Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość pawel

Perrelet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawel

:) może ktoś mi doradzi? znalazłem Perreleta La Locle nowego, za 12.000. Śliczny jest, ale czy wart tej ceny? W środku ETA, drugi wahnik dodaje uroku. ale nic poza tym. Za te pieniądze można zacząć myśleć o nowym Zenicie czy IWC albo mieć najlepszego Maurycego L, który - jak sądzę - w środku może mieć tą samą ETĘ. TYlko, że żaden z nich nie jest tak oryginalny... Ehh

pozdrawiam

paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12000 to prawie 3000 Euro za tyle to ja bym IWC.... ale Perrelet La Locle można kupić już od 1600 euro (widziałeś przecież temet http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=407)

... no i wtedy to już łatwiej się zdecydować

... naprawdę ładny zegarek - do tego charakterystyczny niepowtarzalny i rzadko spotykany co dodatkowo podnosi dla mnie jego atrakcyjność.

piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarmistrz

Wybory są trudne, a jeszcze trudniej je uzasadniać.

W sklepie w którym pracuję sprzedajemy IWC, Perreleta, Eberharda, Maurycego.

Każdy z tych zegarków można polecać i nie oszukując klienta wyróżniać ich zalety.

Perrelet - dlaczego nie. To jedyna firma, która w tak piękny, dekoracyjny i funkcjonalnie przydatny sposób przezentuje poprzez zegarek odkrycie swojego założyciela. Nie tylko logo, data i historyczna książka jak w każdej innej firmie.

Wolę dodatkowy wahnik, niż myszki Miki czy "udiamentowane" zegarki w męskich modalach (nie dotyczy firmy Chopard - bo też ją sprzedajemy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

dziękuję za pomocne rady. Wybór faktycznie był trudny, ale stanęło na Perrelecie. Widziałem, Piotrze, stronę HÓffnera. Fakt, cena znacznie niższa, tylko, że to nie ten model, który sobie upatrzyłem. Wymyśliłem więc, co następuje: ten model Perreleta całkowice wyczerpuje moje ambicje, jeśli chodzi o tę firmę, natomiast mechaniczny Zenit Elite - nie. Duże bardziej podoba mi się stalowy automat z rezerwą marszu. Daltego nie ma sensu kupować po to, żeby od razu myśleć o jego zamianie na lepszy. Może kiedyś się uda, nie wspominając o Parmigianim lub Audemarsie. O wyborze P. zdecydowało też to, o czym obaj pisaliście: orygilaność, rzadkość i wierność tradycji.

Mam nadzieję, że Piotrowi uda się być szczęśliwym posiadaczem Portugalczyka. Widziałem fotki: trzy na raz, każdy inny, prawie na wyciągnięcie ręki - to dopiero udręka. Duża klasa, choć nie mój styl. Śliczne owalne wskazówki.

I to by było na tyle w tej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość włodzimierz piechocki

Widze,że nie tylko ja zachwycam się Perrelet*em.

Pawle jaki to model-nie ma go u Haeffnera?

Może zmienię swoje przymiarki z Le Locle na inny,którego jeszcze nie znam.?

Obserwuję ebay ale tam ledwo 3-4 egzemplarzy i nie takie jak sobie wymyśliłem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

Mam, mam, mam!!!!!!!!! :)

Cudny.

Włodzimierzu: jest na

http://www.perrelet.com/home/collections/l...le/le_locle.htm.

W ostatnim rzędzie pośrodku, z białą tarczą, która tam wyszła na niebiesko, przez co dużo traci, bo w świetle fantastycznie połyskuje. Mój ma poza tym zdecydownaie cieńsze wskazówki - niebieskie, lekko połyskujące.

A w środku przedni wachnik (srebrny - podobno białe złoto) przymocowany do koła w kolorze (od środka) niebieskim, srebrnym i wiśniowym (jak oznaczenia wojskowych samolotów angielskich albo francuskich w czasie II wojny). A na poważnie: nr referencyjny 089. Jutro postaram się wstawić fotkę.

P., który u HÓffnera kosztuje 1690Eur wygląda na zdjęciu strasznie smutno, myślę, że jest tam zdecydowanie i nieprawdziwie za ciemny w porównaniu z rzeczywistością.

Na razie kończę i pozdrawiam

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle!

No to błyskawiczne załatwienie sprawy.Ja podchodzę i podchodze...

Gratulacje-chyba ogromna satysfakcja.Ja myślę o egzemplarzu z białą tarczą

ale jeszcze przygladne sie tym kolorom.Wahnik jest z 18k bialego zlota.

Czy jest to duży zegarek? 40mm to dużo-takie lubię.

Jeszcze raz gratuluje i czekam może na zdjecie.

Wlodzimierz

Ps no tak dziś Mikołaj-życzę takiego wszystkim klubowiczom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

Dzięki, Włodzimierzu.

Faktycznie, proces decyzyjny przebiegał szybko, ale to może dlatego, że go zobaczyłem na żywo, w sklepie.

I nie żałuję tego Zenitha Elite, bo przy P. wygląda nudno, bez charakteru.

Jak zauważyłeś, ma 40mm średnicy, do tego 8-9mm wysokości. Wszystkie te drobiazgi, o których wczoraj pisałem, sprawiają, że mimo rozmiarów jest to elegancki, niemal wytworny zegarek, a jego klasę widać na 100 m. Nie jest przy tym tak klasyczny jak Z., przez co staje się bardziej uniwersalny.

Z wrażenia zapomniałem zrobić mu zdjęcie. Postaram się jutro.

pozdrawiam serdecznie,

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

Włodzimierza i innych zainteresowanych ujrzeniem mojego nabytku przepraszam, ale nie spodziewałem się, że zrobienie zdjęcia zegarkowi i umieszczenie go na forum jest tak karkołomnym zadaniem. Fotki porobiłem, aczkolwiek takich, na których wygląda tak dobrze, jak w rzeczywistości, jest jak na lekarstwo. Chyba że moje spojrzenie na Perreleta jest ekstrasubiektywne.

Muszę jeszcze je zmniejszyć i spróbuję przesłać. Chyba Piotr kiedyś napisał, jak to zrobić. Cóż, nikt nie obiecywał, że będzie lekko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście czekam na zdjecie .Sam pewnie miałbym trudności aby je wyslac.Czekam z cierpliwością

Wlodzimierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

a oto i On:

img0021a9oh.jpg

i jeszcze raz:

img0018b3my.jpg

na pierwszym zdjęciu dokładnie widac szczegóły, drugie chyba najbardziej odpowiada rzeczywistości, jeśli chodzi o kolory (tak naprawdę jest biały, nie niebieski).

pozdrawiam

paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szybki w oglądaniu-dziękuję!

Ladne cacko,inny niz dziesiątki różnych ale podobnych zegarków.

Ma swój niepowtarzalny styl.To model który bedzie sie podobał zawsze.

Gratuluję

Wlodzimierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jendri

Super! A zdjęcia lepsze niż w katalogu!

Gartuluję zakupu :)

Jendri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

dzięki wszystkim za dobre słowo. Faktycznie, jest uroczy i do tego działa. :wink:

A teraz, jak Jendri, zajmę sie rozmyślaniem, jaki to zegarek kupiłbym sobie w przyszłości. :)

ale to już temat na nowy temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo Panie kolego, zegarek wprost fantastyczny, gratulacje :) A co do zdjęć, to chyba musiałbym wziąć kilka lekcji u szanownego kolegi, bo jak fotografuje swoje "dzieci" to sam się zastanawiam po obejrzeniu zdjęć co mi się w nich spodobało :)

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

Dzięki za uznanie, Marcin,

co do zdjęć: trzeba się trochę pomęczyć, zanim cos wyjdzie. Ale dla takiego, jak mój, efektu wystarczy "cyfrówka" średniej klasy z paroma funkcjami i niezłym obiektywem. No i trochę trzeba wiedzieć, co i jak ustawić. W razie potrzeby mogę objaśnić, chociaż specem nie jestem.

pozdrawiam

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

bardzo proszę. Na priv-a albo mailem z informacją o aparacie, jakim były robione. Przy okazji zobaczę jakieś ciekawostki kolekcjonerskie. Bo ja to głównie kwiatki i robaczki... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nieeeee!

tylko nie na priv`a :!: ( chyba że cenzura) - Forum też z tego coś musi mieć :!:

...no i w takim układzie pozwolę sobie na mały OT w kolumnie : "ZDARZENIA WŚRÓD AMATORÓW" - bo nie wiem gdzie indziej można :cry: .

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?p=1806#1806

do dzieła :arrow:

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

doskonały pomysł :!: :)

no to kończymy z Perreletem i przenosimy się pod wskazany adres. Zacznę od jutra, bo dziś błąkam się po świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.