Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

seiken

E-Papieros pali ktoś ?

Rekomendowane odpowiedzi

:) ciekawe i ... skomplikowane.

Jest to do kupienia jeśli tak to gdzie szukać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kilka luźnych pytań

1. co dokładnie kryje się pod słowem MOD? to jest jakiś domowy wyrób sprzedawany nie do końca legalnie? (edit. tzn bez paragonu i gwarancji)

2. ile kosztują orientacyjnie takie e-fajki jak w filmikach powyżej? można je kupić od jakiś e-cigarowych użytkowników, którzy sami je wytwarzają?

3. jak jest z trwałością, ewentualną naprawą (czy raczej wymianą podzespołów? jak ma się sprawa baterii - na jak długo starczają? chodzi mi o okresy między ładowaniami, jak również ilość ładowań, po których nadają się do kosz

4. Co to za baterie? czy można je bezproblemowo dostać? za ile? jak się je ładuje?

wiem, że mógłbym zarejestrować się na konkretnym forum i sam znaleźć takie informacje, natomiast taka wybiórcza wiedza zaspokoi moją ciekawość :)

Ja zakończyłem przygodę na Casablance (wcześniej Colins). Oba Peny z atomizerami i watkami. W Casablance zepsułem 2 atomizery, czyli prócz fajka co jakieś 5-6 miesięcy musiałem dokupować te części po ~50zł.

Strasznie wkurzały mnie te wkłady, watki, czyszczenie itd.

Byłem o kroczek od zakupu VOX Tank, żona odciągnęła mnie w ostatniej chwili i niedługo po tym udało mi się na dobre (oby) rzucić zarówno fajki, jak i e-fajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod to taki e-papieros zasilany z akumulatorów - mozesz kupić legalnie np provari w USA lub czajna wyrób lav-tube w kraju

lub to co mam ja przewyzsza wszystkie dostepne reczna robota tak jak np.paski, elektronika

http://tayvoy.com/mod-tayvoy/ -a co ma sie popsuć w modzie ze stali stopowej na elektronike jest gwarancja

co rozumiesz jako podzespoły ?

liqinator koszt ok 25 zł wkład do niego 9 zł starcza na 3 tyg /wkład czyli kartomizer/

chyba ze chcesz homemade to inna bajera jest na wiecznosc grzałki krecisz sam, koszt grzałki moze 5 gr

cena to indywidualnie zalezy od moda - taki ze sterowaniem "domowy wyrób" od 250 do 400zł

akumulatory ogólnie dostepne

cykli ładowania tyle ile podaje producent.......

na ile starczaja to zalezy od kilku czynników

czy kupisz dobre ogniwa czy wolisz tanie i jak jarasz

mi dobre starcza komplet na 2 dni tanie na ok 9h

palenie zawsze sprawiało mi przyjemnosc teraz tez pale choć juz nie mam "głodu"

pale na jak pisałem płyny o stezeniu nikotyny -0- raczej dla różnorakiego smaku

np teraz pinacolada :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź

okazuje się, że w tym przypadku, jak chce się mieć jakość, świadomość czego się używa i bezawaryjność, to także trzeba wejść w społeczność na specjalistycznym forum i część rzeczy samemu robić (te grzałki - nie wiem o czym dokładnie piszesz, że robi się samemu za 5gr :))

co rozumiesz jako podzespoły ?

nie wiem jak te najnowsze wynalazki są zbudowane, co w nich jest i co się psuje/zużywa... jak napisałem powyżej - miałem 2 peny i kiedy kończyła się gwarancja (w jednym po 3 miesiącach, w drugim po 6), to w następnym miesiącu padał atomizer - to dla mnie "podzespół" :), który trzeba było wymienić

Na razie 7 miesięcy bez e-fajka i real-fajka, ale ciągnie cały czas, nieraz po nocach mi się śni palenie... zastanawiam się, czy nie wrócić do trzymania czegoś w gębie przed komputerem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peny Colinsa to słabizna dla tego nikt ich nie kupuje- chyba nawet firma nie istnieje

a mody zbudowane sa b.prosto tam nie ma sie co popsuć

a grzałka to nawiniecie na knocie kilku zwojów z drutu oporowego fi np.0.18mm

mi to zajmuje łącznie z rozebraniem zestawu i zrobieniem nowej grzałki i złozeniem max 5 min

knot teraz mam z siatki mesh jest praktycznie wieczny , grzałke wymieniam wtedy jak juz słabo dymi

przewaznie co 2-3 tyg

wszystkie te przedmioty sa ogólnie dostepne np 5m drutu to koszt ok 13 zł z wysyłka

do zrobienia grzałki potrzeba ok 7cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wychodzi na to ,że albo mod(muszę pogrzebać w temacie) albo analog.

