Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Owczar

POLJOT 18 JEWELS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam zegarek poljot 18 jewels zegarek ma 30 lat i mam pytanie: zegarek nie posiada wskazowki minutowej i sekundowej, budzik dziala i ogolnie calosc mechanizmu chodzi, brakuje mu szybki. Byłem u zegarmistrza i mi powiedział ze zalozenie nowej szybki, wskazowek i wymiana ośki sekundowej(powiedzial ze jest zlamana) oraz konserwacja wyniesie mnie ok. 50zł. Czy opłaca sie go remontować? Czy bedzie mi długo służył? Jak ogólnie się przedstawia firma POLJOT? I co to znaczy JEWELS? FOTO : http://img241.imageshack.us/content.php?pa...3/dsc00018w.jpg[/img] Lepsza jakosć ale nie mojego POLJOT'a, ale prawie identyczny http://cgi.ebay.com.my/D401-USSR-Vintage-w...bayphotohosting

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest to pamiątka, to się nie liczy pieniędzy :huh:, a tak na poważnie za czyszczenie, nową szybkę, nową ośkę i wskazówkę pięć dych to nie jest dużo, nawet powiem że bardzo przystępnie. Jewels to kamienie/rubiny z angielskiego, łożyska zegarka. Liczba przed informuje nas o ich ilości. Poljot to pierwsza Moskiewska Fabryka Zegarków, solidne zegarki wypuszczała. Mam budzika z inną tarcza i jestem bardzo zadowolony z pracy mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Czarny :huh: postaram sie go doprowadzić do użytku codziennego, tym bardziej, że zegarmistrz mi oferuje oryginalne zamienniki POLJOT'a. Myślałem, że to będzie strata pieniędzy, wie ktoś może ile POLJOT'y w takiej wersji są warte? Choć nie mam zamiaru go sprzedawać, bardzo mi sie podoba, mam zamiar zrobić z niego tradycje rodzinną:D, ale 50zł za naprawe wydawało mi się bardzo dużo, nie znam się za bardzo na ich cenach gdyż jest ich bardzo mało na rynku, mojej wersji jeszcze nigdzie nie spotkałem.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

50 zl. ja płacę za samo czyszczenie, bez napraw więc nie zastanawiaj się, tylko oddaj go do tego fachmajstra :huh:

Wartość jak zwykle zależy od stanu egzemplarza, ale ponieważ ostatnio na radzieckie jest moda, więc za porządną sztukę możesz zarządać nawet 80zł. Oczywiście lepiej go zotaw u siebie, w końcu fajny zegarek i do tego rodzinny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakładając, że ceny budzików na Alledrogo dochodzą nawet do 100PLN to uważam, że nie ma się co zastanawiać. Poza tym jak pisali przedmówcy 50 zeta za doprowadzenie go do życia to nie jest dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za rady, w poniedziałek ide go zanieść do majstra. Mam nadzieje że mi posłuży latami:)

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.