Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

konopka

Omega - "fachowa robota"

Rekomendowane odpowiedzi

mój znajomy pokazał mi dzisiaj swoją Omegę po przejściach. Przepraszam za jakość fotek, ale robienie zdjęć w ciemnym pomieszczeniu niby aparatem w komórce z quasi lampą błyskową mija się trochę z celem.

Zdarzyło się, że Omega dostała się w zasięg pryskających fragmentów spawanego metalu. Jedna iskra trafiła w szkiełko, które od razu pękło. Mój znajomy nie pomyślał i oddał zegarek z prośbą o wymianę do pierwszego zegarmistrza, który był pod ręką. A było to w Augustowie...

20091209018.th.jpg

post-24886-0-68638100-1331258503.jpg

Rezultat naprawy w serwisie przerósł oczekiwania :). Zamiast szkiełka - kawałek jakiej płaskiej szybki. Zamiast bezela - jakieś spolerowane, płaskie "coś" z metalu nierówno dociętego. Kolegę zamurowało i nie wiedząc co zrobić, zgodził się na propozycję zegarmistrza. Zegarmistrz stwierdził, że on jednak nie umie zrobić tego na tiptop, więc nie weźmie pieniędzy za swoją pracę i za części :blink:

Gdzie najszybciej / najsprawniej można przywrócić zegarkowi stan używalności? Chodzi o Warszawę. A fotki - ku przestrodze. Domorosłych rzemieślników nigdy u nas bowiem nie brakowało

--

Piotr Konopka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> mój znajomy pokazał mi dzisiaj swoją Omegę po przejściach. Przepraszam za jakość fotek, ale robienie zdjęć w

> ciemnym pomieszczeniu niby aparatem w komórce z quasi lampą błyskową mija się trochę z celem.

Najprościej zegareczek położyć na skaner. Rezultat będzie lepszy od niejednego aparatu. Nasze warunki są jakie są, ale ramkę, niekoniecznie brzydką, i szkło plastikowe, szklane nawet wypukłe dorobić można. Po oryginał to raczej do producenta trzeba. Z fotografii niewiele da się odczytać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Chryste..szok..co za burak...oddacie go do serwisu nich go ratują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.