Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gradory

Atlantic - pytanie o sekundnik i stoper

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie o zegarek Atlantic Seabase Chronograph, który dostałem jako prezent pod choinkę. Godzinę i minutę czasu rzeczywistego pokazują w nim wskazówki na dużej tarczy, a sekundnik jest na małej tarczy na dole. Natomiast sekundnik stopera jest na dużej tarczy, a minutnik i dziesiętne części sekundy na dwóch małych tarczach. W sumie to bez sensu, bo chyba lepiej by było, gdyby wszystkie wskazówki czasu rzeczywistego były na jednej dużej tarczy, a wskazówki stopera na małych tarczach. Czy wszystkie zegarki chronografy tak mają? Czy da się jakoś to przerobić, żeby było bardziej po ludzku, czyli sekundnik czasu rzeczywistego na dużej tarczy, a sekundnik stopera na małej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Ale jesli uzywasz w danej chwili stopera to jest on bardzej przejrzysty nie prawdaz ?

SEIKO RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoper w zegarku to dziś już tylko gadżet, dekoracja, bo w byle komórce jest o wiele lepszy stoper z możliwością zapamiętywania nieskończoną ilością czasów pośrednich i trwałego zapisywania czasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoper w zegarku to dziś już tylko gadżet, dekoracja, bo w byle komórce jest o wiele lepszy stoper z możliwością zapamiętywania nieskończoną ilością czasów pośrednich i trwałego zapisywania czasów.

Czym się różni Twoja wypowiedź od tej:

Zegarek to dziś już tylko gadżet, dekoracja, bo w byle komórce masz o wiele dokładniejszy zegarek z budzikiem, stoperem, kalendarzem i możliwością zapamiętywania nieskończonej ilości terminów.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli się nie da lub nikt nie wie, jak to zrobić. Chyba lepiej by było, gdybym się spytał na elektroda.pl :lol:, bo tutaj raczej dominują mechanicy a nie elektronicy.

Pozdrawiam i proszę, o ile to możliwe, o nieusuwanie mojego konta, bo Wasze forum jest ciekawe i trochę je czytuję, a być może coś jeszcze skrobnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli się nie da lub nikt nie wie, jak to zrobić. Chyba lepiej by było, gdybym się spytał na elektroda.pl :D, bo tutaj raczej dominują mechanicy a nie elektronicy.

Pozdrawiam i proszę, o ile to możliwe, o nieusuwanie mojego konta, bo Wasze forum jest ciekawe i trochę je czytuję, a być może coś jeszcze skrobnę.

:D Konta usuwa się tutaj tylko za karę, po kilku ostrzeżeniach, a Ty przecież nic nie przeskrobałeś...

A co do przedstawionego przez Ciebie problemu, to ingerencja w zegarek byłaby taka sama jak w samochód, podczas przekładania jednego koła samochodowego na jego dach, no bo cztery koła na dole to w "sumie bez sensu", gdyż do jazdy wystarczą trzy, a to czwarte bardziej potrzebne na dachu podczas dachowania... :lol:

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji wizyty w centrum handlowym przyjrzałem się zagarkom na wystawie. Wszystkie chronografy tak mają. Nie wiedziałem o tym. Dla Was to oczywiste, ale dla mnie nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.