Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość nerc

ADRIATICA 8134 Calendarium

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nerc

Witam,

mam problem z ustawieniem zegarka, nie wiem jak się ustawia datę?

Pokazuje, że dzisiaj jest 27.lutego ale sobota?!

na tarczy pokazującej dzień i noc są gwiazdki a z za zakrętu wychodzi powoli księżyc a jest 10:04 rano.

Zegarek mam od tygodnia. Czy może być to wadliwy egzemplarz? Jak ustawia się datę w tym modelu?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

Może zegarek pokazuje 10:04 ale wieczorem. Przekręc wskazówki o 12 godzin do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazania dzień/noc zmienisz tak, jak pisze Arek. Date i inne wskazania - spróbuj odciągnąć koronkę w pierwszą pozyję i pokręć w jedną i drugą stronę. Na zdjęciach widzę pod koronką "przycisk" też służy do zmian - prawdopodobnie miesiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość adriatica8134

Witam,

podepnę się pod temat, może ktoś wie jak w tym zegarku ustawia się fazy księżyca?

< Tutaj odpowiedź, może się jeszcze kiedyś innym przyda >

< autor: Mirosław Rawiński, któremu serdecznie dziękuję za pomoc >

faza księżyca to najbardziej żmudna funkcja do ustawienia w tym zegarku. Trzeba po prostu kręcić wskazówkami do przodu tak długo ..aby ustawić właściwą nowiowi księzyca fazę pośrodku tarczki do odczytu czyli jak gdyby na godzinie 12-tej. Daty i inne dni tygodnia, miesiąca poprzez wciskanie ukrytych w kopercie przycisków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.