Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zagato

GEVRIL

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jaka jest cena minimalna :-)

Tak ogólnie to jakoś mnie nie powala ten zegarek :-)

P.S. nieźle przy wodoszczelności 50m koronka jest zakręcana :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przymierzałem się do zegarka tej marki ale odpuściłem. Gevril rzeczywiście jest mała firmą produkującą zegarki po około 6-8K USD. Marka GV2 to prawdopodobnie linia zlecona firmie zewnętrznej i tylko nazwa w papierach pozostała (bo na tarczach jej nie ma). GV2 sprzedawany jest wyłącznie przez internet. Na zatoce jest ich pełno. Zegarki ładne i pewnie solidne ale duszy toto nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przymierzałem się do zegarka tej marki ale odpuściłem. Gevril rzeczywiście jest mała firmą produkującą zegarki po około 6-8K USD. Marka GV2 to prawdopodobnie linia zlecona firmie zewnętrznej i tylko nazwa w papierach pozostała (bo na tarczach jej nie ma). GV2 sprzedawany jest wyłącznie przez internet. Na zatoce jest ich pełno. Zegarki ładne i pewnie solidne ale duszy toto nie ma.

Znaczy się te co są podpisane Gevril pochodzą od Gevrila, a te co GV2 to robione przez zewnętrzną firmę i nie ma od tego odstępstw?

Pytam, bo sam jestem obecnie zainteresowany zakupem Gevrilka z zatoki.kom i jest tam ich trochę w przystępnej cenie zarówno jako Gevril jak również jako GV2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź na stronę Gervila i zobaczysz jak wygląda ichnie rękodzieło, potem poszukaj w necie wiadomości na temat GV2 i Gervila sprzedawanego w necie to dowiesz się wszystkiego. Tak z grubsza to GV2 to nie Gevril tylko "by Gevril". Różnica taka że GV2 kupisz po 1200 zł praktycznie każdy w licytacji (pomijając idiotyzmy na kup teraz za 5k pln) a Gervila w przedziale 18-2,5k pln w zależności od tego jak stary jest model i z czego wykonany. GV 2 to coś jak Mondia by Zenith, "Save the Sea" by Corum itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gervila w przedziale 18-2,5k pln

no ciekawe w jakim przedziale zmieści sie ten:

c.jpg

LINK

przyznam, że ładny ;)

natomiast ten jest naprawdę ciekawy (mimo że GV2):

LINK

swoją drogą te zegarki to naprawdę rzadkość.

pozdrawiam - z24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natomiast ten jest naprawdę ciekawy (mimo że GV2):

LINK

swoją drogą te zegarki to naprawdę rzadkość.

Jak widać został doceniony chyba przez kolegę z forum? stowarzyszenia?

Ciekawe jakie wrażenie na żywo?

pzdr z24

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.