seph 0 #1 Napisano 2 Marca 2010 witamposiadam zegarek casio : WV-200E który raz lub 2 raxy dziennie resetuje się.. niewiem czym jest przyczyna..?czy mozliwe jest byu to była wina baterii? pozdrawiam 0 www.wdrewnie.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2 Napisano 2 Marca 2010 możliwe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tristyan 0 #3 Napisano 13 Maja 2012 witam mam to samo zegarek CASIO WV-200E (moduł 3139) od pewnego czasu zaczyna się sam raz na jakiś czas przestawiać czyli niknie aktualna godzina a pojawia się 12.00 i wszystko się w nim przestawia np. data ,Timer , alarm dodatkowo znowu musze ustawiać strefe czasową bo przestawia się na NADAJNIK JAPOŃSKI !zdarzało się to raz w miesiącu ale ostatnio coraz częściej ( raz dwa razy w tygodniu ) i pomału mnie to irytuje czesto zdarza się to gdy przełanczam funkcje zegarka wtedy nagle milkną klawisze (nie pika jak się przełącza funkcje) nie działa też podświetlenie zegarka wtedy no i do tego dochodzi jego rozprogramowanie czyli całkowicie się przestawia i nic nie pamięta czyli ustawionego Timera daty godziny czy alarmu (zresztą sam z siebie też się restaruje) - baterie wymieniane ale to nic nie pomogło czekam na jakieś pomysły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #4 Napisano 14 Maja 2012 Serwis Zibi powinien to naprawic. Prawdopodobnie jest problem ze stykami... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tristyan 0 #5 Napisano 15 Maja 2012 Serwis Zibi powinien to naprawic. Prawdopodobnie jest problem ze stykami...pisałem do nich w tej sprawie i odpowiedzieli żeby podesłać zegarek - tylko oczywiście nie mam już gwarancji i jestem ciekawy czy naprawa mi się wogóle opłaca (a jak poadł moduł) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tristyan 0 #6 Napisano 15 Maja 2012 Serwis Zibi powinien to naprawic. Prawdopodobnie jest problem ze stykami...pisałem do nich w tej sprawie i odpowiedzieli żeby podesłać zegarek - tylko oczywiście nie mam już gwarancji i jestem ciekawy czy naprawa mi się wogóle opłaca (a jak poadł moduł)i jeszcze jedno mnie zastanawia - mój kolega ma G-shocka (nie pamiętam modelu) wiem ze też się synchronizuje drogą radiową i patrzyliśmy na nie czy równo chodzą i teraz tak synchronizowały się o godz 3.03 oba a jest róznica między nimi 1 sekunda czy to norma ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #7 Napisano 15 Maja 2012 Napisz i opisz co sie dzieje z zegarkiem i zapytaj o orientacyjny koszt naprawy. Jesli zdecydujesz sie wyslac na serwis to rowniez opisz na kartce co jest nie tak z zegarkiem i napisz aby sie z toba kontaktowali telefonicznie w celu dalszych dzialan na wypadek gdyby np. zegarka sie nie dalo naprawic. Wiesz zegarek zegarkowi nie rowny. Jeden moze spieszyc w ciagu doby o 1sek a inny 3sek, nie zawracaj sobie tym glowy tym bardziej iz masz zegarek sterowany falami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8 Napisano 15 Maja 2012 (...) mój kolega ma G-shocka (nie pamiętam modelu) wiem ze też się synchronizuje drogą radiową i patrzyliśmy na nie czy równo chodzą i teraz tak synchronizowały się o godz 3.03 oba a jest róznica między nimi 1 sekunda czy to norma ?Ale sprawdzaliście to zaraz po synchronizacji, czyli o 3:03? Bo jeśli porównanie robiliście kolejnego dnia, po upływie iluśtam godzin, to nie ma w tym nic dziwnego, o czym wyżej wspomniał 0.1. Moje obydwa radiowce (GS-1150 i GW-3500B) rano po synchronizacji też nie chodzą równiutko - Giez już się wtedy odrobinę spieszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamszoł 0 #9 Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja to w ogóle żałuję , że kupiłem zegarek sterowany radiowoNie dość mi było budzików w domu tak sterowanych to se jeszcze dokupiłem na rękę takiego molaZegarek i Casio i budziki w domu - synchronizują się średnio raz na pół rokuPół biedy z budzikami bo mam przyciski poopisywane i ustawiam je ręcznieGożej z Casio - instrukcja mi gdzieś się zapodziała - 5 dni temu zmienili czas na letni - oczywiście Casio jest na zimowym bo brak synchronizacji a przestawić nie umiem manualnieNie ma to jak normalny zegarek ustawiany ręcznie a nie wynalazek , który nie działa - prawie nigdyNie pomaga nawet wystawienie zegarka przed oknoPozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koneek 0 #10 Napisano 1 Stycznia 2016 Cześć. Czy udało się Wam ustalić przyczynę resetowania się zegarka? Pozdrawiam i Udanego 2016 Roku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #11 Napisano 24 Stycznia 2019 Wiem że odkopuję ale teraz trafiło na mnie i również się pytam czy jakiemuś Casio wv200e usunięto w serwisie ten problem? Mam to samo. Bateria wymieniona, resetuje się, czasami podświetlenie działa, czasami nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #12 Napisano 28 Stycznia 2019 Chyba udało mi się usunąć problem. Cztery dni minęły od zabiegu i ani razu się nie zresetował. Z podświetleniem też problem minął a męczyłem je duuuużo razy.Zasugerowałem się wpisem Gościa 0.1 i podgiąłem blaszki znajdujące się między baterią a spodem zegarka tak aby docisk był większy. Przeczyściłem wszystkie końcówki tej blaszki oraz miejsce gdzie styka się z zegarkiem.Wszystkie funkcje chodzą jak nowe. Może komuś się przyda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr z Mazur 0 #13 Napisano 8 Czerwca 2020 Dzień dobry.Czy po przeczyszczeniu zegarka i podgięciu blaszek nie powtórzył się ponownie problem z resetowaniem zegarka Casio WV-200E ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach