Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

msaint

Hugo Boss

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

czy mógłbym poznać waszą opinie na temat zegarków sygnowanych logo "Hugo Boss"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

A masz zamiar perfumować się tym zegarkiem? Być może z niego jakąś kroplę perfum wyciśniesz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A masz zamiar perfumować się tym zegarkiem?

Blaz, HB pierwotnie tochyba raczej ubrania. Perfumy na tej samej zasadzie co zegarki...

Tak na poważnie - zegarki HB produkowane są przez Grupę Movado. W środu o ile mnie pamięć nie myli werki Citizena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Blaz, HB pierwotnie tochyba raczej ubrania. Perfumy na tej samej zasadzie co zegarki...

Tak na poważnie - zegarki HB produkowane są przez Grupę Movado. W środu o ile mnie pamięć nie myli werki Citizena...

Aha, to posypuję głowę popiołem. :P Może te perfumy przyszły mi do głowy dlatego, że właśnie dostałem jakiś flakonik Hugo Bossa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może te perfumy przyszły mi do głowy dlatego, że właśnie dostałem jakiś flakonik Hugo Bossa.

No cóż w takich żyjemy czasach, że nazwisko/marka rządzi... Projektanci biorą się za projektowanie wszystkiego: od ubrań, przez perfumy i zegarki na akcesoriach łazienkowych kończąc... Myślę, że trzeba po prostu sprawdzić KTO daną rzecz dla nich produkuje, no i być świadomym, że zawsze w cenie takiego produktu jest spora działka za "dizajn". A z posypywaniem głowy popiołem poczekaj tydzień, zdaje się że zbliża się środa popielcowa czy cóś... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No cóż w takich żyjemy czasach, że nazwisko/marka rządzi... Projektanci biorą się za projektowanie wszystkiego: od ubrań, przez perfumy i zegarki na akcesoriach łazienkowych kończąc...

Trudno się projektantom dziwić.

Wielkie domy mody starają się dać klientowi pełną ofertę.

Rzeczony Hugo Boss jest w stanie ubrać klienta od stóp do głów, spsikać go swoim zapachem oraz wyposażyć w aktówke, parasol, portfel i inne gadżety. Dlaczegóż nie miałby dopełnić oferty zegarkiem?

Bardzo wielu ludzi (szczególnie żeńskich ludzi, ale nie tylko) kupuje zegarek oczami i chce, żeby "był ładny i dobrze się komponował". A co ten zegarek ma w środku i czy wytwarzająca go firma ma tradycje zegarkowe, jest dla nich bez znaczenia. W środowiskach miłosników "clubbingu" raczej mało kto wie o VC czy JCL, ale Armani, Dolce czy Oscar de la Emerytura to rozpoznawalny znak firmowy, swiadczący o klasie użytkownika.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oscar de la Emerytura

:P

Rozwaliłeś mi czoło normalnie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He,he..racja.Ja jednak wolałbym mieć np.gacie Jaeger LeCoultre, niż zegarek Pacco Rabane ;)

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
He,he..racja.Ja jednak wolałbym mieć np.gacie Jaeger LeCoultre, niż zegarek Pacco Rabane ;)

Też bym wolał :P

Wiele razy przy okazji pobytu w tzw. galeriach ogladałem zegarki "modowe".

Niektóre koszmarne i widać, że ich projektant "wielkim artystą był", ale muszę przyznać, że są też cieszące oko.

Biorąc pod uwagę ich ceny rzędu kilkuset złotych, dla wielu ludzi jest to alternatywa w stosunku do manufakturowych po kilka, czy kilkanaście tysięcy

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dla wielu ludzi jest to alternatywa w stosunku do manufakturowych po kilka, czy kilkanaście tysięcy

Racja,ale jak sam wiesz za tą cenę (kilka stów) można również mieć ZEGAREK, "prawdziwy" a nie taki sygnowany tym, co masz na podkoszulku ;)

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że Panowie trochę odbiegliście odpowiedziami na zadane przeze mnie pytanie... ;)

Wracając do tematu, "werki Citizena" zapewniają w miarę przyzwoitą jakość? Wybaczcie takich pytań, ale jestem kompletnym laikiem... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Citizeny i jego werki są OK. Pytanie ile chcesz na tego Hugo Bossa przeznaczyć? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzę, że Panowie trochę odbiegliście odpowiedziami na zadane przeze mnie pytanie...

Jak zwykle ;)

Odpowiadając wprost na Twoje pytanie. HB to nie jest brand zegarkowy, więc na tym forum nie cieszy się poważaniem. Ale (moim zdaniem) zarówno wykonawca, jak i użyte mechanizmy gwarantują Ci, że zegarek nie rozsypie się po kilku miesiącach. Jeżeli więc Ci się podoba, a nie masz fioła na punkcie zegarków i chcesz mieć po prostu "ładny" w miarę niezawodny zegarek - bierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ile chcesz na tego Hugo Bossa przeznaczyć?

Półkowa cena w Polsce - 890 za podstawowy model na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Półkowa cena w Polsce - 890 za podstawowy model na pasku.

Jakby to powiedzieć... Do 890 zł to pewnie połowa ofert w naszym Bazarze jest. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

msaint... Przede wszystkim kieruj się SWOIM gustem. Ty bedziesz nosił ten zegarek. Do jednego tysia oprócz modowych typu HB, TH, Armani, CK....

Citizen ! Orient!! Seiko, klasyczne Certny czy Tissoty i wiele innych.

Edytka:

Co do konkretnych propozycji - musiałbyś sprecyzować: czego oczekujesz od tego zegarka, w jakich warunkach będziesz go używał/ na jakie okazje, jak ma wyglądać itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.