Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ALAMO

Wystawa w Muzeum techniki

Rekomendowane odpowiedzi

...jest już temat następnej wystawy?

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc

a) wystawę bedziemy kończyć przełom stycznia/lutego . Oczywiście skontaktuję się z wszystkimi , którzy wypożyczyli eksponaty i je odeślę

:rolleyes: następna pt "Zegary techniczne" około czerwca ( wstepnie ) . Bedę prosił Kolegów o wypożyczenie zbiorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem wczoraj w Muzeum techniki i wystawke tez obejrzalem i.... to byla strata 10zl za bilet :-((

Wystawa uboga, zegarkow malo, ekspozycja fatalna - byle sklep z zegarkami potrafi towar lepiej pokazac. Brakowalo mi jakichkolwiek podpisow (model, rok, mechanizm cokolwiek). Kilka zegarkow ciekawych i ladnych - przecietny klient muzeum nie zwroci na wystawe zadnej uwagi. Grono zainteresowanych sie w ten sposob nie poszerzy. Nie chce wyjsc na krytyka, sam nie przylozylem palca zeby bylo cos lepiej. Ale moze w przyszlosci organizujac podobne przedsiewziecie zrobic to co nie co inaczej? Patrzac jednak na pozostala czesc muzeum niezmienna od 30 lat to moze po prostu zawinil partner skostniala instytucja. Szkoda, pomysl i temat ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej a przesledziłeś cały temat o wystawie? Trwała od początku czerwca jak się nie mylę, już część eksponatów została zabrana z tego co wiem. A było coś koło 600 zegarków :lol:

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystawa przeszła juz do historii , udalo się wspólnymi siłami ( 4 Osoby )zebrać i zapakować wszystkie zegarki - nawet żadnego nie brakowało , Koledzy Nick555 i Rproch proszeni sa o kontakt z Darkiem celem ustalenia przekazania/odesłania zegarków , ponieważ ja odbierałem od wspomnianych Kolegów - mogę również się umówić na odbiór , choć na razie są u Darka z prozaicznej przyczyny - musiałbym zabrać wszystkie ze sobą - wszystkie poza zegarkami Jana89 .

Tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc w wystawie i udostępnienie eksponatów oraz pomoc w organizacji wszystkim Koleżankom i Kolegom bioracym udzial . Od Dyrektora p. Zarzyckiego otrzymaliśmy budzik w prezencie- polski - nie pamietam producenta - ale wraz z kilkoma elementami wystawy - banknoty , fotka z "Czterech Pancernych" etc. jest do przekazania - decyzja komu pozostaje otwarta - chyba ze Darek Ch. ma jakiś pomysł ?

Dzisiaj w zapakowaniu/zebraniu eksponatów brały udzial cztery osoby - Trzem dziękuje bardzo za pomoc a szczególnie Klubowiczce , która sprawnie działała choć był to pierwszy raz ( mówię o wystawie) , dzięki wspólpracy - wszystko poszło planowo a nawet znacznie lepiej , dziekuję raz jeszcze wszystkim zainteresowanym i czynnie bioracym udział w organizacji wystawy i ... do następnej .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym przyłączyć się do podziękowań dla wszystkich , którzy zdecydowali się użyczyć część swoich zbiorów i na tak długi czas się z nimi rozstać , a także dla tych , którzy poświęcili swój czas ( chwilami w naprawdę niewygodnych porach dnia ) i pomogli w sprawach niby prozaicznych ( układanie , porządkowanie , pakowanie , oklejanie w celu identyfikacji itd) .

Bez Was tej wystawy by nie było .

Dziękuję.

Wszystkie eksponaty ( co do sztuki skrupulatnie przeliczone , a było ich 757 i jeszcze książki ) zostały zabrane w ilości i stanie technicznym zgodnym z tym , jak wygladały w chwili przekazania , co jest duzym sukcesem , przy takiej ilości :lol:

Z kazdym skontaktowałem się mailowo , procedura zwrotu trwa .

P.S. Wystawę trzeba było obejrzeć w zeszłym roku , niestety na prośbę wystawiających byliśmy zmuszeni ją znacznie "przetrzebić " w związku z tym wyleciały rownież opisy itd itd Dlatego tę krytykę to trochę z przymrużeniem oka traktuję .

Następna wystawa około czerwca . Pomysł "Zegary techniczne"

więcej w osobnym wątku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako dawca eksponatów na wystawę (117 sztuk) nie napracowałem się zbytnio, gdyż mój wkład polegał tylko na dostarczeniu ich we wskazane miejsce. Zupełnie inaczej się sprawa miała z organizatorami, którzy wykonali solidny kawał solidnej roboty. Namówienie dawców, dogadanie sprawy z Muzeum, opisanie eksponatów, ułożenie ich, a nade wszystko wzięcie odpowiedzialności za całość to tylko część spraw, których się oni podjęli. Dlatego chciałbym podziękować Darkowi Chlastawie, Staruszkowi i wszystkim innym organizatorom, którzy poświęcili swój czas dla tej wystawy. Chapeau bas!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy kolejna wystawa? ;-) aż mi ślinka cieknie tyle CCCP w jednym miejscu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.