Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomsky

Czy jest model Poljot pozłacany z 29 kamieniami?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy występuje coś takiego?

Widziałem u kogoś na ręku wspaniały zegarek poliot automatyczny naciąg, pozłacany piękny.

I właśnie widziałem albo mi się wydaje że był napis 29 kamieni i teraz nie wiem czy mi się 3 z 9 nie pomyliła a może jednak są takie mechanizmy zegarek z lat 60-70.

Co prawda na kopercie i tarczy widać znak czasu ale to raczej pomaga a nie przeszkadza.

Osoba chciała za niego 100zł warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba!

Najlepszy radziecki automatyczny mechanizm (2415/2416 - bez daty/zdata), u Ranffta same superlatywy:

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Poljot_2415

Za stowke to brac i uciekac, o ile stan kopert i tarczy byl jaki taki.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę wyglądał naprawdę nieźle trochę koperta poprzecierana ale to chyba w pozłacanych normalne w takim wieku. Jak w poniedziałek znajomy właściciela się nie skusi ( a ponoć jest strasznie pedantyczny - więc jest szansa ) to we wtorek będzie mój ;).

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę wyglądał naprawdę nieźle trochę koperta poprzecierana ale to chyba w pozłacanych normalne w takim wieku. Jak w poniedziałek znajomy właściciela się nie skusi ( a ponoć jest strasznie pedantyczny - więc jest szansa ) to we wtorek będzie mój ;).

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Jest nawet na tym forum w dziale sprzedaży: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40311-poljot-de-luxe-automatic/

A koperta i tarcza utrzymane w pięknym stanie.

:lol:

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nawet na tym forum w dziale sprzedaży: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40311-poljot-de-luxe-automatic/

A koperta i tarcza utrzymane w pięknym stanie.

;)

Fakt ten sam zegarek oglądałem ale tamten w gorszym stanie i tarcza i koperta z lekkimi przetarciami ale o ile dobrze pamiętam to grubość złota to 14 mikronów a nie 20 jak w oglądanym poście, ale to szczegół.

Oj coś czuję, że było by zbyt piękne, żeby był mój, we wtorek dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt ten sam zegarek oglądałem ale tamten w gorszym stanie i tarcza i koperta z lekkimi przetarciami ale o ile dobrze pamiętam to grubość złota to 14 mikronów a nie 20 jak w oglądanym poście, ale to szczegół.

Oj coś czuję, że było by zbyt piękne, żeby był mój, we wtorek dam znać.

No i przeszedł mi Poliot koło nosa za stówkę po przeglądzie u zegarmistrza ;( .

Ja wiedziałem, że tak będzie.

A dziś człowiek od którego chciałem kupić mówi: "No to nie mówił Pan że chce go od ręki kupić, nie miał Pan pieniędzy przy sobie" No SZOK!!! Jakby się zgodził to pieszo do bankomatu bym poszedł ( a miałem 300m).

Szkoda ale w rekompensacie ma mi jakieś szwajcary pokazać tylko mechaniczne i raczej "nieznanych" w Polsce firm (ciekawe co to może być). Ale jak je będę widział to sprawdzę co to za zegarki i zobaczymy może się coś uda kupić.

Ale Poliot bł wspaniały trochę gorszy niż link umieszczony wyżej i za stówkę :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.