Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piękne. To jest jak najbardziej ART.

Panie Pawle w jakiej technice wykonano te piękne "ptaszki". :D

Dziękuję za zdjęcie ukończonego zegarka, jest na co popatrzeć.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fff4a.jpg

fff3.jpg

Z pozdrowieniami dla Pawła i wszystkich zaangażowanych w dyskusji. :)

:edit Oh ja, nie wychowany prostak! Dla Gosi oczywiście w pierwszej kolejności. :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzbierała się niezła kolekcja. Widać, że firma się rozwija :)

A ten jest (jak dla mnie) najładniejszy.

fff3.jpg

Super Paweł oby tak dalej.

AM
Tak wiele zegarów, a tak mało czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę , że cała rodzina utalentowana , tylko pozazdrościć .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze robią wrażenie! Czekamy na inne motywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Co do techniki to farby do ceramiki mikroskop pędzelek i kilka godzin cierpliwości

Witaj

Te kilka godzin jak napisałeś poświęcone tarczy lub kopercie jest wykładnikiem jakości zegarka.

Samo słowo manufaktura zobowiązuje do tego (Link).

Dzięki włożonej wielogodzinnej pracy będziesz : rozpoznawalny, masz szansę przebicia się na rynku i dołączenia do grona najlepszych (czego Ci szczerze życzę).

Myślę że projekty komputerowo tworzone a co jeszcze gorzej komputerowo przez maszyny wykonane nie doprowadzą Cię do grona najlepszych.

Mam jeszcze pytanie techniczne bo wydaje mi się że te malowane tarcze są jak gdyby przestrzenne (super). Czy wypalasz je jeszcze po malowaniu czy farby robią już taką grafikę że wydaje się 3d?

Na końcu chcę pogratulować Twojej rodzinie. Oglądałem stronę www i wyroby jakie produkują. Jestem pod wrażeniem.

Jak zrobię projekt i kopertę do swojej pasówki to poproszę Cię o wykonanie takiej tarczy tylko z kotkiem (bo żona je lubi).

Czekam na dalszy ciąg Polskiego zegarka Chronos-Art.

Dziękuję za wspaniałe zdjęcia zegarka i tarcz oraz za poświęcony czas na ich pokazanie.

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te dwie szczególnie przypadły mi do gustu. Rewelka.

Uploaded with ImageShack.us

malowanki007.jpg

malowanki005.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta powyżej w cytacie prezentowana, pierwsza po prawej tarcza jest rewelacyjna, już kiedyś wpadła mi w oko.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Jak zrobię projekt i kopertę do swojej pasówki to poproszę Cię o wykonanie takiej tarczy tylko z kotkiem (bo żona je lubi).

Znaczy zamówisz zegarek z tarczą z motywem kota?

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak powstają koperty:

2A87ABF2-940F-4973-815F-972B1863DEA5-3295-000003367D03F468.jpg

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to problem z moim kompem , ale nie mogę zobaczyć jak powstają koperty . :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też... może jakiś promlem z hostingiem...

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2A87ABF2-940F-4973-815F-972B1863DEA5-3295-000003367D03F468.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to problem z moim kompem , ale nie mogę zobaczyć jak powstają koperty . :(

Ksawery ja widzę zdjęcia więc komp do wymiany.;)

Jak nie widzisz to Ci opowiem.

Kawałek blachy ( ja robię z wałka) Paweł przycina za pomocą maszyny z taką nitką. Jak chcesz możesz to zrobić piłką włosową. Potem za pomocą paru operacji na tokarce doprowadza kawałek wyciętego metalu do właściwego kształtu. Potem wiercenie, polerowanie, i są koperty.

Szkoda że Chronos robi tylko koperty seryjne bo to trochę obniża walory zegarka ale produkt finalny jest ładny i cieszy oko.

pozdrawiam

ps.

Znaczy zamówisz zegarek z tarczą z motywem kota?

