WueM 113 #1 Posted July 26, 2009 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Share this post Link to post Share on other sites
Guest kaido2 #2 Posted July 26, 2009 Ciezko powiedziec czy podejda to zalezy od moda,wiec powinny podejsc ale nie musza.Peknieta plyte da rade zrobic lutujac mosiadzem a potem szlif(chyba ze dostaniesz gdzies trupa).Podobnie z oska balansu,ta latwiej bedzie dobrac.Lecz kto dzis sie podejmie?Nie spiesz sie,powoli staraj sie znalezc identyko zloma po aukcjach.Jak cos wylapie to dam znac,bedziem myslec dalej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
WueM 113 #3 Posted July 26, 2009 Peknieta plyte da rade zrobic lutujac mosiadzem a potem szlif.To nie jest pęknięcie, to są dwie niezależne płyty. Obie mają trzycyfrowe numery 336 zgodne z końcówką numeru seryjnego 1 046 336.Dziwne tylko, że nie schodzą się idealnie ? widać tak musiało być. Jak cos wylapie to dam znac, bedziem myslec dalej.Dzięki, będę zobowiązany. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Share this post Link to post Share on other sites
Guest kaido2 #4 Posted July 26, 2009 To nie jest pęknięcie, to są dwie niezależne płyty. Obie mają trzycyfrowe numery 336 zgodne z końcówką numeru seryjnego 1 046 336.Dziwne tylko, że nie schodzą się idealnie ? widać tak musiało być. Tak mnie zastanawialo wlasnie, ze cos jest nie tak.Naciag i reszta pod jedna plyta i to w tej klasie mechanizmu.Sproboje namierzyc ten cal. 0 Share this post Link to post Share on other sites
WueM 113 #5 Posted July 31, 2009 Znalazłem taką stronkę, ale mojego werku tam nie ma:http://www.columba.ch/pocketwatch/klongines.htm Najbliższy to 19.75N ? jakby lustrzane odbicie mojego. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Share this post Link to post Share on other sites
Guest kaido2 #6 Posted July 31, 2009 Sorki za zastoj w temacie ale ostatnio troche grzebania w werkach mam.Jezeli gdzies spotkasz taka lustrzanke rozbitka za grosze to mozesz zawsze zaryzykowac.W koncu zebatki,bebny klepala jedna maszyna wiec powinny podejsc, szczegolnie jak jeden i drugi sa z tego samego okresu.Mam kilka rozbitych swissow i trochu roznych zebatek i moze daloby sie cos sklecic,ale musialbys podjac ryzyko slac sikora do mnie na wizyte. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Ratyński 406 #7 Posted August 10, 2009 Średnica werku to po kolei: 43,1/41,9/40,5 mm. Chciałbym wiedzieć jaki to kaliber?Oglądałem wiele obrazków mechanizmów ale większość wyglada jak lustrzane odbicie.[...]Czy kupując taki lustrzany werk mam szansę na dobranie kół? Jest to najprawdopodobniej Longines kal. 19.27, który jest lustrzanym odbiciem kalibru 19.95 i tylko z tego kalibru możesz uzyskać części do swojego 19.27, bo są wprawdzie inne podobne mechanizmy, ale pomimo, że wyglądają tak samo i maja taka sama średnice, to różnią się wysokością i żadne oski nie będą pasować. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Share this post Link to post Share on other sites