Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość smatryk

Casio MTP-1183. Jak rozebrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość smatryk

Echh ..nie pisałbym tematu, nie tworzył użytkownika, ale ... no właśnie .. zdjąłem kopertę zegarka, w celu wymiany baterii na nową. A tutaj psikus, odwróciłem się tylko na moment, a kot bezczelnie zrzucił mi zegarek, no i teraz mam problem. Bo z tarczy zegarowej poodpadały belki wskazujące godziny. Widzę tam miejsca na dziurki, a każda belka ma swoje bolce. Więc wystarczy że wyjmę tą tarczę włożę wszystko na swoje miejsce i złoże zegarek .. i tutaj pojawia się problem ..jak odkręcić koronkę? B tylko to przeszkadza mi w wyjęciu całości. Tak zegarek jest w 100 % sprawny :)

Chociaż po napisaniu tego postu zastanawiam się czy te bolce mimo to będą trzymać ? Czy może to czymś podkleić .. hmm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Widzę tam miejsca na dziurki, a każda belka ma swoje bolce. Więc wystarczy że wyjmę tą tarczę włożę wszystko na swoje miejsce i złoże zegarek .. i tutaj pojawia się problem ..jak odkręcić koronkę? B tylko to przeszkadza mi w wyjęciu całości. Tak zegarek jest w 100 % sprawny :)

Chociaż po napisaniu tego postu zastanawiam się czy te bolce mimo to będą trzymać ? Czy może to czymś podkleić .. hmm .

Indeksy przykleić do tarczy (umiejętnie, nie zalewając klejem poza miejsce klejenia).

Koronki nie odkręcaj, a wyjmij wraz z wałkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość smatryk

Laik ze mnie ..może jakoś dokładniej ? Rozumiem że wałek to ten gwintowany pręcik łączący koronkę z mechanizmem :/ Ale gdzie tutaj jest mechanizm zwalniający ? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość smatryk

OK ..jakoś doszedłem gdzie tą igłę wetknąć ..

nie kleiłem tego na tarczy .stwierdziłem że an docisk się trzyma nawet przy potrząsaniu .. więc myślę że będzie trzymać ..a klejem bym narozlewał :/

Zegarek złożony ..błyszczący przy okazji od czystości ..póki co 2 godzinę chodzi jak należy ..więc chyba dalej pochodzi ;]

dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.