Cały zegarek zamówię jak będzie salon sprzedaży i wypuścicie limitowaną np. 50 sztuk serię.

Co do samej tarczy to raczej dwa małe kociaki, nie takie duże jak ptak. Logo Chronos-Art i napisy : Made in Poland, Hand Made, Manufaktura Łódź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli za seryjną produkcję uwarzysz zrobienie 15 do 20 kopert które są indywidualnie obrabiane i każda z nich nie jest taka sama bo to fizycznie nie możliwe i wspominasz o obniżeniu walorów zegarka to gratulacje to co powiemy o Rolku z 1000000 sztuk rocznie?

Co do salonu i wyprodukowaniu 50 szt limitacji to w mojej firmie NIGDY!!!!!!

nie powstanie taka ilość masowej produkcji nastawiam się na bardzo krótkie serie i indywidualność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albowiem prawdziwie manufakturowy zegarek to nie jest nawet jeden jedyny wyprodukowany zegarek. Nie jest bowiem istotą zegarka manufakturowego to, co innym zegarkom przystoi. Prawdziwie Manufakturowy Nieseryjny Zegarek to pół zegarka ! Nie chodzi on na żądanie jak inne pospólstwo, nie da się go wystawić na żadnej wystawie lub też , o zgrozo, sklepie. Przykro mi Pawle, że Twoje zegarki tego wymogu nie spełniają B)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie jest to tajemnica Pawle ile średnio kosztuje u Ciebie zegarek ?

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł na zdjęciu jest 13 wyciętych drążarką kopert myślałem że masz ich z tysiąc. Dla takiej maszyny to godzina roboty. Z doświadczenia wiem że im więcej zamawiam tym niższą mam cenę jednostkową.

Oczywiście że 15-20 sztuk to produkcja jak najbardziej indywidualna i wręcz wskazana.

Jak chcesz by ktoś się wypowiadał lub przedstawiał swoją opinię o Twoich wyrobach to nie wytaczaj argumentów o Rolku. Tutaj rozmawiam z Tobą o walorach zegarka Chronos-Art i wystarczą mi w rozmowie Twoje argumenty. Porównywanie dużych koncernów i małych manufaktur nie ma żadnego sensu i uzasadnienia.

Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem że masz ich z tysiąc.

Wiedziałem, że Sylwek coś spartaczy z tymi fotosami...za wąskie szkoło zabrał! :D :D :D :D

;)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksawery ja widzę zdjęcia więc komp do wymiany.;)

Jak nie widzisz to Ci opowiem.

Kawałek blachy ( ja robię z wałka) Paweł przycina za pomocą maszyny z taką nitką. Jak chcesz możesz to zrobić piłką włosową. Potem za pomocą paru operacji na tokarce doprowadza kawałek wyciętego metalu do właściwego kształtu. Potem wiercenie, polerowanie, i są koperty.

Szkoda że Chronos robi tylko koperty seryjne bo to trochę obniża walory zegarka ale produkt finalny jest ładny i cieszy oko.

pozdrawiam

ps.

Cały zegarek zamówię jak będzie salon sprzedaży i wypuścicie limitowaną np. 50 sztuk serię.

Co do samej tarczy to raczej dwa małe kociaki, nie takie duże jak ptak. Logo Chronos-Art i napisy : Made in Poland, Hand Made, Manufaktura Łódź.

Dzięki , teorię znam , tak się składa że dawno temu w szkole średniej miałem praktyki na tokarkach i frezarkach ( niestety tylko proste elementy) , później niestety nie miałem z nimi styczności , a tutaj chciałem zobaczyć kolejne etapy obróbki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba - seryjne z kalkulatora ;-) :-)

Rybie oko to to nie jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba - seryjne z kalkulatora ;-) :-)

Rybie oko to to nie jest :D

Czyli czas na fotoaparat z Manufaktury Łódź . B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.