bienn 0 #1 Napisano 28 Maja 2009 Witajcie, Kupiłem ostanio SKX007J1 i przeoczyłem, że ta jego bransoleta nie jest taka solidna jakby się można sugerować po zdjęciach. Chcę ją wymienić na coś naprawdę masywnego, najlepiej z małych pełnych ogniw. Widziałem na eBayu bardzo fajną "22mm Heavy Steel Diver Brushed Bracelet for Seiko Watch" od Watchadoo. Niestety ta bransoleta przy teleskopach jest zakończona na prosto..no i na zdjęciach ma dosyć dziwny odcień. Poradźcie coś bo mnie szlag trafia jak słysze to szeleszczenie blachy Jaki mam wybór, gdzie szukać? Pozdrawiam,bienn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corten 22 #2 Napisano 28 Maja 2009 ze swojej strony - proponuje pasek. może dlatego, że nie jestem zwolennikiem bransolet, mimo, że dość długo nosiłem kwarce na bransoletach. Pewnie dlatego kojarzy mi się z kwarcem, a jak mechanik to tylko na pasku. Ja swojego SKXa nosiłem już na gumie (seiko), skórze, obecnie silicon.. a i jeszcze jakiś rihno był. Więc Bienn - nabądź fajny skórzany pasek (brązik z SKX - mniam;) i masz zegarek "wyjściowy".A żeby nie przekładać co chwile paskamusisz kupić drugi zegarek nurkowy i nosić go na gumie albo siliconie w teren (tudzież akwen)wierz mi, to działa:)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3 Napisano 28 Maja 2009 POwitołBransola na lato jest super: bezobsługowa, ręka nie poci się pod nią, nie gnije, nie śmierdzi, zmoczysz strzepniesz ręką i jest git Tu ma fajny temat:http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?m...p;id=1133662145Stoję przed podobnym problemem: za***iście wyglądająca bransola z watchadoo z prostym zakończeniem, czy oyster seiko z maskownicą. Pieniążki jeszcze nie zebrane więc prace koncepcyjne trwają, np.: oyster zwęża się do zapięcia, a ta z watchadoo zdaje się trzyma rozmiar - więc każda ma plusy dodatnie i ujemne p.s. "Kolor/odcień/łatewer" bransolety zależy od sposobu wykończenia: jedne są polerowane inne satynowane. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #4 Napisano 28 Maja 2009 Pasek oczywiście będzie (czarny krokodyl) , ale jestem maniakiem bransolet. Guma, czy silikon odpadają.Jak mam zegarek, to go praktycznie nie ściągam - praca, nuranie, imprezy - bransoleta jest dla mnie uniwersalna.Które bransolety z SEIKO są masywne, grube i z pełnych ogniw? A może poszukać od innego producenta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #5 Napisano 28 Maja 2009 POwitoł Ta Super Oyster ma sporego plusa za dajwer ekstenszon....gdyby jeszcze ogniwa miała mniejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6 Napisano 28 Maja 2009 POwitoł Ano. Sam pewnie będę celował w super oystera: pływać nie potrafię, więc przedłużka mi nie potrzebna ale...Z maskownicami widziałem niestety tylko te oystery seiko. Znaczy są jeszcze jakieś aftermarkety na ebayu z kilkoma różnymi maskownicami, ale ich przydatność niezbadaną jest. Przynajmniej ja nie znalazłem nigdzie opisu/recki. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #7 Napisano 28 Maja 2009 Porcelain, zdecydowałem sie na super oystera. Skąd go najlepiej chytnąć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #8 Napisano 28 Maja 2009 POwitołDonoł Są jakieś na 10watches.com ale nie wiem, czy to te superojstery.Pobuszuj po googlu i ebayu. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corten 22 #9 Napisano 28 Maja 2009 Bienn - PM poszedł, nie wiem czy Ci o taka chodzi.. a i na chronograph też mają bransolety, w dziale akcesoria 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #10 Napisano 28 Maja 2009 POwitoł@corten, też prosiłbym o priwa - szczególnie jeśli znajdę w nim źródło sprawdzonej bransoli oyster @bienn: jak już sprowadzisz, to pochwal się jak z jakością bransolety, jakie źródło, itp. Swoją pewnie gdzieś w okolicach lipca/sierpnia będę zamawiał. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corten 22 #11 Napisano 28 Maja 2009 poszedł PM. ale to nic nadzwyczajnego Panowie, naprawdepowodzenia życze:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #12 Napisano 28 Maja 2009 POwitołKażdy namiar się przyda. Senks 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek K 1 #13 Napisano 28 Maja 2009 Mnie się ta podoba bransoleta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #14 Napisano 28 Maja 2009 Jarek, fajna on, ale środek ma z zawijanej blachy. Też mi siępodobała "Solid side links with folded core links bracelet for SKX007" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #15 Napisano 28 Maja 2009 W linku od Porcelaina masz najfajniejszą . Ta pod SKX Pepsihttp://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?m...p;id=1133662145 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swenson 0 #16 Napisano 28 Maja 2009 Witamtu masz dedykowanego Oystra w przystępnej cenie (20$ z przesyłką)http://cgi.ebay.com/22mm-Oyster-Stainless-...93%3A2|294%3A30 a tu wszystkie 22 od tego sprzedawcy:http://stores.shop.ebay.com/seiko-pro-shop...p;submit=Search 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #17 Napisano 29 Maja 2009 Witamtu masz dedykowanego Oystra w przystępnej cenie (20$ z przesyłką)http://cgi.ebay.com/22mm-Oyster-Stainless-...93%3A2|294%3A30 a tu wszystkie 22 od tego sprzedawcy:http://stores.shop.ebay.com/seiko-pro-shop...p;submit=Search Swenson, raczej nie dedykowanego. Drugi link to ciąg dalszy padaczki...Wszystkie są na porosto zakończone i do tego z zawijanej blachy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek K 1 #18 Napisano 22 Czerwca 2009 A może widzieliście taką, jeśli by pasowała byłaby idealna z pełnych ogniwekbransoleta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #19 Napisano 22 Czerwca 2009 POwitołJestem posiekany. Znalazłem chyba graala. Zaczynam zbierać kasę... Yobokies anvil bracelet - i trochę o niej:http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=264689Zdjęcia yobokies: http://s161.photobucket.com/albums/t208/yo...il%20Bracelets/ 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek K 1 #20 Napisano 22 Czerwca 2009 Piękny kawał stali ile to cudo wymaga dutków bo z wrażenia chyba przeoczyłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #21 Napisano 22 Czerwca 2009 POwitołJest zdaje się oferta yobokies na watchuseek, ale oczy mi już wypływają. Nie mam siły szukać W wątku odezwał się też sam zainteresowany. Podbij do niego. edyta: Aha, ceny są na drugiej stronie 55$za 22mm prosty koniec i 75$ za komplet z maskownicami. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #22 Napisano 23 Czerwca 2009 Rzeźnicka . Właśnie czegoś takiego szukałem! Ciekaw jestem ile waży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #23 Napisano 23 Czerwca 2009 POwitołLuksaj w galerię do której dałem linka:Coraz bardziej mi się podoba 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #24 Napisano 23 Czerwca 2009 Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z wytrzymałością i jakością, bo to w końcu "made in china". Nie chciałbym np. żeby mi się rozleciała pod wodą, bo zahaczyłem o pas....widziałem już takie przypadki, które prawie zawsze równają sie utracie zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #25 Napisano 23 Czerwca 2009 POwitołWszystkie z tego wątku są "made in China", łącznie z super oysterami Na watchuseek raczej nie narzekają, szczególnie, że obecnie ta bransola przyjmuje grube teleskopy seiko. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach