Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

To ja coś nowego.Przyznam sie szczerze że tak ich lubię że mam prawie wszystkie CD w oryginale a nawet wersje limitowane.Cóż teksty nie są zbyt ambitne,ale całość jest fajna,bardzo ich lubię do auta np.

Wolfsheim:

W ostatnim teledysku nawet Polski akcent..

Niektórzy bedą znać tego wokaliste z Schillera szczególnie tego utworu..

Ale ja za Schillerem mit Heppner nie przepadam.Wolę Wolfsheim.Może komuś sie spodoba.Parę osób tym zaraziłem...Siostra wracajac z Polski do USA nawet mi płytę buchnęła..:rolleyes:

A dam jeszcze coś z koncertu:

i jeszcze jeden:):

hmmm..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie niemiecki zawsze będzie językiem Mordoru i jakośnie mogę go przetrawić...no może poza Rammsteinem do którego akurat pasuje idealnie...

Sikory złote pod mankietem odmierzają sekund bieg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że Rammstein tak opuścił loty że już pikuje do ziemi..Wolfsheim ma też utwory po angielsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie da się ukryć. Jakiś dziwnych remiksów ich kawałków już nie dałem rady dosłuchać... Co nie zmienia postaci rzeczy , że język Mordoru tylko do nich mi pasuje :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba przez tą wiosnę mam jakiś lekki nastrój ;-)

Baby Bossanowa by Os Mutantes

...i trochę SKA by The Special AKA (tytuł mi się bardzo podoba - What I Like Most about You is Your Girlfriend :-p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla rozluźnienia puściłem sobie dzisiaj

manowar-warriors-of-the-world.jpg

:)

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu macie dobrą stronę z albumami muzycznymi za free: http://www.zona-musical.com/index.php

Coś to wygląda na linka do wareza z pirackimi albumami w mp3-kach. Nie sądzę, żeby było to dobrym pomysłem na forum, które m.in. walczy z podrabianymi zegarkami. Jeśli jest inaczej, to przepraszam, ale wszedłem do "Forum Rules" i niestety na to wygląda.

PLEASE remember the rule that if you download an album you must delete the files within 24hrs.

PLEASE SUPPORT the artist/s by buying their album.

Taaa, jasne... Wszystko jedynie w celach edukacyjnych.

Wracając do głównego tematu, tak dla wyciszenia:

Tu akurat troszku pompaticzne wyszło (szczególnie to wideo), ale nie mogłem znaleźć kawałków tego kolesia z innych albumów, ogólnie bardzo go lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tylko przypomnę bądź uświadomię niektórych, że ściąganie z takich stron, na własny użytek, jest legalne. Nielegalne jest jedynie umieszczanie tam plików. Ściągnięcie pliku z muzyką czy filmem to nic innego, jak korzystanie z utworu już rozpowszechnionego. A na to pozwala ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Co więcej, art. 23 tej ustawy nie wspomina o tym, czy utwór jest rozpowszechniony legalnie czy też nie. Jeśli jest rozpowszechniony, można z niego korzystać bez zgody twórcy.

PS Tak więc, bEEf, zanim następnym razem coś napiszesz, zorientuj się w temacie.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo jak kupowanie podróbek, albo zegarków z przemytu. To nie miejsce ani na takie linki, ani na takie dyskusje. Proszę moda o interwencję w obu sprawach. Ale mogę tylko prosić. Na tym kończę ten temat w wątku, który jest o czym innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm widzę że na Wolfsheim nikt się nie przyjął a szkoda...:)

Tego Pana tez bardzo lubię pewnie znajdzie sie mnóstwo osób które pochwalą jego starsze dokonania a skrytykują wersję obecną bardziej industrialną..Hmm ale ja też ją lubię.Gary ma swój klimat.A że bardzo lubi NIN mnie nie przeszkadza..To utwór z najnowszej płyty która wyszła w zeszłym roku:

A dla osób które nie mają pojęcia z kim do czynienia jego utwór który wszyscy znają:)--

http://www.youtube.com/watch?v=Ldyx3KHOFXw

No i mały OT pochwalę się mam już bilecik na 31 marca w klubie Studio na Siostrzyczki Miłosierdzia i bardzo sie cieszę:)I pytanko ktoś z klubu się wybiera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Gary ma swój klimat

wyjący facet i wszystko na jedno kopyto,

ten stary utwór ,,cars'' fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjący facet i wszystko na jedno kopyto,

hmm ta definicja jak ulał pasuje do Iron Maiden a i tak ich czasem lubie.. :)

O Garym że wszystko na jedno kopyto tego absolutnie powiedziec nie można :)

Z najlepszej moim zdaniem płyty "Berserker"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto sie zastanawia czy isc na Siostry 31 to video z 2006 roku.Niestety nie byłem dostałem w ten dzień pierońskiej gorączki..to był początek anginy która się w szpitalu skończyła..Teraz sobie odbiję:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
:(B):):):)

post-0-0-10317700-1331127731.jpg

ale sie uśmiałem

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej do "żarty żartami.."bo jak wieniu to Ci gra to albo jestes stałym bywalcem wiejskich wesel,albo dużo pijesz,albo jedno i drugie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako stary, zatwardziały kawaler wiejskich wesel nie lubię...Co do drugiego pełna zgoda- zdrówko! :)

Ps. biłem się z myślami gdzie to zapodać, ale jako że CD ma większą poczytność pojechałem tutaj :)

edyta:

a w sumie to słucham tego... http://wieniek.wrzuta.pl/audio/2oAGeosGyj/

...znacie oryginał? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm widzę że na Wolfsheim nikt się nie przyjął a szkoda...:(

Tego Pana tez bardzo lubię pewnie znajdzie sie mnóstwo osób które pochwalą jego starsze dokonania a skrytykują wersję obecną bardziej industrialną..Hmm ale ja też ją lubię.Gary ma swój klimat.A że bardzo lubi NIN mnie nie przeszkadza..To utwór z najnowszej płyty która wyszła w zeszłym roku:

A dla osób które nie mają pojęcia z kim do czynienia jego utwór który wszyscy znają:)--

http://www.youtube.com/watch?v=Ldyx3KHOFXw

No i mały OT pochwalę się mam już bilecik na 31 marca w klubie Studio na Siostrzyczki Miłosierdzia i bardzo sie cieszę:)I pytanko ktoś z klubu się wybiera?

:) ja może się nie przejęłam :) ..., ale od dwóch dni ich katuję zwłaszcza te grane po niemiecku, bo Niemiec śpiewający po angielsku jest dla mnie nie do przejścia i te ich remixy B)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jako stary, zatwardziały kawaler wiejskich wesel nie lubię...Co do drugiego pełna zgoda- zdrówko! :)

Ps. biłem się z myślami gdzie to zapodać, ale jako że CD ma większą poczytność pojechałem tutaj :)

edyta:

a w sumie to słucham tego... http://wieniek.wrzuta.pl/audio/2oAGeosGyj/

...znacie oryginał? ;>

Wieniek teraz zauważyłem jasne że znamy hicior lat 80:

A Wiolu dobrze zaczełaś dojdziesz tez do wersji po angielsku zobaczysz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niom, chyba ich jedyny hicior, ale za to jaki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiem w to wątpić :) ..., ale nigdy nie mówię nigdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
śmiem w to wątpić :) ..., ale nigdy nie mówię nigdy :)

Wiolu damy radę:)

Teraz zauważyłem że pierwszy link nie działa jak należy przez pomyłkę było NIN.Zaraz poprawię.A to chyba najbardziej znany utwór.I po angielsku:

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj powrót do dawnych czasów

http://www.youtube.com/watch?v=JK1Xp-CQiFk

Jeszcze dawniejsze były by czasy gdybyś dała coś z "Debut"

Hmmm pamiętam jak ta płyta weszła..Sam bardzo lubię Bjork więc pochwalam gusta.Miałem dawniej dobrego znajomego który był totalnym maniakiem Bjork.Chłop jak dąb duży, wielki kochał "ckliwą" Bjork najbardziej na świecie miał chyba wszystko co sie dało.. :) Ale stolica Go zabrała..

Świetny utwór i Twój wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi