Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lawnowerman

Imponująca kolekcja Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Casio z gra bym sobie bardzo chetnie przyjal ;] ktos pokazuje Ci psp a Ty mu ciach z casio^^

SEIKO RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze sie pod temat zeby nie zakladać drugiego podobnego.

Otóż chcialem sie pochwlaic swoja mini kolekcja G-Shocków i trzeciego zegareczka - Delona...

Na fotkach widać moj ``nowiuśki`` ale używany nabytek - seria MTG-1000 :lol:)) moze komus sie spodoba :lol: No i starszy G-510D (który chetnie odsprzedam bo po co mi 2 zegarki), a delon to delon w czyms do roboty musze chodzic zeby nie zniszczyc zabardzo Casio.

post-30021-0-53607100-1331556813.jpg

post-30021-0-30717400-1331556815.jpg

post-30021-0-84106800-1331556816.jpg

post-30021-0-39415400-1331556818.jpg

post-30021-0-74959000-1331556819.jpg

post-30021-0-05555500-1331556821.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a delon to delon w czyms do roboty musze chodzic zeby nie zniszczyc zabardzo Casio.

Tu sie wkradl chyba jakis blad? Przeciez to Casio G-Shock jest do roboty. Moze trzeba bylo Rolexa kupic albo jakiegos szwajcara, takie zegarki sie zdejmuje do pracy zeby sie nie zniszczyly albo nie rozlecialy.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no kolego Delon kosztuje grosze i ma za szeroki pasek wiec go tak zabardzo nie biore pod uwage wiec oszczedzam na Casio ktore sa bardzije wartościowsze, fakt G-Shock wytrzyma wiele i on bardzije nosi miano woła roboczego, ale mimo wszystko trzeba tego wola roboczego szanowac zeby sluzyl lata :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba bylo kupic tanszego G. Co innego szacunek, a co innego oszczedzanie zegarka. Ja szanuje G za to czym sa, jesli np. akurat pracuje na budowie to po skonczonej pracy umyje czy wyczyszcze zegarek ale nie zdejmuje go w obawie, ze sie wybrudzi czy poobciera.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, jak patrzę na te zegarki z linka wstawionego przez Lawnowerman'a to mi się łza w oku kręci sad.gif . Pamiętam jak dziś, pierwszy salon z Casiami w Warszawie. To był chyba 90 albo 91 rok ubiegłego stulecia. W Alejach Jerozolimskich koło "Nataszy" (kto chce ten wie o czym piszę wink.gif ) się mieścił. I pamiętam jak chodziłem tam i oglądałem te wszystkie cuda i nie mogłem nimi oczu nacieszyć blink.gif . Potem dostałem jednego, TS-100 od mojej ex. Tamte zegarki, tamte modele miały "duszę" (bez względu, że to tylko kwarce, a w zasadzie cyfraki). Obecne, nie powiem też fajne ale wszystkie jakieś takie "podobne" do siebie mimo, że tych modeli w setki liczyć.

Muszę dopisać: No i to podświetlenie na żarówkę z boku cyferblaturolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość niepokorny666

Lawnowerman mnie rozwalil tą kolekcja mialem Casio Car Race i pamietam jak sie ustawialy kolejki zeby sobie na nim pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmasowany atak żab ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skromnie licząc ~60tys.zł w żabkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sie wkradl chyba jakis blad? Przeciez to Casio G-Shock jest do roboty. Moze trzeba bylo Rolexa kupic albo jakiegos szwajcara, takie zegarki sie zdejmuje do pracy zeby sie nie zniszczyly albo nie rozlecialy.

A tu Cię zaskoczę. Wielu komandosów na całym świecie używa złotych rolex`ów. Są bardzo dokładne i wytrzymałe i w razie czego to jest dobry towar na handel z wrogiem.

Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajne.

Szkoda tylko że te casio takie popularne. Co druga osoba ma casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajne.

Szkoda tylko że te casio takie popularne. Co druga osoba ma casio.

ale casio i tk jest the best

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu Cię zaskoczę. Wielu komandosów na całym świecie używa złotych rolex`ów. Są bardzo dokładne i wytrzymałe i w razie czego to jest dobry towar na handel z wrogiem.

Ciężko mi sobie wyobrazić uposażonego żołnierza sił specjalnych albo jakiegokolwiek żołnierza w bijącym po oczach złotym blaskiem Rolexa ;)

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOUBLE-FACEPALM.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze sie pod temat zeby nie zakladać drugiego podobnego.

Otóż chcialem sie pochwlaic swoja mini kolekcja G-Shocków i trzeciego zegareczka - Delona...

Na fotkach widać moj ``nowiuśki`` ale używany nabytek - seria MTG-1000 :rolleyes:)) moze komus sie spodoba ;) No i starszy G-510D (który chetnie odsprzedam bo po co mi 2 zegarki), a delon to delon w czyms do roboty musze chodzic zeby nie zniszczyc zabardzo Casio.

mojaseria.jpg

mtg5.jpg

mtg4.jpg

dsc06715f.jpg

mtg7.jpg

mtg1.jpg

ZA ILE bys sprzedal?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Interesują mnie w szczególności stare zegarki casio (lata 80-90).

Czy ktoś w swojej kolekcji posiada takie modele jak: tm-100 (z radioodbiornikiem)

lub dwg-100 (lungman z pomiarem pulsu).

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do odstąpienia :

BM-200 z uszkodzonym czujnikiem cisnienia - reszta funkcji OK

DBC-300 Lekko naderwany jeden zaczep teleskopu - wszystkie funkcje OK

W-50U Coś nie świeciło w wyswietlaniu daty - reszta funkcji OK (obecnie brak baterii żeby sprawdzić)

Miałem kiedyś jeszcze JP-100W to było cacko :)

Niestety poszedł już do innego właściciela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x 3000, 9200, 9300, 5600 się jescze wala szary g7900 ale jakoś nie obfocony

16112011097kopiowanie.jpg

201211271657.jpg

201211081567.jpg

16122011305.jpg

20111119100344.jpg

20120311184.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.