Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Abe777

UWAGA NA ZEGARMISTRZA W OPOLU

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 5Stan8
Zauważyłem, że zegarmistrzowie uzależniają cenę standardowej usługi od marki zegarka.

Oczywiste jest, że im bardziej skomplikowany mechanizm, tym wyższa cena. Jasne jest równiez, że cena wzrasta, jeśli trzeba wymieniać jakieś części. Ale dlaczego czyszczemie podobnych mechanizmów kosztuje róznie w zależności od marki?

Poljot - 40zł, omega z podobnie skomplikowanym werkiem - 150.

To trochę tak, jakby w myjni za umycie opla brali 20zł, a mercedesa - 100.

Czy to nie jest tak, że 'skoro stać go na droższy zegarek, to niech płaci więcej za to samo"?

Jeden z zegarmistrzów uzasadniał mi to większym stopniem ryzyka, ale jakoś mnie to nie przekonuje

Mojego Zenitha p. Doliński z Wrocławia wycenił 800 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Panowie, nie zaczynajmy znowu wojny o bzdury...

A skoro na tym forum są moderatorzy, miło by było jakby tonowali zbyt krewkich Forumowiczów zanim nakręci sie spirala agresji.

na Allegro nie chce się sprzedać, może minimalna i słabe foty...

E bracie, wszyscy mamy ten problem od czasu do czasu. Kryzys mamy, ludzie liczą złocisze. Poza tym an zegarek trzeba specyficznego klienta...pomyśl, w Polsce nadal 99% ludzi kojarzy Zenitha ze sławetnymi długopisami zenith. Dla takowego Kowalskiego Twój cykacz niewiele mówi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 5Stan8

Precyzuję : 800 zł to nie wartość zegarka, to cena za przegląd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Precyzuję : 800 zł to nie wartość zegarka, to cena za przegląd.

800 zl to duzo, ale przeglady chronografow sa duzo drozsze niz "zwyklych" zegarkow. Dodatkowo, jesli jest jakas czesc do wymiany (o czym napisales w innym watku) to koszt zaczyna byc liczony w setkach, nie w dziesiatkach zlotych.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu bzdury, pomyliłeś fora zagraniczne z krajowymi, chrono to nie miejsce na uszkodzone zegarki, a ebay to nie allegro, więc zejdź na ziemie. Zależnie od modelu tej firmy bywają tańsze sztuki na ebayu niż u nas, np taka wersja Dynamic. Nieco większą wartość mają nowsze modele z wersji 2000: http://www.allegro.pl/item617679829_omega_...osmic_2000.html a stare wersje w kwadracie są nie tylko paskudne, ale i notorycznie olewane przez kolekcjonerów zarówno u nas jak i za granicą, stąd też ich wartość jest taka, a nie inna, czyli bardzo niska. Nie sieje intryg tylko prostuje Twoje wyuzdane "widzimisię" oparte na bajkach z Lema. To Ty wyluzuj to nie grading, a tu nie sami idioci, aukcje i ceny mówią same za siebie. Chińskie podróbki też mają się nieźle, nierzadko lepiej niż oryginały: http://www.allegro.pl/item621864550_hodinky_omega.html :)

Też zdrówka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znowu bzdury, pomyliłeś fora zagraniczne z krajowymi, chrono to nie miejsce na uszkodzone zegarki, a ebay to nie allegro, więc zejdź na ziemie. Zależnie od modelu tej firmy bywają tańsze sztuki na ebayu niż u nas, np taka wersja Dynamic. Nieco większą wartość mają nowsze modele z wersji 2000: http://www.allegro.pl/item617679829_omega_...osmic_2000.html a stare wersje w kwadracie są nie tylko paskudne, ale i notorycznie olewane przez kolekcjonerów zarówno u nas jak i za granicą, stąd też ich wartość jest taka, a nie inna, czyli bardzo niska. Nie sieje intryg tylko prostuje Twoje wyuzdane "widzimisię" oparte na bajkach z Lema. To Ty wyluzuj to nie grading, a tu nie sami idioci, aukcje i ceny mówią same za siebie. Chińskie podróbki też mają się nieźle, nierzadko lepiej niż oryginały: http://www.allegro.pl/item621864550_hodinky_omega.html :)

Też zdrówka ;)

O gustach się nie dyskutuje, bajek Lema nie czytam, tylko piszę na podstawie obserwacji tego co się dzieje na ebay amerykańskim czy niemieckim, seamater ktorego wkleiles chodzi wlasnie za okolo 1000zl czasem do 1400 jak się pobiją, mój model uzyskuje większe ceny i jest znacznie rzadszy, nie kupiłem zepsutego zegarka tylko w praktycznie idealnym stanie a to ze zegarmistrz mi go zepsuł to już inna historia, bajki to Ty piszesz kolego, komletną bzdurą jest to co napisałeś, że zegarek wystawiłem i sam go sobie licytuje, po co to? Zostawmy już kwestie tego ile ten zagerk jest wart itp itd, może Ty masz racje a ja mam przewidzenia, tylko nie życzę sobie pisania głupot pod moim adresem, oki?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.