Nie ma gotówca wartego kupna :) .

Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro piszesz ,że warto to trzeba wypróbować :) .

Dzięki za linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seiken odrobiłem trochę pracę domową ;).

Od trzech tygodni nie miałem analoga w ustach B).

Póki co GoldenMod na liqinatorze oraz twist ze zmiennym napięciem i zero ochoty na zwykłą fajkę - rewelacja :D.

Dzięki za info i linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie odświeżyć temat :) Może zacznę od początku, od około miesiąca palę już tylko e-papierosa, kupiłem sobie volisha ego 3 i dokupiłem do niego clearomizer. Wszystko pięknie, bardzo dobrze(jak dla mnie) oddaje smak liquidów, dymek też jest zacny ale do rzeczy.

Po miesiącu wapowania, grzałka w clirku zakończyła żywota (wcześniej co kilka dni była myta, suszona, przepalana itd) dzisiaj założyłem nową grzałkę i ku mojemu zdziwieniu sznurek który dostarcza liquid na grzałkę wypadł mi jeszcze zanim skręciłem clirek :/ Ogólnie jak przyjrzałem się tej grzałce to w porównaniu z kitową grzałką to te które dokupiłem na zapas są o wiele gorszej jakości, sznurek jest rzadszy i w ogóle nie trzymany przez drucik w grzałce co powoduje jego wysunięcie się :/

Czy może trafiłem na jakąś wadliwą partię ? Czy jest możliwość kupienia grzałki z jakiegoś "pewniejszego" miejsca niż stoiska w C.H?

Dzięki z góry za odpowiedź :)

PS. Przepraszam za ewentualne braki w nazewnictwie, ale jestem jeszcze zielony w tym :) Ale najważniejsze, że od miesiąca brak analoga w gębie :)

Edit. Wpadłem jeszcze na coś takiego http://allegro.pl/510-dc-tank-miniliquinator-pojemnosc-okolo-6-ml-i2491251191.html. Powiedzcie mi proszę, czy w takim liquinatorze wymienia się grzałki, jak to w ogóle działa w odniesieniu do clearomizera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz sprawdzony clearomizer, 2,4 ml, pasujący na baterie ego, bezobsługowy, w cenie ok. 22 zł plus grzałki po 5 zł, dop którego liquid leje się od razu z buteleczki, a całość jest tak banalnie prosta, że aż strach, to polecam mini vivi cc. Mam trzy, w każdym inny smak i tak sobie palę już od jakiegoś czasu nie biorąc do ust normalnego papierosa, co przy moim nałogu wydawało się zupełnie niemożliwe ;) Jakiś czas temu miały one kiepskie ustniki,ale teraz już montują bardzo dobre jakościowo. Jako źródło zakupów polecam e-dym.pl.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, właśnie zastanawiałem się nad vivi, jedyne co mnie nie przekonuje to grzałka, która ma jeszcze krótsze sznurki niż ta w crystalu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś właśnie zakupiłem e-papierosa :)

Wybór padł na Volish Art - wygląda na porządnie wykonany i jest estetyczny. Właśnie testuję to ustrojstwo. Ciekaw jestem, czy pomoże mi choćby znacząco ograniczyć palenie

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barteq - grzałka w vivi powinna styknąć na 4-6 tygodni, nawet jak wystarczy na 3, to koszt zakupu nowej na poziomie kosztu zakupu zapalniczki ;)

Chronofil - życzę Ci powodzenia, mi się udało całkowicie odstawić analogi i to od pierwszego dnia używania e-papierocha, co - jak wspominałem - do teraz mnie zadziwia :blink:

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barteq - grzałka w vivi powinna styknąć na 4-6 tygodni, nawet jak wystarczy na 3, to koszt zakupu nowej na poziomie kosztu zakupu zapalniczki ;)

Chronofil - życzę Ci powodzenia, mi się udało całkowicie odstawić analogi i to od pierwszego dnia używania e-papierocha, co - jak wspominałem - do teraz mnie zadziwia :blink:

