Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nizus

Pomysł na skrzynkę

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Ja w niedziele byłem na targu staroci i drogą kupna za jedyne 5 PLN nabyłem takie o to coś:

cb719bfd26bdc212588ec115d96cce13.JPG

1a7518297fc21a428f26310103e65465.JPG

Dzisiaj już pomalowałem, a jak wyschnie polakieruje ją lakierem bezbarwnym.  Muszę jeszcze pomyśleć co zamontować w środku może ktoś ma jakiś pomysł?:blink:

Mam jeszcze do  Was pytanie, ponieważ mam możliwość wygrawerować coś na tej skrzynce ploterem laserowym macie jakieś pomysły??

Myślałem żeby może wygrawerować tam loga zegarków , które są w środku, a może jakiś fajny motyw z zegarami , może ma ktoś jakiś pomysł albo co lepsze grafikę w wektorach lub jpg?

Pozdrowienia! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze do  Was pytanie, ponieważ mam możliwość wygrawerować coś na tej skrzynce ploterem laserowym macie jakieś pomysły??

Myślałem żeby może wygrawerować tam loga zegarków , które są w środku, a może jakiś fajny motyw z zegarami , może ma ktoś jakiś pomysł albo co lepsze grafikę w wektorach lub jpg?

może coś z przymróżeniem oka?

clock_by_farnk05.jpg

albo poprostu wygrawerować jakąś ładną i skomplikowaną tarczę?

Clock_by_Sammykaye1sStamps.jpg

The_Clock_by_EatMyNose.jpg

ale nie mam kompletnie pojęcia jak wyglądałoby to po przeróbce i grawerowaniu :/

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Canis-skąd pochodzi ten piękny zegar z ostatniego zdjęcia? Jest niesamowity! :)

@nizus-pomysł z grawerowniem marek zegarków,które będziesz przechowywał w pudełku nie do końca chyba jest dobry,bo co jeżeli Twoja kolekcja będzie się zmieniać-coś sprzedasz,coś kupisz,coś zamienisz... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Canis-skąd pochodzi ten piękny zegar z ostatniego zdjęcia? Jest niesamowity! ;)

w Pradze jest taki - wiki

a tutaj są ładne zdjęcia - dA

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Pradze jest taki - wiki

Czwórka na tym zegarze to jeszcze jakaś wczesno hinduska, a nie arabska (w europejskim rozumieniu)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praga to miasto kabały i czarnej magii - więc pewnie dlatego

nawet golema mają.... tyle że śpi ;)

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę dodać, że cyfry które dzisiaj używamy i nazywamy je "arabskimi", tak naprawdę nie są arabskie, tylko właśnie hinduskie. Nazwane zostały arabskimi, bo trafiły do Europy z Indii za pośrednictwem Arabów (którzy sami później zaczęli używać innych)

Ciekawostką jest to, że teren Królestwa Polskiego (i również chyba Czesi) jest jednym z tych terenów, na którym stosunkowo wcześnie zaczęto używać cyfr hinduskich (które teraz zwiemy arabskimi). W tym samym czasie, na terenie Europy zachodniej były te cyfry znane (np słynny Fibonacci ich używał), ale bardzo często z różnych względów wręcz zakazywano używać innych cyfr niż rzymskie. Nie wiem czy się znajdzie w Eropie zachodniej średniowieczny zegar, który miałby inne cyfry niż rzymskie.

A w Pradze jest ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.