic do głowy nie przychodzi. nie chce nic rosyjskieo - nie pytajcie dlaczego. hamilton robi tu karierę ale zegarek made in usa?

Musi być to chronograf ? Znaleźć ładny mechaniczny zegarek do 3000 zł nie będzie trudno, sytuacja trochę się komplikuje, jeżeli uprzesz się na ten stoper...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

jęsli chodzi o wyglad doprecyzuję- tarcza okrągła, pasek skórzany, chrono-optymalny design prezentuje Pontos Chrono, ale nie da rady z kasą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo Tissotów spełnia Twoje wymagania. I jeszcze kasy zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

tessio- a co waść proponujesz. wiem że masz Pontosa piekny jest. ale odkąd padło mi stare SEIKO chronograph 50- przyzwyczaiłem sie do tych wskazóweczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe pytanko: chrono jest Ci potrzebne jako funkcja, czy po prostu Ci się podoba? Gdyby chodziło tylko o wyglą to można także przemyśleć zegarek z rozbudowanym kalendarzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
tessio- a co waść proponujesz. wiem że masz Pontosa piekny jest. ale odkąd padło mi stare SEIKO chronograph 50- przyzwyczaiłem sie do tych wskazóweczek

Jeśli mowa o kwarcowym, ja na pewno kupiłbym ML proponowany przez Lukassa. Na mechaniczny chronograf do 3000 zł nie mam niestety pomysłów, za to znalazłoby się kilka pięknych zegarków bez stopera, ale chyba nie jesteś zainteresowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

ze stopera skorzystam może parę razy w roku.. natomiast lubię na tarczy kilka okręgów z wskazówkami... :P

bardzo podoba mi sie wskaźnik rezerwy chodu ale znowu cena takiej maszyny .

ps.piękne chobby tylko drogie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Ten Maurice Lacroix Ci się nie podoba ? Co sądzisz o tym FC wklejonym przez Grześka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość huberto

FC bardzo ładne. Marka też zacna. Tylko jakoś w sklepach nie wypatrzyłem, nie wiemkto sprzedaje. Wracając do chrono- stoper być nie musi, ale lubię urozmaicenie na tarczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Z dostepnością FC nie będziesz miał żadnego problemu, na pewno znajdziesz te zegarki w wielu sklepach w Warszawie ( Grzesiek Ci zaraz powie dokładniej :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.