Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość kaflak

zegarek 500zł Doxa czy Claude Bernard

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaflak

Witam wszystkich :)

Bardzo proszę o pomoc w wyborze zegarka.

Zakup za max 500zł i z pewnych powodów koniecznie w dobrze wszystkim znanm sklepie na litere "A" :P

Po długich przemyśleniach padło na:

Doxa Tradition 211.10.101.01

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Doxa,675

lub Claude Bernard 52001 3 NIN

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Claude_Bernard,495

Bardzo proszę o radę, a moze coś w ogole innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaflak

Czyli jednak Claude Bernard?

Zegarek ma być dla mnie. W tym momencie moge pozwolić sobie tylko na bezduszny kwarc, dlatego też w wyborze prym wiodą względy estetyczne, podobają mi się czarne tarcze i własciwie skłaniałbym się ku CB.

Zawsze pojawia się jednak pytanie czy cena idzie w parze z jakością. Sporo czytalem na forum o Adriatice, że to solidna firma jak na swoje ceny, ale nie znalazłem tego typu wypowiedzi o CB lub o Doxa. Moze nie trzeba w tym przypadku o to pytać. Rozmowa byłaby też inna, gdybym mógl wydać 5000, a nie 500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem ze chcesz kupić na prezent i mieć fakturę vat. Jeśli dla siebie to można by zapuścić się w znacznie szersze rejony. Odpuścić sobie Apart i kupić coś w necie. Oba zegarki które dałeś to jakościowo to samo. Doxa to lepsza marka jeśli o to Ci chodzi ale w tym akurat przypadku oba zegarki są sobie równe. Tanie doxy są zbyt prostackie claude ma więcej wdzięku ma ciekawszą tarczę. W kwocie do 500zl wcale nie ejsteś skazany na kwarca. Można wybierać w japońskich zegarkach mechanicznych ale tych w Aparcie nie ma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaflak

Nie wdając się w szczegóły - to musi być Apart, dlatego też nie biorę pod uwagę nic innego.

Czyli sprawa jasna - bedzie CB i w zasadzie taki był plan od samego początku. Fajnie, że się potwierdzilo, no chyba, że mnie ktoś od tego jeszcze odwiedzie, ale musiałby się w tym momencie mocno starac :P

Wielkie dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Apart znajdziesz i Adriatice - tam masz przecież i automaty na Claro 888 w tym przedziale cenowym...

CB jak na kwarca jest wg. mnie dobrym wyborem.

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.