Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

WueM

Kieszonkowy Longines 1899 r.

Recommended Posts

post-22303-0-28876800-1331233136.jpg

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Guest kaido2

Ciezko powiedziec czy podejda to zalezy od moda,wiec powinny podejsc ale nie musza.Peknieta plyte da rade zrobic lutujac mosiadzem a potem szlif(chyba ze dostaniesz gdzies trupa).Podobnie z oska balansu,ta latwiej bedzie dobrac.Lecz kto dzis sie podejmie?Nie spiesz sie,powoli staraj sie znalezc identyko zloma po aukcjach.Jak cos wylapie to dam znac,bedziem myslec dalej.

Peknieta plyte da rade zrobic lutujac mosiadzem a potem szlif.

To nie jest pęknięcie, to są dwie niezależne płyty.

Obie mają trzycyfrowe numery 336 zgodne z końcówką numeru seryjnego 1 046 336.

Dziwne tylko, że nie schodzą się idealnie ? widać tak musiało być.

Jak cos wylapie to dam znac, bedziem myslec dalej.

Dzięki, będę zobowiązany.

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Guest kaido2
To nie jest pęknięcie, to są dwie niezależne płyty.

Obie mają trzycyfrowe numery 336 zgodne z końcówką numeru seryjnego 1 046 336.

Dziwne tylko, że nie schodzą się idealnie ? widać tak musiało być.

Tak mnie zastanawialo wlasnie, ze cos jest nie tak.Naciag i reszta pod jedna plyta i to w tej klasie mechanizmu.Sproboje namierzyc ten cal.

Guest kaido2

Sorki za zastoj w temacie ale ostatnio troche grzebania w werkach mam.Jezeli gdzies spotkasz taka lustrzanke rozbitka za grosze to mozesz zawsze zaryzykowac.W koncu zebatki,bebny klepala jedna maszyna wiec powinny podejsc, szczegolnie jak jeden i drugi sa z tego samego okresu.Mam kilka rozbitych swissow i trochu roznych zebatek i moze daloby sie cos sklecic,ale musialbys podjac ryzyko slac sikora do mnie na wizyte.

Średnica werku to po kolei: 43,1/41,9/40,5 mm. Chciałbym wiedzieć jaki to kaliber?

Oglądałem wiele obrazków mechanizmów ale większość wyglada jak lustrzane odbicie.

[...]

Czy kupując taki lustrzany werk mam szansę na dobranie kół?

Jest to najprawdopodobniej Longines kal. 19.27, który jest lustrzanym odbiciem kalibru 19.95 i tylko z tego kalibru możesz uzyskać części do swojego 19.27, bo są wprawdzie inne podobne mechanizmy, ale pomimo, że wyglądają tak samo i maja taka sama średnice, to różnią się wysokością i żadne oski nie będą pasować.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.