Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość misieq

potrzebuje zidentyfikować kieszonkowy zegareczek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misieq

witam

Potrzebuje zidentyfikować poniższy zegareczek, interesuje mnie zegarmistrz rok i wogóle wszystko co można wyczytać z oznaczeń na nim zawartych:)

Z góry dzięki za informacje.

f7427c4896ee2712med.jpg

093122ab2c58d161med.jpg

f37c89d5ad96bd4cmed.jpg

5dbb56bb7a395159med.jpg

1ff3789345299d0bmed.jpg

9a28bb0c5e21fbfbmed.jpg

3bd4301cb7b1c46e.jpg

5a980fd149efaba3med.jpg

1fab94ff8453514amed.jpg

b85bba9e9344ac36med.jpg

5aa0902a1c2472edmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe bardzo mogę Ci pomóc ale z oznaczeń wynika że jest to jakaś francuska produkcja. Cała koperta srebrna oznaczenie srebra GALONNE próba 800 punca korona i półksiężyc, drugi dekiel srebrzony mosiądz. Jeśli chodzi o werk to styl po roku 1900 na 15 rubinach. Jedno z koł naciągowych zostało wymienione z innego zegarka(zawsze obydwa są w takim samym stylu). Wartość takiego jeśli jest sprawny to okolice 100zł, jeśli nie to coś koło 40-70. Nawet mam taki werk ale jeszcze nie dotarłem do wiadomości na temat tej firmy z tego co widać po numerze to natrzaskali ich dość dużą ilość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość misieq
Jedno z koł naciągowych zostało wymienione z innego zegarka(zawsze obydwa są w takim samym stylu).

raczej nie zostało wymienione dlatego że tutaj mam praktycznie taki sam zegarek (tylko tarcza inna) i jest identyczny mechanizm

http://ihc185.infopop.cc/eve/forums/a/tpc/...82/m/8901048133

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Werk z wychwytem szwajcarskim 15-to kamieniowy,sola z tego co wiem byla szwajcarska.Koperta ,proba 0,800(standard w niemieckich zegarkach),zegarek na rynek niemiecki(pruska punca -korona,polksiezyc),galonne-pierscienie koperty zlocone.Wskazowki nieoryginalne z pozniejszego okresu,powinny byc ludwiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potrzebuje zidentyfikować poniższy zegareczek, interesuje mnie zegarmistrz rok i wogóle wszystko co można wyczytać z oznaczeń na nim zawartych:)

Ten kaliber jest mi nieznany niestety, ale SOLA miała zdaje się coś wspólnego z Gedeonem Thommen (firma szwajcarska Revue Thomen), zegarek tak jak nadmienił kolega przypuszczalnie z pierwszej ćwiartki XXw.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.