_Rafal_ 0 #1 Napisano 25 Stycznia 2009 Witam,proszę o informację na temat zegarka, którego zdjęcia znajdują sie poniżej. Interesuje mnie wszytko z jakich lat może pochodzić, ile może być wart i czy jest oryginalny oraz coś co wiecie innego na jego temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #2 Napisano 25 Stycznia 2009 Skromny wewnątrz i na zewnątrz Junghans na werku B10, wyprodukowany po 1890 roku (to pewne ze względu na sygnaturę), ja obstawiałbym pierwsze 2 dekady wieku XX. Wartość - do 500 (optymistycznie) złotych. Podstawa jest chyba niekompletna. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Rafal_ 0 #3 Napisano 25 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź. A dlaczego myślisz że brakuje czegoś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #4 Napisano 25 Stycznia 2009 Ze względu na proporcje i te kopytka u dołu, ale mogę się mylić... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #5 Napisano 25 Stycznia 2009 Skromny wewnątrz i na zewnątrz Coś wogóle ta obudowa jest zbyt skromna w stosunku do wzornictwa tarczy. Tak jakby była mocno poniszczona i ktoś zrobił jej nieumiejętną renowację. A dlaczego myślisz że brakuje czegoś? No bo te "nóżki" wyglądają jak z zupełnie innej bajki. Tu masz zdjęcie Junghansa z roku około 1900. Wzornictwo jest wprawdzie tutaj zupełnie inne, ale chodzi o ogólny przykład jak to powinno wyglądać, bo takiego konkretnie jak Twój to nie mam. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach