Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Ania Ania

Prezent dla chłopaka za około 600zł - PROPOZYCJE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

A skąd miałby się wziąć szwajcarski mechanizm w japońskim zegarku...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ania Ania

Przepraszam nie wiedziałam że jest japoński..

To teraz trochę z innej beczki..

Nie wiem czy zakładać nowy temat czy kontynuować w tym ale..Gdzie znajdę sklep, salon z zegarkami orient? Bo znalazłam jeszcze kilka interesujących modeli z tej serii którą pokazałam.. tyle że na zagranicznej stronie.. a chciałabym mieć możliwość zobaczenia zegarków na żywo..czy jest wogóle taki sklep? Salon?

I co sądzicie o tych 2 kolejnych propozycjach?

CEU07005W

CEU07005w1.jpg

ORIENT Automatic World-Time Multi-Year Calendar CEU05001W

ceu05002w1.jpg

Przepraszam że tak Was męczę ale jest to dla mnie ważne..wybrać zegarek któey będzie się podobał i który nie będzie bublem..najchęniej chciałbym go przed zakupem zobaczyć bo nie lubię kupowac w ciemno..tym bardziej tak jednak kosztownej rzeczy stąd moje pytania o salony, sklepy..

I jeszcze jedno..czy mieliście kiedyś nie przyjemności ze sklepami zagranicznymi internetowymi? Bo na watches88.com jest bardzo duża oferta tych Orientów, ale obawiam się kupować przez net..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nowy91

A czym różnią się te, o które pytasz teraz, od tamtych podanych wcześniej ? kolorem koperty :rolleyes: ? Naprawdę nikt Ci już nic więcej nie powie. Jeśli się podoba to nic tylko kupić. Jeśli chłopak mierzył już orientacyjnie kopertę do ręki, to wybór kolorystyki tarczy, myśle iż nie jest konieczny z zegarkiem w ręku, ale są gusta i guściki.

Mechanizm ten sam, wygląd - kwestia gustu, nie dyskutuje się.

Jeśli chodzi o zamówienie z USA - cło (może to potrwać), natomiast z Niemiec itd. wszystko sprawnie i bezpiecznie.

Ja bym się bardziej bał o Pocztę Polską ;) mój zegarek nadany priorytetem ubezpieczonym z zadeklarowaną wartością szedł do mnie 14dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ania Ania

Ok.

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc :rolleyes:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A skąd miałby się wziąć szwajcarski mechanizm w japońskim zegarku...?

nie powiedziałaś nic o preferencjach Twojego chłopaka. Jeśli kwarcowy - to przyzwoite są seiko, citizeny, festiny

i czy jakiekolwiek

przy mechanicznym wybór zależy od preferencji

klasyczny - garniturowy - może być adriatica z mech. claro 888 ok 500 zł

bardziej sportowy - seiko aviator - np. pustynna burza - z mechanizmem seiko "5" - sprawdzony i bardzo dobry

(mój chodzi rok bez kłopotu)

do pływania - odradzam jednak rosyjskie - moja amphibia zatonęła - a polecam orient diver (japoński)

jest jeszcze dużo możliwości - zależy to jednak od preferencji

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w kwestii Oreinta - mój Kolega z pracy poprosił mnie o zakup takowego - tylko uzywanego starszy model oczywiscie ale też z kalendarzem itp. , wspominał ze zawsze marzył o takim i ze zawsze bardzo Mu sie podobały , więc kupiłem i jest bardzo , bardzo zadowolony od roku , teraz sedno - Kolega ma 59 lat i pamieta jak kiedyś takie Orienty były domeną np. taryfiarzy , właścicieli ziemskich - ładnie to ujmując itp i Kolega chciał go mieć - ma zamiar w przyszłym roku isc na wcześniejsza emeryturę gdyż ma ponad 43 lata pracy ....

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ania Ania

W kwestii mechanizmu wygląda to następująco:

- najfajniej nakręcany ręcznie bądź "podczas ruchów ręki"

- kwarcowy też w ostateczności może być

Najbardziej liczy się wygląd i dlatego pokazałam te zegarki bo jemu się one podobały..

A jak widać gustuje w zegarkach klasycznych, ale nie w tych starych modelach tylko najnowszych, z (tak mi się wydaje) sportowymi elementami..co z tego że kolega ma 43 lata pracy? Mój chłopak ma 3 i coś to zmienia? Skoro mu się podoba to czemu ma go nie kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ania Ania

Hmm promocje? Ale z 2000zł nie zrobi 600zł czy nawet 800zł..większość z tych zegarków jest klasyczna i prosta..nic się na nich nie "dzieje" a ja poszukuję z np. chronografem czy kalendarzem..ma być na bransolecie..

Jedyny który wpadł w oko to CITIZEN BU0010-82AE za 2300.00 zł..ale musiałby on założyć go na rękę i zobaczyć jak leży..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co z tego że kolega ma 43 lata pracy? Mój chłopak ma 3 i coś to zmienia? Skoro mu się podoba to czemu ma go nie kupić?

To ze inni Koledzy juz delikatnie nakreślali problem , dla mnie to może kupic co chce - naprawdę napisałem jedynie aby uzmysłowić , ale cóz nie wziąłem pod uwagę .... mój błąd przepraszam !

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
napisałem jedynie aby uzmysłowić

no właśnie, już pisałem w tym temacie, żeby uzmysłowić. Ale teraz nie da się powiedzieć, że nie mówiliśmy. Jam nie uprzedzony do orientów, wręcz przeciwnie, ale ten jeden... dobra, już się zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość esco

Chciałbym się podłączyć do tematu. Szukam zegarka również do ok 600zł. Trochę szperałem po forum i jestem "raczej" zdecydowany na markę Adriatica. Nalazłem 2 interesujące mnie modele i chciałbym dowiedzieć się co o nich sądzicie. Szukam jak to Twórczyni tematu określiła w miarę "uniwersalnego" zegarka. Ważne, żeby był na pasku. Oto 2 modele nad którymi się zastanawiam:

adriatica-chronograph-10_437.jpg

ADRIATICA PILOT CHRONOGRAPH 1076.5224CH BLACK - swiss made

adriatica-chronograph-19_573.jpg

ADRIATICA CHRONOGRAPH 19712.5254CH BLACK - swiss made

Jeżeli ktoś może polecić zegarki innych firm w podobnym stylu, do 600zł, to czekam na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość esco

Tak. Ale okazał się uszkodzony i wraca do sklepu. Będzie zwrot kasy, dlatego chcę jeszcze raz się upewnić czy warto brać ten model. Stąd też pytanie.

Pozdrawiam i sorry za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.