SzymonJestem 61 #951 Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Jak prezentuje się na ręce? Nie macie poczucia, że SNK torche mały? Jakieś wady? Edytowane 29 Stycznia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #952 Napisano 30 Stycznia 2018 On faktycznie jest jest nie za duży - ledwie 37 mm średnicy. Jesli chodzi o wady tego zegarka, to w mojej ocenie wielkość nią nie jest. Dla mnie był ok. Z dużych wad /jak dla mnie/, to kwestia wodoszczelności - ledwie 30 m. Dodatkowo zwróciłbym uwagę na to, że luma w tym zegarku jest dość słaba, a dodatkowo mała koronka jest stosunkowo trudna /niewygodna/ w operowaniu Nadal jednak uważam, że SNK to lepszy wybór niż SNZG, choć do żadnego z tych zegarków nie pasuje mi bransoleta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #953 Napisano 30 Stycznia 2018 A te mechanizmy maja jakieś znaczące różnice? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #954 Napisano 30 Stycznia 2018 A te mechanizmy maja jakieś znaczące różnice? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaWedle mojego rozeznania nie ma znaczącej róznicy w mechanizmach. SNK to 7s26, a SNZG to 7s36. Oba mechanizmy bez "stop dekundy" i bez możliwości ręcznego dokręcania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #955 Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Znalazłem na Aliexpress SNZG za niecałe 500 zł, kusząca propozycja, ale boję się, że jakieś oszustwo :/ Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Stycznia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #956 Napisano 30 Stycznia 2018 Jeśli masz obawy, to zerknij na SNZG z drugiej ręki: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/157098-seiko-5-sports-snzg13k1-nowe-zdjęcia/ 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #957 Napisano 30 Stycznia 2018 Kolega @Flaming ma rację; jeśli masz jakieś obawy, to szukaj czegoś na naszym bazarku. Ja sam sprzedawałem ostatnio SNZG09, z dodatkowym skórzanym paskiem, w stanie idealnym, za kwotę poniżej 500 zł... Trzeba pilnować i ewentulanie szybko reagować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #958 Napisano 30 Stycznia 2018 Kurde!! Ten z bazarku jest taki jaki chciałem w 100 procentach, wszystko ideolo.... Tyle, że ja szukam czegoś (juz znalazłem SNK albo SNZG) na urodziny, które są 18 marca :/ Raczej tyle czasu nikt mi zegarka nie przetrzyma Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #959 Napisano 30 Stycznia 2018 Koledzy forumowicze, czy na Seiko snk wejdzie nato 18mm? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #960 Napisano 30 Stycznia 2018 „Kilka” stron temu wrzucałem zdjęcie swojego na NATO 18mm. Jest też w dziale galeria, zdjęcia z wakacji czy jakoś tak. Czyli tak, wejdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #961 Napisano 30 Stycznia 2018 Wejdzie na chama, czy na luziku? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #962 Napisano 30 Stycznia 2018 Nylonowy pasek powinien być dość płaski więc wejdzie bez większego problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #963 Napisano 30 Stycznia 2018 Do swojego SNK803 założyłem kiedyś nato o szerokości 20 mm. Na chama :-) 18 mm wejdzie bez problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #964 Napisano 30 Stycznia 2018 A co sądzicie paskach NATO z najniższej półki? Takie z Aliexpress po 8 złotych? Lepiej kupić parę za 8 zł, czy 2 za 50 zł? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_stickman 49 #965 Napisano 30 Stycznia 2018 NATO za 20-30 złotych już będzie w miarę przyzwoite. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #966 Napisano 31 Stycznia 2018 Pytanie do Fidelio i innych z Snk803, czy jego tarcza na żywo jest kremowa, czy biała? Na zdjęciach widzę raz prawie brązowa, a raz delikatnie kremową, jak to jest? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #967 Napisano 31 Stycznia 2018 Kremowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #968 Napisano 31 Stycznia 2018 No i to jest problem, bo o ile wygląda ona ładnie, to obawiam się, że na kremową tarcze nie każde nato będzie pasowało :/ Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #969 Napisano 31 Stycznia 2018 Ale kuż jakiś skórzany pasek, nie za ciemny, zdecydowanie TAK! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #970 Napisano 31 Stycznia 2018 To prawda chociaż chciałbym wybrać SNK takiego, żeby pasowało jak najwięcej nato, bo chciałem żebym mógł w zależności od kaprysu go dostosować Ty na czym nosiles swojego? Skóra, fabryczne nato i coś jeszcze? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #971 Napisano 31 Stycznia 2018 U mnie był na oryginalnym pasku, przez co całość była taka ...majonezowa ;-) Natomiast w momencie, w którym pomyślałem o zmianie paska, pomyślałem także o jego sprzedaży, więc zdecydowałem się nie robić dodatkowych inwestycji. Przeszukaj internet, a na pewno znajdziesz różne ciekawe zestawienia, którymi będziesz mógł się zainspirować szukając paska :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitucky 2 #972 Napisano 31 Stycznia 2018 a może SNK805? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michelangelo 211 #973 Napisano 8 Lutego 2018 Witam posiadaczy piątek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user123401 2 #974 Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Fajny jest, ale snk809 jednak u mnie wygrywa. Edytowane 8 Lutego 2018 przez user123401 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #975 Napisano 8 Lutego 2018 a może SNK805? On jest ładny tylko na swoim pasku Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach