Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Ati

Recenzja - ORIENT ?Mako? CEM6500.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam odmienne zdanie. Warto zaznaczyć, że nie miałem okazji pomacać Big Mako i wypowiadam się na podstawie zdjęć. Ale przejdźmy do rzeczy. Mako ma moim zdaniem fajniejsze wskazówki, podoba mi się ich kształt, zwłaszcza sekundowa z czerwoną końcówką. Tak samo jest z indeksami, bardziej podoba mi się rozwiązanie z Mako niż grube krechy w Bigu. No i w "zwykłym" Mako jest świecąca kropka na bezelu, z której jak widać w młodszym bracie zrezygnowano. Jak to mówią, gust jest jak d*pa - każdy ma własny.

Maciejazz

Szukam wskazówek do Sławy "lodówki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Oceniając wizualnie te zegarki można powiedzieć coś pozytywnego zarówno o jednym jak i o drogim. Ja mam zwykłe Mako, uważam, że wizualnie Big Mako jest ładniejszy ale mam z deczka cienki nadgarstek dlatego wybrałem ten a nie inny model. Gdyby moje przeguby były bardziej okazałe wybrałbym Big Mako, gdybym zdecydował się na niego teraz wyglądałoby to co najmniej niesymetrycznie. Krótko, gdyby ktoś się zastanawiał to moja sugestia jest taka: obfity nadgarstek - Big Mako, skromniejszy nadgarstek - Mako i będzie Pan zadowolony ;) Pozdro!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mysle ze to dobra puenta dyskusji

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie szkiełka w Mako, czy istnieje w ogóle możliwośc, żeby go nie zarysować? Zastanawiam się co też czasami kieruje firmami zegarkowymi, że decydują się na wprowadzenie jakiegoś irracjonalnego rozwiązania, szczegółu który wszystko psuje... Mam tu na myśli wystające ponad kopertę szkiełko, na którym kumulowana jest energia każdego przypadkowego uderzenia, czy zahaczenia zegarkiem o cokolwiek.

Mam automat Seiko w którym szkiełko jest płaskie i schowane minimalnie pod bezelem, ten bezel wystaje nie więcej niż na pół milimetra, ale to już chroni szkiełko przed zarysowaniem, albo stłuczeniem. Dziwi mnie więc, że bliźniaczy z Seiko Orient, zamontował w Mako sferyczne szkiełko... Idąc tą drogą mogli w standardzie zrobić na szkiełku kilka fabrycznych rysek ;)

Udało się komuś z Was nie zarysować, albo nie stłuc szkiełka w Mako przez dłuższy okres czasu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, akurat mam seiko z wystającym szkiełkiem i od roku ponad nie udało i się go zacharatać (odpukać), miałem eż timexa ze zwykłym plastikiem i jeszcze ale sferycznym... i przez parę lat uzywania nie zarysowałem go... mimo, ze wspinałem się nim w dolomitach, czy robiłem kurs wspinaczkowy... brat mi go zabrał i po paru tygodniach zarysowany ostro... po paru mieś masakrycznie porysowany... tak więc to chyba zależy od użytkownika i jego nawyków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że mam już Mako kilka miesięcy i ani jednej ryski na szkiełku, a dodam, że noszę go dość często (szkoda mi innych zegarków :P). Wbrew pozorom to szkiełko mineralne jest dość trwałe. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj też jestem już posiadaczem Mako, więc będę mógł sam przekonać się czy piszecie prawdę :P

Zegarek robi rewelacyjne wrażenie, wygląda jak Omega Seamaster i gdyby nie nachalnie duże cyfry na 6,9 i 12 godzinie, ciężko byłoby je odróżnić. Szkiełko faktycznie wystaje ponad bezel, ale spodziewałem się że będzie to gorzej wyglądać.

Na razie jestem z Mako bardzo zadowolony, mam nadzieję że to się nie zmieni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, akurat mam seiko z wystającym szkiełkiem i od roku ponad nie udało i się go zacharatać (odpukać), miałem eż timexa ze zwykłym plastikiem i jeszcze ale sferycznym... i przez parę lat uzywania nie zarysowałem go... mimo, ze wspinałem się nim w dolomitach, czy robiłem kurs wspinaczkowy... brat mi go zabrał i po paru tygodniach zarysowany ostro... po paru mieś masakrycznie porysowany... tak więc to chyba zależy od użytkownika i jego nawyków.

Zawsze trwalosc przedmiotow zalezna byla od uzytkownika, jednak ja osobiscie nie lubie jak "szkiełko" wystaje ponad koperte zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati świetna recenzja i zegarek.

Mam pytanie, w jakim sklepie wysyłkowym kupowałeś zegarek? Pytam bo ostatnio moja żona jest "zauroczona" Orientami m.in tym modelem Orient CUNA6002B, na pasku, zależy jej też by cena nie była wysoka.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati raczej Ci już nie odpowie, bo jego konto zostało zlikwidowane. Swoją drogą te znikające konta to dość tajemnicza sprawa, bo kasowane są profile ludzi którzy mają po kilkaset, albo nawet ponad tysiąc postów, gdy ci nie logują się od dłuższego czasu. Rozumiem skasować konto kogoś kto zarejestrował się i nie napisał żadnego postu, ale usuwać aktywnych forumowiczów, to już lekkie przegięcie. Aż strach nie logować się dłużej niż przez tydzień... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to "bigosz" :rolleyes:

Czy ktoś by mi mógł polecić "sprawdzony" sklep internetowy, gdzie ewentualnie mają takie zegarki?

Dzięki

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem od zegar-yna, wszystko było ok. Tu masz LINK do błękitnego Mako tego sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Mako- jak to jest z tą luminovą w tym modelu. W recenzji jest napisane że jest bardzo dobra, a co niektórzy tu na forum piszą że kiepska. Czy dużo słabsza niż np. w Monsterze, oraz czy naświetlając wieczorem przeczytam godzinę nad ranem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... czy naświetlając wieczorem przeczytam godzinę nad ranem?

Nad ranem jak się zrobi jasno, spokojnie odczytasz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad ranem jak się zrobi jasno, spokojnie odczytasz :P

jasne, stara amfibia też da radę...czyli mam rozumieć że jest kiepsko w Mako ze świeceniem...może źle się wyraziłem...dobra 3.00, 4.00 w nocy gdy jest jeszcze ciemno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile trzeba naswietlać zegarek, zeby w nocy przypuscmy o 2-3 przeczytać godzine, przewaznie 8-9h siedze w szkole, wieczorem jestem w domu i max przez jakies 10min moge odczytac godzine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.