Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbyszke

Omega Constellation

Rekomendowane odpowiedzi

Na znanym polskim serwisie aukcyjnym znalazlem taki oto zegarek:

post-10448-0-96941800-1331128575.jpg

post-10448-0-93752900-1331128578.jpg

post-10448-0-69093200-1331128582.jpg

Cos z nim jest nie tak, ale dokladnie co?

Na pewno jest problem z tarcza. Napisy nie sa oryginalne, np. zegarek oblewa "MOY test", gwiazda zle przyklejona. Pytanie tylko, czy to jest tarcza po renowacji (wariant optymistyczny), czy tez tarcza od innego modelu (wyglada jak tarcza od Seamastera).

Mechanizm tez podejrzany, niektore mostki wydaja sie miec inny kolor (zwlaszcza ten z numerem mechanizmu - taki dziwny przypadek ;) ). Czyzby to byl kaliber 565 z podmienionymi mostkami?

Najmniej pewny jestem koperty. Na aukcji jest wiecej zdjec. Wnetrze dekla (napisy) jakies takie niewyrazne, dodatkowo na zdjeciach nie widac dobrze numeru modelu koperty.

Podsumowujac jako laik: wariant optymistyczny - tarcza po kiepskiej renowacji. Wariant posredni - dodatkowo mechanizm po powaznych naprawach. Wariant pesymistyczny - totalny Frankenwatch - falszywa pozlacana koperta, mechanizm i tarcza od Seamastera z podmienionymi mostkami i falszywymi napisami.

Co Koledzy powiecie?

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym werku jest nie tak, ale tarcza chyba jest dobra. Cen za nią jest powalająca, jak poszukasz i poczekasz to kupisz taką za okolice 1500zł, a widziałem też aukcje w okolicch 1200za szt. Popatrz w zakonczonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zamierzam jej kupowac, ciekawi mnie tylko, jaki w niej tkwi feler. Co do tarczy - pozostaje przy swoim - co najmniej odnawiana. Reszty nie jestem pewien.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesem przy fotce wychodzą takie dziwne załamania światła jeśli szkło jest porysowane. Werk na pewno kombinowany, miałem kilka różnych omeg ale nigdy nie było innych kolorów w środku, wszystko pięknie jednolicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel wygląda jakby go ktoś wypiaskował i pozłocił. Napis Automatic ma wyższe litery w drugiej części czy to mój monitor? A no i co z datą?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.