LucaM 0 #1 Napisano 11 Maja 2009 http://img91.imageshack.us/img91/355/cev0e001bytarr.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2 Napisano 11 Maja 2009 To zależy jaką normę dla tego modelu podaje producent. Jeśli zegarek się w niej mieści, to nie możesz go regulować w ramach gwarancji. Tu wychodzi około 42 s/doba. Nie jest to jakiś bardzo zły wynik, ale spokojnie można podregulować do 10s/doba. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boldy 1 #3 Napisano 11 Maja 2009 nie no 42s/dobe to jednak sporo... To w granicach znamionowych wartości Claro z zegarkó E. Arrmani... Myślę, że Orient ma jednak lepsze standardy... Luca, jeśli to nówka - daj mu czas na rozruch, często się poprawia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #4 Napisano 11 Maja 2009 Przy okazji gratuluję zakupu, ładny ten Orient! 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LucaM 0 #5 Napisano 11 Maja 2009 dzięki też mi się podoba a zegarek ma już 5 miesięcy więc nowy nie jest odniose go do sklepu zobaczymy co powiedzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #6 Napisano 11 Maja 2009 Tak zrób. Nawet jeśli w ramach gwarancji nie zrobią, to idź do dobrego zegarmistrza, który ma wibrograf i Ci ustawi za drobną opłatą a może nawet za free. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GORKY8 3 #7 Napisano 12 Maja 2009 42sek/dobe to stanowczo za duzo jak na Orienta (42sek to on powinien bez wiekszych problemów tygodniowo wyciągać a nie przez dobe . zdecydowanie musi mu coś dolegać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LucaM 0 #8 Napisano 19 Maja 2009 Więc poszedłem do tego sklepu gdzie kupiłem położyli na jakąś maszynę i powiedzieli ze śpieszy tylko 20sek a że orient dopuszcza do 30sek i nic nie mogą zrobić.I jak myślicie dać sobie na wstrzymanie czy iść do innego zegarmistrza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4695 #9 Napisano 19 Maja 2009 Jeśłi odchyłka jest w miarę stała, to nic mu nie jest. Daj do regulacji i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek148 71 #10 Napisano 4 Października 2009 LucaM a mozesz wrzucić fotki Twojego Orienta? Zastanawiam sie nad takim czy sobie nie sprawić? Z góry dzięki 0 Obecnie ORIENT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach