Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

LucaM

Orient President Automatic śpieszy

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy jaką normę dla tego modelu podaje producent. Jeśli zegarek się w niej mieści, to nie możesz go regulować w ramach gwarancji. Tu wychodzi około 42 s/doba. Nie jest to jakiś bardzo zły wynik, ale spokojnie można podregulować do 10s/doba.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no 42s/dobe to jednak sporo... To w granicach znamionowych wartości Claro z zegarkó E. Arrmani... Myślę, że Orient ma jednak lepsze standardy... Luca, jeśli to nówka - daj mu czas na rozruch, często się poprawia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji gratuluję zakupu, ładny ten Orient!

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki też mi się podoba :D a zegarek ma już 5 miesięcy więc nowy nie jest odniose go do sklepu zobaczymy co powiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrób. Nawet jeśli w ramach gwarancji nie zrobią, to idź do dobrego zegarmistrza, który ma wibrograf i Ci ustawi za drobną opłatą a może nawet za free.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42sek/dobe to stanowczo za duzo jak na Orienta (42sek to on powinien bez wiekszych problemów tygodniowo wyciągać a nie przez dobe :D . zdecydowanie musi mu coś dolegać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc poszedłem do tego sklepu gdzie kupiłem położyli na jakąś maszynę i powiedzieli ze śpieszy tylko 20sek a że orient dopuszcza do 30sek i nic nie mogą zrobić.I jak myślicie dać sobie na wstrzymanie czy iść do innego zegarmistrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśłi odchyłka jest w miarę stała, to nic mu nie jest. Daj do regulacji i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LucaM a mozesz wrzucić fotki Twojego Orienta? Zastanawiam sie nad takim czy sobie nie sprawić? Z góry dzięki :)

Obecnie ORIENT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.