Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

adrianperek

Tissot PRC 200 Automatic

Rekomendowane odpowiedzi

Świeżutki Tissot PRC 200 Automatic (tygodniowy). Przed zakupem przekopałem zagraniczne fora - ogólnie sporo obaw co do mechanizmu (w szczególności co do dokładności - np. ktoś gdzieś napisał, że 3hz = 10800 A/h, o to raczej 21600 A/h). Nowy - stary mechanizm ETY nie jest taki zły pod wzgledem dokładności - mój konkretny egzemplarz po regulacji ok +5s/dobe, dodatkowo: po ok godzinnym biegu z zegarkiem nie widziałem różnicy pomiędzy wskazaniem stopera w komórce a Tissotem :). Na pierwszy rzut oka różnicą w porównaniu do Lemanii 5100 jest syntetyczny wychwyt (płyty mech. w oryginale także były łączone przez plastikowe elementy) - syntetyczna kotwica nie posiada kamieni więc w c01.211 mamy 17 (Lemania 5100) - 2 = 15 kamieni.

//Zdjęcia nieretuszowane - jedyna ingerencja to podniesiony kontrast w GIMP'e

post-612-0-36880200-1331239288.jpg

post-612-0-09539600-1331239290.jpg

post-612-0-33201800-1331239292.jpg

post-612-0-96667200-1331239294.jpg

post-612-0-68113300-1331239296.jpg

post-612-0-15749800-1331239298.jpg

//=================== 30-08-09 ======================

//wrzucam zdjęcie bez dekla:

post-612-0-89450200-1331239299.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko fajnie, ładny... ale ten dekiel to do mnie nie przemawia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak w tym przypadku dekiel to cena którą się płaci za to, że się nie zapłaciło (tyle co za Valjoux 7750) ;P

Tissot chciał pewnie wpasować się mimo wszystko w obecny trend "transparentność".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny. Gratuluję zakupu. Ciekawe jak będzie się sprawował ten mechanizm przy dłuższym "przebiegu". Osobiście bardzo podoba mi się trochę inny model na tym mechanizmie, taki na czarnym pasku, wodoszczelności 100m i niedużym okrągłym okienkiem w deklu ukazującym tylko balans.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny - ma swój styl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny od strony tarczy,ale jeżeli chodzi o spód to Tissot spitolił sprawę.Transparentny dekiel z tą obramówką przypomina chińską podróbę no i po co pokazywać ten niezbyt uroczy mechanizm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka moda panie na pokazywanie. Ani sie obejrzymy jak beda sprzedawali kwarce z przeszklonymi deklami :)

A zegareczek fajniusi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Nie podoba mi sie ale tylko z powodu mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarna obramówka być może została wprowadzona "w ostatniej chwili". Ktoś od Tissota mógł stwierdzić, że może lepiej nie pokazywać części plastikowych - sam mechanizm ma większą średnicę niż to co jest widoczne. Poniżej przykład (elementy plastikowe c01.211 są zakryte przez obramówkę na szkle):

Tissot bez dekla:

post-612-0-48290100-1331239764.jpg

zdjęcia dla porówania ze strony: http://watchscape.tempusvivendi.com.br/

o1045-04.jpg

l5100p2-10.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

A mi się bardzo podoba na twoich zdjęciach :D wcześniej gdy Jash pokazywał mi w ogóle nie podchodził.

Żądam jednak powrotu żółtej wskazówki sekundowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"magia photoshopa" :) - w moim przypadku GIMP'a, tzn zdjęcia nie są kombinowane - jedynie kontrast jest podniesiony w fot 1,4,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.