Jutro będę w C.H to podejdę i popatrzę jeszcze na grzałki do mojego clirka, jeśli też będą takiej kiepskiej jakości to przesiadam się na vivi :)

Ja również od pierwszego dnia z e-p nie zapaliłem już ani jednego analoga, wiadomo silna wola też potrzebna ale spokojnie daje się radę, a paliłem paczkę dziennie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Wątpię, żeby udało mi się całkowicie odstawić tradycyjne, ale spróbować warto. Zresztą, gdyby udało mi się ograniczyć "analogowe" do np 10szt/dzień, to uwazałbym to za sukces i e-papierosek spełniłby moje oczekiwania. Nigdy wcześniej się tym nie interesowałem, bo to zawsze był dla mnie jakiś erzac jak piwo bezalkoholowe, kawa bezkofeinowa i inne takie. Ale niedawno kolega kupił i bardzo zachwalał, wiec postanowiłem spróbować. Tylko nagle okazało się, że to e-palenie to cała wiedza :blink: Może jakoś ogarnę...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronofil, dasz rade jak zaczniesz czuc jak smierdza analogi ;). Mi sie udalo dopiero przy drugim podejsciu. Pierwsze zawalilem bo mialem zle dobrany sprzet. Moja rada, miej zawsze naladowana dodatkowa batke i jeden clearomizer (nie wiem co za geniusz wymysla te nazwy), w kazdym razie to to o czym split pisal. Z mojego doswiadczenia tez radze nie zaczynac od mocnych olejkow. Takie 11-14 sa ok. Przy e-pecie masz caly czas wrazenie nienapalenia wiec ciagle pykasz,jak bedziesz mial za mocny to glowa nie da rady. do tego mozesz miec objawy przedawkowania. wiec lepiej cos slabszego, a nawet raz na kilka palen zerowke popykac:) i uwierz da sie bez analogow, wystarczy ich po prostu nie kupowac ;). I chociaz to pisze to czasem jakos tak mnie nachodzi chec zapalenia analoga, narasta to przez pare dni, w koncu sie lamie i wypalam jednego cudzesa i mam pozniej znow spokoj na pare tygodni.

A tak z innej beczki, jakie olejki mozecie polecic? Palilem wczesniej czarne malborki i ciagle nie moge trafic na cos bardzo zblizonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej opcji by grzałka starczyła na 4-6 tygodni

ja po tygodniu wywalam i krece nowa nic nie kupuje koszt zrobienia grzałki samemu to 10-20 gr /oryginalna kosztuje 9 zł a nie koszt zapalniczki/

najtaniej wychodzi kupienie tego http://www.e-dym.pl/PROMOCJE/581-Vivi_zestaw_naprawczy.html

tu pokazane jak wymienić grzałke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiken : Dzięki za tutoriala :) Dzisiaj wziąłem wolne bo urodziny, i byłem w Arkadii. Podszedłem na stoisko z e-p i okazało się, że volish wprowadził nowe grzałki do clearomizera z długimi knotami więc kupiłem kilka na zapas, ale wreszcie pomyśleli i koniec z machaniem clirkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po kiego becalować za grzałki jak mozna samemu zrobić

chcesz to napisz na pw dam linka gdzie kupisz sznurek ceramiczny i drut oporowy :rolleyes:

ja tam teraz jaram na innym wynalazku :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronofil, dasz rade jak zaczniesz czuc jak smierdza analogi ;).

Dzięki :)

Po pierwszej dobie używania e-papierosa jestem pozytywnie zaskoczony.

Dzisiaj wypaliłem tylko jednego analoga! Sam nie mogę w to uwierzyć... :blink:

Trochę wysuszające to elektryczne palenie no i smak ciut dziwny, ale to absolutny początek, więc myślę, że z czasem odnajdę swój smak i w ogóle nabędę wprawy

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne, mnie nadal jeszcze e-p wysusza trochę :) Mnie zaskoczyło to jak po pierwszych dwóch dniach tylko na e-p zacząłem czuć zapachy, jechałem samochodem i uderzył mnie smród ulic :) nigdy wcześniej tego nie czułem, a przynajmniej przez ostatnie 7 lat :)

Trzymam kciuki za dalsze sukcesy w walce ze "śmierdziuchami" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy ja proponuję tablety TABEX- 100% skuteczność; nie zawierają nikotyny i chemi . Paliłem około 2 paczek dziennie przez 8 lat- teraz ani jednego smroda; nie ciągnie do nałogu nic a nic!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.