Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomirek

Pytanie o Komandirskiego - prosze sie nie smiac :)

Rekomendowane odpowiedzi

dzis przyszła do mnie paczuszka z kilkoma zegarkami za 5 zeta kupionymi w ciemno - na podstawie nieostrych zdjęc.

Wśród nich jest Komandirski z czołgiem do czyszczenia i generalnego przeglądu (nie chodzi ale mechanizm wygląda bardzo ładnie i jest kompletny). Poza szybką, która kwalifikuje sie do mocnej polerki lub wymiany no i niestety brakiem ringu ;) jest w zasadzie w bardzo dobrym stanie (jak ktos ma niepotrzebny ring to chętnie przygarnę :)

jest to pierwszy Komandirski jaki trafił w moje ręce. No i, proszę nie parskac śmiechem, mam z nim mały problem. Jak sie go nakręca? Po odkręceniu koronki daje się nią obracać ale wówczas przesuwaja się tylko wskazówki (w obie strony). natomiast ni w ząb nie wiem jak ustawić koronke w opcje nakrecania :rolleyes: Może cos zwalone w nim jest (kupiłem go jako nie na chodzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej radzieckiej amfibii z zakręcaną koronką należy najpierw delikatnie odkręcić koronkę do punktu w którym swobodnie się obraca i od razu zmienić kierunek kręcenia*, wtedy zaczynamy nakręcać zegarek. Wymaga trochę wprawy :rolleyes:

*jednocześnie jej nie dociskając, żeby jej znowu nie wkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jest sprawny trzeba wyczuć TO miejsce.....sam byłem w ciężkim szoku jak to działa - chybotliwa koronka na długoiej szpicy? ( złe określenie) - tak jakby miało za chwile odpaść - od razu sprzedałem.....

Ale jedno jest pewne - trzeba troche sie natrudzić i będzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam Panowie przesadzacie z tą wprawą :rolleyes: Ja najpierw odkręcam koronkę właśnie do "luzu", obracam tam i z powrotem tak żeby nie zaczepiła o gwint i nie zaczęła się znowu zakręcać, na koniec odciągam, ustawiam godzinę i zakręcam. Lepiej najpierw, przed ustawianiem godziny nakręcić, bo jak od razu się zaczyna od ustawiania to bez zakręcania koronki nie da się wrócić do pozycji nakręcania zegarka. Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Bibliotekarzem najpierw należy po odkręceniu koronki nakrecić zegareczek potem nieco pociagnac wałeczkiem i wskazóweczki ustawić na właściwą godzinke i dokrecić koronke inaczej nie da rady, również gdy po raz pierwszy nabyłem amfibie miałem z tym kłopoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki doki. dzięki za wskazówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.